City of Dance Festival ©

De leukste festivals en evenementen in Middelburg

Of het nu gaat om theater, kunst, culinair, muziek of sport. In Middelburg is de evenementenkalender altijd goed gevuld. Wij zetten de leukste evenementen en festivals in Middelburg voor je op een rij.

Gemeente Middelburg
Editorial
i.s.m. Gemeente Middelburg
3 min leestijd

1. Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Ruim 35 galeries en ateliers zijn er in Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand (met uitzondering van janurari) kun je tijdens de Kunst- en Cultuurroute een kijkje nemen bij deelnemende ateliers en galeries. Bewonder de vele kunstwerken en maak kennis met de kunstenaar. Je herkent de deelnemers aan de Kunst- en Cultuurroute aan de kenmerkende vlag met het logo van dit event aan hun gevel. 

Datum: Iedere eerste zondag van de maand (met uitzondering van janurari).

Wij interviewden vier deelnemende kunstenaars over hun werk.

Kunst- en cultuurroute Middelburg

2. Mosselfeesten Middelburg

Al jaren een begrip in Middelburg: de mosselfeesten. In de zomer is het drie dagen lang gezelligheid in de stad en staat alles in het teken van dit typisch Zeeuwse streekproduct. Bij verschillende horecazaken in de binnenstad bereiden ze de lekkerste recepten en kun je mosselen eten zoveel je wilt. Met straatartiesten en live muziek is dit een niet te missen festijn, óók als je niet van mosselen houdt.

Update 24 mei 2024: de mosselfeesten gaan in 2024 niet door.

Locatie: Vlasmarkt, Middelburg

Mosselen Zeeland

3. Culikaravaan

Combineer goed eten met muziek bij foodfestival Culikaravaan. Kleurrijke foodtrucks sieren elk jaar in augustus het terrein rondom de Seismolen in Middelburg. Dat betekent: vier dagen lang genieten in een heerlijke sfeer. Of je nu zin hebt in mexicaans, sappige burgers, vegetarisch, poke bowls of zoetigheid in alle geuren en kleuren. Er is genoeg lekkers om je buik mee te vullen. De ongedwongen sfeer van dit kleinschalige festival trekt veel lokale bewoners, maar ook veel bezoekers van buiten de stad. 

Locatie: Baarnselaan 22, 4331 NM Middelburg

Culikaravaan Middelburg Molen

4. City of Dance Festival

Dit is een festival om in je agenda te onderstrepen. Bij City of Dance Festival kun je drie dagen lang uit je dak gaan op dance, trance, hardhouse en een heleboel andere muziekgenres. Je vindt er gegarandeerd een muziekstijl waar je lekker op gaat. Op het festivalterrein heerst er een uitgelaten maar vriendelijke sfeer. Uitzinnige podia, uitgedoste danseressen en een dikke line-up maken het feest helemaal af. Geef je over aan dit vette dance festival in Zeeland.

Tip: als je niet in de buurt woont, combineer City of Dance dan met een verblijf in een van de fijne hotels in Middelburg. Zo kun je het hele weekend genieten van het festival.

Locatie: Oude Veerseweg 115, 4332 SJ Middelburg

City of Dance Middelburg ©

5. Zeeland Nazomerfestival

Na de zomervakantie wordt het Abdijplein in Middelburg een ontmoetingsplaats voor theater, muziek en bijzondere belevenissen. Niet alleen in Middelburg, maar op verschillende unieke locaties in Zeeland kun je in de openlucht en in gemoedelijke sfeer genieten van kleine producties, concerten, dans, kindervoorstellingen, literatuur, talkshows en workshops. Als je van theater en muziek houdt, kom je hier twaalf dagen lang gegarandeerd niks tekort. 

Locatie: verschillende locaties in Zeeland

6. Nacht van de Nacht

Op de laatste zaterdag van oktober hult de binnenstad zich in duisternis, om aandacht te schenken aan lichtvervuiling. Geniet in het donker van een diner, ontdek de charme van straattheater, optredens die plaatsvinden in etalages van winkels, knisperende vuurkorven, muziek en lekkere hapjes.

