Speeltuinen in en om Terneuzen

8x speeltuinen in Terneuzen en omgeving

Niet alleen in de stad Terneuzen, maar ook in de omliggende dorpen vind je een gevarieerd aanbod aan speeltuinen. Er is altijd een speelplek in de buurt waar kinderen zich vermaken en waar ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Bekijk ons overzicht van de leukste speeltuinen in Terneuzen.

Ervaar Terneuzen | Citymarketing
Editorial
i.s.m Citymarketing Terneuzen
3 min leestijd

1. Speeltuin Oranjekwartier, Terneuzen

Wat in 1958 begon als speelplek met slechts een paar toestellen, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste speeltuin in de gemeente Terneuzen. Bij Speeltuin Oranjekwartier staan 50 speeltoestellen te wachten op kinderen die erop klimmen, springen, doorheen kruipen of waar ze elkaar tussen de toestellen door achterna zitten. De speeltuin is ruim opgezet. Aan picknicktafels of onder de overdekte veranda kan je rustig zitten om je kinderen in de gaten te houden. De tuin is volledig omheind en heeft maar één in- en uitgang. Wel zo’n fijn idee. Deze speeltuin heeft het certificaat ‘Samen Spelen’ van het NSGK en de Speeltuinbende en is dus ook toegankelijk voor kinderen met een handicap. 

Handig om te weten: kinderen van 1 en 2 jaar mogen de speeltuin gratis in. Alle personen van 3 jaar en ouder betalen een kleine bijdrage. 

Locatie: Leeuwenlaan 31, 4532 AE Terneuzen

Speeltuin Oranjekwartier, Terneuzen

2. Natuurspeelbos Axel

Spelenderwijs kennismaken met de natuur. In Natuurspeelbos Axel laten kinderen hun fantasie de vrije loop en dompelen ze zichzelf onder in de natuur. Trek je laarzen aan en klieder met water bij de waterpomp, speel verstoppertje tussen de grote buizen en heuvels, bouw de mooiste hutten of klim op de klimtoestellen die je vindt bij de open ontmoetingsplek. Heb je de fiets mee? Naast het Natuurspeelbos is er een avontuurlijke uitdaging voor de echte waaghalzen: een uitgestrekte crossbaan met indrukwekkende heuvels en afdalingen.

Locatie: Justaasweg 4, 4571 NB Axel

Natuurspeelbos Axel

3. Natuurspeeltuin de Boomhut, Terneuzen

Natuurspeeltuin De Boomhut is meer dan alleen een speeltuin. Het is een plek waar kinderen kunnen leren en ontdekken. In deze speeltuin ervaren kinderen een unieke combinatie van speelplezier en natuurbeleving. De Boomhut is ontworpen om de verbeelding te prikkelen en de zintuigen te stimuleren. Overal zijn uitdagende spelelementen te vinden, zoals klimbomen, balanceerparcours, natuurlijke glijbanen en bruggen gemaakt van boomstammen. Kinderen leven zich uit, terwijl ze balanceren, klimmen, springen en rennen.

Locatie: Evertsenlaan 88A, 4535 AD Terneuzen

Natuurspeelbos de Boomhut

4. Speeltuin de Miertjes, Sluiskil

Speeltuin de Miertjes in Sluiskil is een levendige plek waar kinderen en ouders samenkomen voor een dag vol plezier en avontuur. Met zijn kleurrijke speeltoestellen, schommels, trampolines, springkussen en glijbanen vind je in deze speeltuin genoeg activiteiten om je kroost urenlang te vermaken. De Miertjes is ook een ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap, waar vriendschappen worden gesmeed en herinneringen worden gemaakt. 

Je betaalt een kleine bijdrage per kind voor een dagticket.

Locatie: De Miertjes Nieuwe Kerkstraat 43 4541 ED Sluiskil

Speeltuinen in en om Terneuzen

5. Speeltuin Ons Nootje, Terneuzen

Verscholen in Othene, een gezellige wijk in Terneuzen, ligt speeltuin Ons Nootje. In dit speelparadijs kunnen kinderen zich lekker laten gaan. In de speeltuin vind je een scala aan voorzieningen, waaronder een schommelboot, klimrekken en een fantasiekasteel dat de verbeelding prikkelt. In het knusse tuinhuisje kun je terecht voor verfrissende drankjes, een snoepje, een ijsje of een zakje chips om de lekkere trek te stillen.

