City of Dance Festival ©
Gemeente Middelburg
Editorial
i.s.m. Gemeente Middelburg
3 min leestijd

De leukste festivals en evenementen in Middelburg

Of het nu gaat om theater, kunst, culinair, muziek of sport. In Middelburg is de evenementenkalender altijd goed gevuld. Wij zetten de leukste evenementen en festivals in Middelburg voor je op een rij.

Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Ruim 35 galeries en ateliers zijn er in Middelburg. Iedere eerste zondag van de maand kun je tijdens de Kunst- en Cultuurroute een kijkje nemen bij deelnemende ateliers en galeries. Bewonder de vele kunstwerken en maak kennis met de kunstenaar. Je herkent de deelnemers aan de Kunst- en Cultuurroute aan de kenmerkende vlag met het logo van dit event aan hun gevel. 

Datum: Iedere eerste zondag van de maand

Wij interviewden vier deelnemende kunstenaars over hun werk.

Kunst- en cultuurroute Middelburg

Mosselfeest Middelburg

Al jaren een begrip in Middelburg: het mosselfeest. In de zomer is het drie dagen lang gezelligheid in de stad en staat alles in het teken van dit typisch Zeeuwse streekproduct. Bij verschillende horecazaken in de binnenstad bereiden ze de lekkerste recepten en kun je mosselen eten zoveel je wilt. Met straatartiesten en live muziek is dit een niet te missen festijn, óók als je niet van mosselen houdt.

Locatie: Vlasmarkt, Middelburg

Mosselen Zeeland

Culikaravaan

Combineer goed eten met muziek bij foodfestival Culikaravaan. Kleurrijke foodtrucks sieren elk jaar in augustus het terrein rondom de Seismolen in Middelburg. Dat betekent: vier dagen lang genieten in een heerlijke sfeer. Of je nu zin hebt in mexicaans, sappige burgers, vegetarisch, poke bowls of zoetigheid in alle geuren en kleuren. Er is genoeg lekkers om je buik mee te vullen. De ongedwongen sfeer van dit kleinschalige festival trekt veel lokale bewoners, maar ook veel bezoekers van buiten de stad. 

Locatie: Baarnselaan 22, 4331 NM Middelburg

Middelburg Culikaravaan©

City of Dance Festival

Dit is een festival om in je agenda te onderstrepen. Bij City of Dance Festival kun je drie dagen lang uit je dak gaan op dance, trance, hardhouse en een heleboel andere muziekgenres. Je vindt er gegarandeerd een muziekstijl waar je lekker op gaat. Op het festivalterrein heerst er een uitgelaten maar vriendelijke sfeer. Uitzinnige podia, uitgedoste danseressen en een dikke line-up maken het feest helemaal af. Geef je over aan dit vette dance festival in Zeeland.

Locatie: Oude Veerseweg 115, 4332 SJ Middelburg

City of Dance Middelburg ©

Zeeland Nazomerfestival

Na de zomervakantie wordt het Abdijplein in Middelburg een ontmoetingsplaats voor theater, muziek en bijzondere belevenissen. Niet alleen in Middelburg, maar op verschillende unieke locaties in Zeeland kun je in de openlucht en in gemoedelijke sfeer genieten van kleine producties, concerten, dans, kindervoorstellingen, literatuur, talkshows en workshops. Als je van theater en muziek houdt, kom je hier twaalf dagen lang gegarandeerd niks tekort. 

Locatie: verschillende locaties in Zeeland

Citytrail Middelburg

Hardlopen of wandelen over een parcours dwars door winkels, kantoren, kerken en cafés. Tijdens Citytrail Middelburg leer je de stad op een heel andere manier kennen. Dit is pas met recht een stadsloop te noemen. De vele live bands en obstakels onderweg maken van deze urban run een bijzondere hardloop- en wandelervaring. 

Locatie: door de hele stad

Middelburg Winterstad

Tijdens de wintermaanden wordt Middelburg omgetoverd tot Winterstad. Dan kun je schaatsen op de ijsbaan en worden de terrassen in winterse sferen gebracht. De verlichting die in het centrum wordt opgehangen, geeft de stad tijdens de donkere dagen van het jaar extra uitstraling. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het (weer) winter is. 

Middelburg Lange Jan Kerstlichtjes
Hotel in Zeeland

Blijf slapen in Middelburg

Wandelen, winkelen en cultuur snuiven, ontdek Middelburg. Heb je geen zin om 's avonds weer naar huis te gaan? Dan blijf je toch gezellig slapen. Je vindt hier al snel een slaapplek die aan je wensen voldoet.