N8vdn8 Middelburg ©

7. Middelburg Wijnfestival

In het imposante stadhuis van Middelburg komt het wijnfestival volledig tot zijn recht. Middelburg kent een eeuwenoude geschiedenis als wijnstad die teruggaat tot de 13e eeuw. De stad was toen al het toneel van een levendige wijnhandel. Laat je leiden door het deskundige advies van wijnexperts en ontdek een scala aan wijnen tijdens dit festival, waarin de rijke wijntraditie van de stad centraal staat.

8. Abdij Bierfestival

Verwen je smaakpapillen tijdens het Abdij Bierfestival, een evenement dat volledig in het teken staat van speciaalbieren. In de kloostergangen van de Abdij van Middelburg ontdek je de smaak van verschillende soorten bier, zorgvuldig samengesteld door zowel lokale als internationale brouwers en experts uit België en andere landen. 

9. Kermis

Tijdens de jaarlijkse kermis komt de Markt tot leven met opwindende attracties, spelletjes, nostalgische lekkernijen en een bruisende sfeer. Op de Middelburgse Kermis ervaar je als avonturier, liefhebber van spelletjes en zoetekauw een onvergetelijke tijd. Het feest begint op de eerste vrijdag van augustus.

Kermis Middelburg

10. Folkloristische dagen

De Zeeuwse folklore ervaar je tijdens de folkloristische dagen in juli en augustus. Tijdens de eerste dag van het folkloristische evenement wordt het traditionele ring- en sjezenrijden beoefend, waarbij behendige ruiters te paard proberen om ringen aan een lans te haken. In augustus, tijdens de tweede folkloristische dag, vindt op het Abdijplein het jaarlijkse ringrijden plaats, waaraan rijk versierde paarden en ruiters gehuld in authentieke klederdracht deelnemen.

Locatie: Op en om de Middelburgse Abdij
Datum: juli en augustus

Folkloristische dagen Middelburg Sjezenrijden

11. Citytrail Middelburg

Hardlopen of wandelen over een parcours dwars door winkels, kantoren, kerken en cafés. Tijdens Citytrail Middelburg leer je de stad op een heel andere manier kennen. Dit is pas met recht een stadsloop te noemen. De vele live bands en obstakels onderweg maken van deze urban run een bijzondere hardloop- en wandelervaring. 

Locatie: door de hele stad

12. Middelburg Winterstad

Tijdens de wintermaanden wordt Middelburg omgetoverd tot Winterstad. Dan kun je schaatsen op de ijsbaan en worden de terrassen in winterse sferen gebracht. De verlichting die in het centrum wordt opgehangen, geeft de stad tijdens de donkere dagen van het jaar extra uitstraling. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het (weer) winter is. 

Middelburg Lange Jan Kerstlichtjes
Hotel in Zeeland

Hotels in Middelburg

Wandelen, winkelen en cultuur snuiven, ontdek Middelburg. Heb je geen zin om 's avonds weer naar huis te gaan? Dan blijf je toch gezellig slapen. Je vindt hier al snel een slaapplek die aan je wensen voldoet.

Overnachten in Middelburg

Bezig met laden...
Bezig met laden...
  v.a. prijs/nacht
  € 0,-
  Bekijk
  Bezig met laden...
  Bezig met laden...
   v.a. prijs/nacht
   € 0,-
   Bekijk
   Bezig met laden...
   Bezig met laden...
    v.a. prijs/nacht
    € 0,-
    Bekijk
    Bezig met laden...
    Bezig met laden...
     v.a. prijs/nacht
     € 0,-
     Bekijk
     Bezig met laden...
     Bezig met laden...
      v.a. prijs/nacht
      € 0,-
      Bekijk
      Bezig met laden...
      Bezig met laden...
       v.a. prijs/nacht
       € 0,-
       Bekijk
       Bezig met laden...
       Bezig met laden...
        v.a. prijs/nacht
        € 0,-
        Bekijk
        Bezig met laden...
        Bezig met laden...
         v.a. prijs/nacht
         € 0,-
         Bekijk
         Bezig met laden...
         Bezig met laden...
          v.a. prijs/nacht
          € 0,-
          Bekijk
          Bezig met laden...
          Bezig met laden...
           v.a. prijs/nacht
           € 0,-
           Bekijk