Snowworld Terneuzen Zeeland ©

10x slecht weer uitjes in en om Terneuzen

Ook als het wat minder weer is, is er in Terneuzen en omgeving genoeg te doen. Breng een bezoek aan een museum en leer alles over de cultuur of geschiedenis of beleef een sportieve activiteit. Wij zetten 10 leuke uitjes voor je op een rij.

Ervaar Terneuzen | Citymarketing
Editorial
i.s.m Citymarketing Terneuzen
3 min leestijd

1. Indoor skiën en snowboarden bij SnowWorld, Terneuzen

Voor een wintersportervaring hoef je geen uren in de auto te zitten of in de file te staan, want bij SnowWorld Terneuzen kun je skiën of snowboarden wanneer jij wilt. Dankzij een blauwe en rode piste is er uitdaging voor beginners en gevorderden. Houd je van freestyle? Dan ga je los in het funpark. Als je nog nooit op ski’s of een snowboard hebt gestaan, boek dan een les of cursus.

Locatie: Zeelandlaan 3, 4538 CA Terneuzen

SnowWorld Terneuzen ©

2. Ontdek alles over de sluizen bij Portaal van Vlaanderen

Er wordt in Terneuzen nu nog keihard aan gewerkt, maar eind 2024 is het klaar: de nieuwe zeesluis. Niet zomaar een sluis, maar een van de grootste zeesluizen ter wereld met als doel: een vlottere doorstroming vanaf de Westerschelde naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen en verder. Bij het informatiecentrum van het Portaal van Vlaanderen leer je op een interactieve manier alles over de nieuwe sluis. Daarnaast zijn er talloze activiteiten voor jong en oud die leuk zijn als het droog is. Ontdek het sluizencomplex tijdens een rondleiding of maak een rondvaart over het kanaal van Gent naar Terneuzen.

Locatie: Beneluxweg 101, 4538 AL Terneuzen

3. Bezoek een museum

Een bezoek aan een museum is altijd een goed idee. Duik in de geschiedenis en vergroot je kennis op verschillende gebieden. Ga naar Museum Schooltijd in Terneuzen voor een nostalgische ervaring of beleef een interactief bezoek bij het Industrieel museum Zeeland in Sas van Gent. Wij zetten alle musea in Zeeuws-Vlaanderen voor je op een rij.

Museum Schooltijd Terneuzen

4. Naar het theater

Weer of geen weer, het theater is altijd een leuk uitje. De gevarieerde programmering van het Scheldetheater biedt voor iedereen een leuk avondje uit. Of je nu wil lachen bij een cabaretier, een serieuze lezing wil bezoeken of naar een kindershow met het hele gezin wil gaan. Hier beleef je gegarandeerd een fijne tijd.

Locatie: Westkolkstraat 16, 4531 AW Terneuzen

5. Een bioscoopfilm kijken

Van drama tot komedie en van actie tot horror. Bij Cinecity bioscoop in Terneuzen staat er altijd wel een film op het programma die je aanspreekt. Plof neer in je comfortabele bioscoopstoel en kijk naar de nieuwste blockbusters. Voor een hapje of drankje voor of na de film ga je naar het CineCafé.

Locatie: Nieuwstraat 41-43, 4531 CV Terneuzen

Cinecity bioscoop Terneuzen

6. Winkelen in en om Terneuzen

In het knusse centrum van Terneuzen vind je veel lokale winkels, zoals Studio Blique en bekende ketens als Omoda. Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag. Als je door de omgeving van Terneuzen rijdt, kom je geregeld een landwinkel tegen. Voor lokale producten en verse asperges stop je bij de Letter Asperges & Zo en voor Zeeuwse streekpakketten ga je naar Landwinkel de Baeckermat.

Omoda, Terneuzen

7. Kickoff Indoor: voetballen en padel

Van een bezoek aan het indoor padel- en soccercenter ‘Kickoff Indoor' gaat je hart sneller kloppen. Daag jezelf uit op een van de twee padelbanen of laat je skills zien op het indoor voetbalveld van kunstgras. Ga de strijd aan met je vrienden en huur een baan. Over spullen hoef je je geen zorgen te maken. Voetballen en hesjes zijn gratis en padel rackets en ballen kun je huren of zelf meenemen. Voor online gamers is er een gaming room en playstation area. 

