Speeltuin Scheldeboulevard Terneuzen

12x activiteiten met kinderen in en om Terneuzen

In Terneuzen zijn er genoeg leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar spannende avonturen, educatieve uitstapjes of ontspannen buitenplezier, deze gemeente heeft het allemaal. Bekijk onze tips voor plezierige uitjes met kinderen.

Ervaar Terneuzen | Citymarketing
Editorial
i.s.m Citymarketing Terneuzen
5 min leestijd

1. Bezoek het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen

Voor kinderen die zijn geïnteresseerd in de maritieme wereld, is het Portaal van Vlaanderen een fascinerende plek en zeker een bezoek waard. Maak een ritje met de trein over het sluizencomplex, boek een rondvaart over het kanaal van Gent naar Terneuzen of volg een rondleiding over het sluizencomplex. Het informatiecentrum geeft je een kijkje in de scheepvaartgeschiedenis en de werking van sluizen. Ook vind je er video’s over de bouw van de nieuwe zeesluis. Die wordt aangelegd om de toegang en doorstroming te verbeteren van schepen van de Westerschelde naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen en verder.

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is er een speciaal ‘Schip Ahoy’ arrangement. Experimenteer met de werking van sluizen en maak een sleutelhanger in de vorm van een scheepsknoop. Tijdens dit arrangement leer je alles over het verschil tussen zoet en zout water en over de botresten van de mammoet die zijn opgegraven tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis. Het is een boeiende en leerzame ervaring voor jonge zeevaarders in spe.

Locatie: Beneluxweg 101, 4538 AL Terneuzen

Portaal van Vlaanderen ©

2. Meet en greet met alpaca's in Koewacht

Met zijn pluizige vacht, lange nek, grote ogen en vriendelijke uitstraling spreekt een donzige alpaca al snel tot de verbeelding. Bij Alpaca World in Koewacht kun je van dichtbij kennismaken met deze van oorsprong Zuid-Amerikaanse berglama’s. Tijdens een meet en greet mag je alpaca’s voeren, aaien en als ze willen, misschien ook wel knuffelen. Of maak een wandeling met een van deze grappige dieren. Een unieke ervaring die kinderen niet snel zullen vergeten. 

Locatie: Nieuwe Karnemelkstraat 14 B, 4576 BT Koewacht

3. Suppen of kanovaren op de Otheense kreek

Suppen en kanovaren op de Otheense kreek met kinderen is een fijne manier om samen tijd door te brengen en van de natuur te genieten. Huur een SUP-board of een kano om de omgeving vanaf het water te verkennen. Ook met kinderen kun je je hier vol vertrouwen over het kalme water voortbewegen. Geniet van niets dan stilte om je heen. Kijk goed om je heen naar vogels en ander leven in en om de kreek. 

Sport en Avontuur Suppen op de kreek

Locaties: 

 • Supaholic, Molenweg 28, 4576 CX Koewacht

 • Kreekje varen, Jachthaventje van de Otheense Kreek, Langs de Kreek, Opstapplaats Steiger A, 4535 CC Terneuzen

 • Brasserie de Kraag, Terneuzensestraat 89, 4543 RR Zaamslag

Kanoën op de Otheense Kreek

4. Crossen op de BMX-baan in Axel

Voor jonge waaghalzen is de fietscrossbaan in Axel een waar paradijs. Uitdagende hellingen, jumps en bochten maken het crossen over deze baan een spannende ervaring voor ervaren en beginnende BMX-rijders. Leer nieuwe trucs en ontwikkel balans en coördinatie. Daag jezelf uit om steeds beter te worden. Bij deze activiteit ben je verzekerd van een flinke dosis adrenaline. 

Locatie: Justaasweg 4, 4571 NB Axel

BMX baan, Axel

5. Pumptrackbaan Sluiskil en Axel

Ook een pumptrackbaan is de perfecte plek om nieuwe vaardigheden te oefenen en trucs uit te proberen. In het dorpspark van Sluiskil kun je op de fiets, inline skates of op het skateboard racen en stunten over glooiende heuveltjes en door korte bochten. Wil je zelf ook aan de bak terwijl de kinderen spelen op de pumptrackbaan? Werk je in het zweet op de fitnesstoestellen in het park. Je moet er nog heel eventjes op wachten, maar vanaf september 2023 kun je ook terecht op de gloednieuwe pumptrackbaan in Axel.

Locaties:

 • Sint Elisabethlaan, 4541 GN Sluiskil

 • Aendijkestraat 43, 4571 TD Axel

Pumptrackbaan Sluiskil

6. Kinderboerderij Clinge en Terneuzen

Voor een leerzame en interactieve ervaring met dieren is een bezoek aan de kinderboerderij een must. Bij kinderboerderij Cantecleerhoeve in Clinge en de kinderboerderij aan de Otheense Kreek in Terneuzen kunnen kinderen kennismaken met verschillende boerderijdieren en helpen bij het voeren en verzorgen ervan. Ze kunnen ook ponyritjes maken en er is een ruime speeltuin om lekker te ravotten. Kinderen kunnen hier genieten van de natuurlijke wereld om hen heen.

