Binnenactiviteiten kinderen - Iguana Vlissingen

6x binnenactiviteiten met kinderen op Walcheren

Wat te doen in Zeeland met kinderen? Er zijn zoveel leuke activiteiten voor een gezellig dagje uit dat kiezen moeilijk wordt. Ook als de zon zich een keer niet laat zien, zijn er op Walcheren veel fijne plekken waar je met kinderen naartoe kunt gaan. Wij doen een kleine greep uit de vele binnenactiviteiten die je met kinderen kunt doen op Walcheren.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Spelen bij Hof Pop

Zeker voor jonge kinderen tot acht jaar is Hof Pop in Grijpskerke een heerlijke plek om te spelen. In deze leuke binnenspeeltuin met buitenterrein is van alles te beleven. Kinderen laten hier hun fantasie de vrije loop. Ga jij maar eens lekker zitten in het restaurant en geniet van een kop koffie of thee met een stuk overheerlijke zelfgebakken taart, bereid in de keuken van lunchroom Honeypie in Middelburg. Vanaf je tafel heb je zicht op de kleintjes, terwijl ze kruipen en sluipen door de houten speeltoestellen, een fort bouwen met de blokken of rijden op de skelters. En als de zon zich toch even laat zien, haal je een frisse neus in de speeltuin buiten waar de kinderen zandkastelen bouwen in de zandbak, naar hartelust springen op het springkussen of de trampoline of een kijkje nemen in beleeftuin met kruiden. 

Locatie: Poppendamseweg 3a, 4364 SL Grijpskerke
Parkeren: Op locatie, gratis. 

Hof Poppendamme

2. Binnenspeeltuin Ballorig, voor kleine en grote acrobaten

Deze indoor speeltuin is gebouwd op een wel heel bijzondere locatie: het oude zwembad van Vlissingen. Kijk maar eens goed om je heen als je Ballorig binnenkomt. Kinderen spelen hier letterlijk in een zwembad zonder water. Waar ooit het golfslagbad en het oude wedstrijdbad was, spelen kinderen. Bij Ballorig kunnen zij urenlang klimmen en klauteren op een parcours met trampolines, glijbanen, een luchtkussen en een ballenbak.

Locatie: President Rooseveltlaan 731-B, 4383 NG Vlissingen
Parkeren: Op locatie, gratis

3. Voor dierenliefhebbers: Reptielenzoo Iguana 

De opvallende, kleurrijke gevel van het gebouw van Reptielenzoo Iguana in Vlissingen nodigt uit tot een bezoek. Hier sta je oog in oog met verschillende soorten slangen, spinnen, schildpadden, salamanders, leguanen en andere reptielen en amfibieën. Deze dieren zijn in beslag genomen door overheden of om een andere reden niet meer gewenst. Bij Reptielenzoo Iguana worden ze opgevangen met als doel ze terug in de natuur te zetten of ze op een andere plek onder te brengen. Een bezoek aan de opvang is leuk en leerzaam. Kinderen leren waar de dieren vandaan komen, waar en hoe ze normaal gesproken leven en wat ze eten. De looproute door het gebouw is tot aan de uitgang verrassend. Trap op, trap af, de kelder in. Soms moet je goed zoeken naar de dieren, omdat ze verstopt zitten in hun hok. En soms loop je er zo tegenaan.

Locatie: Bellamypark 31-37, 4381 CH Vlissingen
Parkeren: Parkeergarage De Fonteyne, betaald.

4. Snelheidsduivels gaan naar Indoor Karting

Voor jonge snelheidsduivels vanaf 8 jaar is er Indoor Karting Zeeland in Middelburg. Hier kruip je in de huid van een formule 1-coureur op het 550 meter lange indoor circuit. Na een korte instructie over veiligheid en de betekenis van de verschillende kleuren vlaggen, is het tijd voor actie, snelheid en sensatie. Trek je speciale jas aan, zet je helm op en gassen maar. Zet jij de snelste tijd neer? 

Locatie: Arnesteinweg 19, 4338 PD, Middelburg
Parkeren: Op locatie, gratis.

5. Familiepretpark Mini Mundi

Dit familiepretpark in Middelburg is eigenlijk een combinatie van een binnenspeeltuin en een pretpark. Hier zijn kinderen de hele dag zoet. Je ziet ze bij binnenkomst denken: waar zal ik beginnen? Kies ik eerst voor de botsauto’s, bouw ik een fort met de grote blokken of klim ik meteen omhoog in de klimtoren om daarna heel hard naar beneden te glijden? Tussendoor snel iets eten of drinken en weer door. De allerkleinsten spelen in de speelhoek met ballenbak. Een bezoek aan Mini Mundi staat garant voor urenlang speelplezier. Binnen en buiten. In de achtbaan bijvoorbeeld, de draaimolen, het minitreintje en het schommelschip. In miniatuur Walcheren ontdek je de highlights van deze Zeeuwse regio in het klein. Voor kinderen is er een fotospeurtocht waarbij ze een woord of een zin moeten raden.

Locatie: Podium 35, 4337 WV Middelburg | Parkeren: Op locatie, gratis

6. Springen en stunten bij DOCK FEC Vlissingen

Bij DOCK Family Entertainment Center in Vlissingen vind je zoveel verschillende activiteiten dat je je hier de hele dag of zelfs meerdere dagen kunt uitleven. Spring van de ene trampoline naar de andere, over grote obstakels en laat je tricks zien tijdens het jumpen. Of daag je tegenstanders uit tijdens een potje lasergamen in een doolhof. Bij ‘Unreal bowling’ sta je niet op een standaard bowlingbaan. Het rollen van de bal activeert de tofste animaties. Even uitblazen van al die activiteiten doe je in het restaurant met een drankje en iets lekkers. En heb je nog niet alle activiteiten gehad? Dan kom je toch gewoon nog een keer terug. 

Locatie: Gildeweg 10, 4383 NK Vlissingen | Parkeren: Op locatie, gratis

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Zeeland op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.