Locatie: Meester F.J. Haarmanweg 25, 4538 AN Terneuzen

8. Zwemmen en sporten bij de Vliegende Vaart

Voor een (zwem)activiteit ga je naar de Vliegende Vaart. In het wedstrijdbad kun je baantjes trekken en in het instructiebad leer je aquajoggen of turbozwemmen. Om toegang te krijgen heb je een zwempas nodig die je kunt opwaarderen. Bij SportPunt de Vliegende Vaart bruist het van de energie met verschillende evenementen, zoals kleutergym voor de allerkleinsten of een spannend voetbaltoernooi in de zomervakantie.

Locatie: Vliegende Vaart 2, 4537 DH Terneuzen

Zwembaden in Zeeland

9. Bezoekerscentrum Staatsbosbeheer

Onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank leer je in het informatiecentrum van Staatsbosbeheer alles over de natuurgebieden van Zeeuws-Vlaanderen. Voor kinderen is hier genoeg te beleven. Ga op zoek naar haaientanden in de zandbak, bewonder opgezette dieren of ontdek verborgen schatten in de ontdekkingskast. Houd de evenementenkalender goed in de gaten, want regelmatig worden hier leuke activiteiten georganiseerd. Is het iets beter weer? Dan is het bezoekerscentrum ook een perfect startpunt voor een wandeling door natuurgebied de Braakman.

Locatie: Braakmanweg 5, 4521 PV Biervliet

10. Bibliotheek Terneuzen

Zoek je een rustige plek tijdens een regenachtige dag? Ga dan naar de Bibliotheek Terneuzen. Pak een boek, zoek een knus plekje op en laat je meevoeren naar een andere wereld. In de zomer worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen. Leer tekenen tijdens een workshop, ga op avontuur tijdens de vakantiespeurtocht of speel mee tijdens de bordspelletjesmiddag. Ook voor volwassenen is er genoeg te doen. Zo staat er onder andere een workshop 3D ontwerpen en een lezing op de planning.

Locatie: Bellevue 1, 4531 DD Terneuzen

Veelgestelde vragen

In Terneuzen is meer dan genoeg te doen. Tijdens een stadswandeling leer je de stad goed kennen. Je vindt hier tal van leuke winkels, fijne restaurants een bioscoop, theater en kunstwerken op de Scheldeboulevard. Bekijk al onze tips in en om Terneuzen.

In Terneuzen en omgeving vind je verschillende speeltuinen waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Ook kun je naar het Portaal van Vlaanderen of je adrenaline kwijt bij een Pumptrack. Wij zetten de leukste activiteiten met kinderen in en om Terneuzen voor je op een rij.

Overnachten in Terneuzen en omgeving

Bezig met laden...
Bezig met laden...
  v.a. prijs/nacht
  € 0,-
  Bekijk
  Bezig met laden...
  Bezig met laden...
   v.a. prijs/nacht
   € 0,-
   Bekijk
   Bezig met laden...
   Bezig met laden...
    v.a. prijs/nacht
    € 0,-
    Bekijk
    Bezig met laden...
    Bezig met laden...
     v.a. prijs/nacht
     € 0,-
     Bekijk
     Bezig met laden...
     Bezig met laden...
      v.a. prijs/nacht
      € 0,-
      Bekijk
      Bezig met laden...
      Bezig met laden...
       v.a. prijs/nacht
       € 0,-
       Bekijk
       Bezig met laden...
       Bezig met laden...
        v.a. prijs/nacht
        € 0,-
        Bekijk
        Bezig met laden...
        Bezig met laden...
         v.a. prijs/nacht
         € 0,-
         Bekijk
         Bezig met laden...
         Bezig met laden...
          v.a. prijs/nacht
          € 0,-
          Bekijk
          Bezig met laden...
          Bezig met laden...
           v.a. prijs/nacht
           € 0,-
           Bekijk