Locaties: 

 • Kinderboerderij Terneuzen, Evertsenlaan 88, 4535 AD Terneuzen

 • Kinderboerderij Cantecleerhoeve, Hoevedreef 2, 4567 EC Clinge

Kinderboerderij Terneuzen

7. Wandelen langs het kabouterpad en het dierenvriendjespad in De Braakman

Het kabouter- en het dierenvriendjespad in natuurgebied De Braakman is een geweldig avontuur voor jonge wandelaars. Ga samen op zoek naar kaboutersporen. Haal een kaboutermuts en knapzak met lekkers bij de Braakmanboerderij en ga op pad. Onderweg voeren de kinderen kabouteropdrachten uit. Na afloop ligt er een verrassing voor ze klaar. Ook leuk voor kinderen is het dierenvriendjespad. Bij de start krijg je een spel vol leuke opdrachten. Terwijl je het pad bewandelt, word je uitgedaagd om allerlei taken uit te voeren.

8. Spelen in het speelbos

In Biervliet, Axel en Terneuzen zijn speelbossen waar kinderen hun energie kwijt kunnen terwijl ze de natuur ontdekken. Met uitdagende klimtoestellen, de mogelijkheid om hutten te bouwen en plekken waar je met water kunt spelen, bieden deze speelbossen eindeloos plezier en avontuur. 

Locaties:

 • Speelbos Braakman, Oost Zeedijk, 4521 PW Biervliet

 • Natuurspeelbos Axel, Justaasweg 4, 4571 NB Axel

 • Natuurspeeltuin De Boomhut, Evertsenlaan 88A, 4535 AD Terneuzen

Speelbos, Axel

9. Skiën of snowboarden bij Snowworld

Bij Snowworld kun je het hele jaar door op wintersport. Het is een goede manier om actief bezig te zijn, plezier te hebben en het gevoel van wintersport te ervaren, ongeacht het seizoen. In de overdekte skihal kun je je vaardigheden aanscherpen, nieuwe tricks uitproberen en gewoon plezier hebben op de besneeuwde hellingen. Heb je nog nooit op ski’s of een snowboard gestaan, maar wil je dat wel graag leren? Ervaren instructeurs helpen je met de juiste houding en techniek. Bij Snowworld Terneuzen heb je twee verschillende pistes waarvan er altijd één ideaal is om te leren skiën of snowboarden.

Locatie: Zeelandlaan 3, 4538 CA Terneuzen

Snowworld Terneuzen Zeeland ©

10. Knutselmiddag in het museum in Sas van Gent

In de schoolvakanties organiseren ze in het Industrieel Museum in Sas van Gent regelmatig knutselmiddagen. Kinderen kunnen dan, naast een bezoek aan dit interessante museum, meedoen aan een knutselproject. Wat je precies gaat doen, is iedere keer weer anders. Een bootje knutselen, een raket bouwen, een hologram of een schilderstukje maken. Tijdens het  freubelen kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten en hebben ze gegarandeerd een plezierige middag. 

Locatie: Westkade 114, 4551 LA Sas van Gent

Industrieel museum Zeeland Sas van Gent

11. Naar het museum

Een bezoek aan het museum met kinderen is leerzaam en stimuleert de nieuwsgierigheid van kinderen. In Terneuzen zijn verschillende musea waar ze kunnen leren over een wereld vol geschiedenis, wetenschap en kunst. Bekijk welke musea er zijn in de omgeving van Terneuzen en wat je daar allemaal kunt ontdekken.

12. Naar de speeltuin

Daarnaast zijn er in de regio ook tal van kleurrijke speeltuinen waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en zich laten meevoeren door hun fantasie. Wij hebben de leukste speeltuinen voor je verzameld.

Speeltuin Oranjekwartier, Terneuzen

Terneuzen op de kaart

Ontdek accommodaties, restaurants, activiteiten en winkels in Terneuzen.

Overnachten in Terneuzen en omgeving

Bezig met laden...
Bezig met laden...
  v.a. prijs/nacht
  € 0,-
  Bekijk
  Bezig met laden...
  Bezig met laden...
   v.a. prijs/nacht
   € 0,-
   Bekijk
   Bezig met laden...
   Bezig met laden...
    v.a. prijs/nacht
    € 0,-
    Bekijk
    Bezig met laden...
    Bezig met laden...
     v.a. prijs/nacht
     € 0,-
     Bekijk
     Bezig met laden...
     Bezig met laden...
      v.a. prijs/nacht
      € 0,-
      Bekijk
      Bezig met laden...
      Bezig met laden...
       v.a. prijs/nacht
       € 0,-
       Bekijk
       Bezig met laden...
       Bezig met laden...
        v.a. prijs/nacht
        € 0,-
        Bekijk
        Bezig met laden...
        Bezig met laden...
         v.a. prijs/nacht
         € 0,-
         Bekijk
         Bezig met laden...
         Bezig met laden...
          v.a. prijs/nacht
          € 0,-
          Bekijk
          Bezig met laden...
          Bezig met laden...
           v.a. prijs/nacht
           € 0,-
           Bekijk

           Al het goede van Zeeland in je mailbox?

           Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

           Winter in Zeeland | Nieuwsbrief