Niet-leden betalen een kleine bijdrage per dag.

Adres: Otheensedreef 10, 4533 PH Terneuzen

6. Speelbos de Braakman, Biervliet

Kinderen zullen zich geen moment vervelen in natuurgebied de Braakman. Het ruime speelbos is een paradijs met houten klimtoestellen die uitnodigen tot eindeloos avontuur. Ook vind je hier de informatieve Braakmanboerderij, het bezoekerscentrum van het gebied. Hier kunnen kinderen op zoek gaan naar haaientanden in het zand, deelnemen aan leuke knutselactiviteiten en de opgezette dieren bewonderen. Bij de boerderij is ook de start van het spannende Kabouterpad en het levendige Dierenvriendjespad, speciaal ontworpen wandelroutes voor kinderen. Gewapend met opdrachten gaan ze op zoek naar kabouters of beleven ze avonturen in de natuur met hun dierenvriendjes. De boerderij organiseert regelmatig boeiende excursies, zoals speurtochten naar vleermuizen en puzzeltochten.

Locatie: Braakmanweg 5, 4521 PV Biervliet

7. Strandspeeltuin Terneuzen 

Via een vlonder vanaf de Boulevard, kom je uit bij deze stoere speeltuin pal aan de Westerschelde. De speeltoestellen zijn gemaakt van gerecyclede windmolenonderdelen. Naast een hoge glijbaan en een klimmuurtje, heb je vanuit de speeltuin een schitterend uitzicht over de Westerschelde. Hier varen grote containerschepen soms zo dicht langs de kust dat het lijkt alsof je ze bijna kunt aanraken. 

Locatie: Scheldeboulevard 1, 4531 EJ Terneuzen

Speeltuin Scheldeboulevard

8. Speeltuin stadspark Axel

Spelen en ontdekken kan ook in de speeltuin in het hart van de stad Axel. In het stadspark, achter de kerk en naast de voormalige katholieke begraafplaats, vind je verschillende speeltoestellen waar kinderen naar hartelust kunnen klimmen en klauteren. Terwijl de kinderen zich vermaken, geniet je van een ontspannen moment op het ruime terras van het naastgelegen Family Restaurant. Bij slecht weer is daar ook de binnenspeeltuin geopend. In het park ontdek je de geschiedenis van Axel tijdens de Tweede Wereldoorlog als je langs de informatieborden van de Bevrijdingsroute wandelt. De route eindigt bij een van de graven op de begraafplaats.  

Speeltuin Axel

Overnachten in Terneuzen en omgeving

Bezig met laden...
Bezig met laden...
  v.a. prijs/nacht
  € 0,-
  Bekijk
  Bezig met laden...
  Bezig met laden...
   v.a. prijs/nacht
   € 0,-
   Bekijk
   Bezig met laden...
   Bezig met laden...
    v.a. prijs/nacht
    € 0,-
    Bekijk
    Bezig met laden...
    Bezig met laden...
     v.a. prijs/nacht
     € 0,-
     Bekijk
     Bezig met laden...
     Bezig met laden...
      v.a. prijs/nacht
      € 0,-
      Bekijk
      Bezig met laden...
      Bezig met laden...
       v.a. prijs/nacht
       € 0,-
       Bekijk
       Bezig met laden...
       Bezig met laden...
        v.a. prijs/nacht
        € 0,-
        Bekijk
        Bezig met laden...
        Bezig met laden...
         v.a. prijs/nacht
         € 0,-
         Bekijk
         Bezig met laden...
         Bezig met laden...
          v.a. prijs/nacht
          € 0,-
          Bekijk
          Bezig met laden...
          Bezig met laden...
           v.a. prijs/nacht
           € 0,-
           Bekijk

           Al het goede van Zeeland in je mailbox?

           Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

           Winter in Zeeland | Nieuwsbrief