Ontbijt Middelburg

6x ontbijt hotspots in Middelburg

Goed ontbijten; dat doe je in Middelburg. In onze hoofdstad vind je naast monumentale gebouwen en leuke winkels namelijk ontzettend veel verschillende adressen waar ze een heerlijk ontbijt serveren. Van een zelfgemaakte granola met yoghurt tot aan een smoothie bowl. Wij vertellen je waar je in Middelburg moet zijn voor ontbijt.

Laura
Laura
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Honeypie

Als er één adres niet mag ontbreken op deze lijst, is het wel Honeypie. Als je hier binnen stapt, word je spontaan vrolijk van alle gezellige kleuren op de muren. Hier ontbijt je in klassieke high-tea-stijl. Zorg dat je trek hebt, want de ontbijttafel bestaat hier uit zowel zoete als hartige gerechten. Een bagel met zalm, scones met aardbeienjam of een smoothie bowl. Je hebt daarnaast de keuze uit koffie of thee, dat hier standaard wordt geserveerd in klassieke koppen en schotels. Blijf na het ontbijt in Middelburg gerust nog even hangen om een bordspel te spelen, van het uitzicht op het oude stadscentrum te genieten of om gewoon nog een stuk taart te bestellen. Keuze genoeg!

Meer over Honeypie

2. Wooncafé

Midden in het centrum vind je Wooncafé. Zoals de naam al verklapt kan je hier ontbijten, lunchen of een kop koffie drinken in een huiselijke sfeer. Als ontbijt heb je de keuze uit verschillende croissantjes of een huisgemaakte granola, maar voor een echt uitgebreid ontbijt ga je voor de ontbijtplank. Nadat je deze verschillende zoete hapjes op hebt, weet je zeker dat je er weer even tegenaan kan. Bijvoorbeeld om een ochtendje te winkelen, of voor het maken van een stadswandeling.

Locatie: Segeersstraat 13, 4331 JM Middelburg | Telefoon: 0118 624 657

3. Expresszo

Als je je dag het liefst begint met een goede kop koffie, zal je je bij Expresszo thuisvoelen. Naast een ontbijt van yoghurt met granola, een verse croissant, een tosti of een stukje huisgemaakte taart, heb je hier namelijk een ruime keuze uit verschillende soorten koffies. En mocht jij, of je gezelschap toch niet zo van de koffie zijn. Dan heb je nog steeds een hoop opties. Wat dacht je van een chai tea latte of een ijskoffie? In de zomer zit je hier trouwens heerlijk buiten op het terras met uitzicht op de oude panden aan de Pottenmarkt. Als het wat kouder is buiten, dan kun je binnen een knus plekje uitzoeken, waar je de barista jouw koffie ziet bereiden. 

Locatie: Pottenmarkt 22, 4331 LM Middelburg | Telefoon: 0118-620278

Middelburg Expresszo

4. Røst

Nog een koffiebar. In de mooie Sint Janstraat vind je Røst. Je drinkt er onder andere echte Zeeuwse koffie van de Zeeuwse Branding. Qua ontbijt kan je het zo uitgebreid maken als je zelf wil. De menukaart staat vol seizoensgebonden en huisgemaakte gerechten. De kaart verandert continu, maar je bestelt er bijvoorbeeld een clubsandwich of een bruschetta met zelfgemaakte pesto. Røst werkt met lokale leveranciers. Vinden we tof.

Locatie: Sint Janstraat 45 4331 KB Middelburg | Telefoon: 0118 435111

Røst Middelburg

5. De Juf

Wil je ontbijten met het uitzicht op een van de mooiste plekjes van Middelburg? Dan zit je bij de Juf goed. In de zomer zit je er namelijk heerlijk buiten op een van de twee zonnige terrassen, met uitzicht op de Dam en de Abdijtoren. Kiezen wordt nog lastig, want de kaart staat vol met fijne ontbijtjes. Een compleet ontbijt bestaat uit een croissant, yoghurt met granola, fruit, jus d'orange en een klein stukje gebak. Hoewel we zeker weten dat je hierna goed vol zal zitten, willen we je toch tippen op de vitrine vol gebak. Want taarten bakken, dat kunnen ze hier wel.

Ontbijt Middelburg | De Juf

Meer over De Juf

6. Pluk de dag en dan... is er koffie

Lekker ontbijten in Middelburg, dat doe je bij ‘En dan... is er koffie’. Het ontbijt bestaat hier uit koffie/thee, verse jus d'orange, brood, een gekookt ei, kaas en jam, yoghurt met honing en noten. Je kunt ook kiezen voor een vers croissantje of een van de verschillende tosti's. Ben je een zoetekauw? Probeer dan zeker een stuk vers gebak.

Locatie: Turfkaai 3, 4331 JV, Middelburg

Overnacht in de binnenstad en geniet van een ontbijt in Middelburg

Middelburg is een fijne bestemming voor een weekendje weg of langer verblijf. Wandel door de stad, fiets door de Walcherse polders in de omgeving of geniet van alle culinaire mogelijkheden. Na een heerlijke overnachting in Middelburg is er niets leukers dan het ontdekken van al het moois en lekkers wat Middelburg te bieden heeft. Geniet van een ontbijt in je hotel in Middelburg of ga op pad en bezoek bovengenoemde adressen.

Overnachten in Middelburg

Veelgestelde vragen Middelburg

Middelburg stadshaven

In Middelburg vind je verschillende parkeergarages zoals de Geere, Achter de Houttuinen en de Kousteensedijk. Parkeerplaatsen op Hof van Tange en het Damplein (allen betaald parkeren). Gratis parkeren kan op de parkeerterrein aan de Oude Veerseweg, ook voor campers. Hier kan je fietsen huren.

In en rond Middelburg vind je veel kleinschalige boutique hotels. De meeste hotels liggen in het centrum van de binnenstad dichtbij de restaurants. Vaak worden mooie monumenten omgetoverd tot boutique hotels, zoals het nieuwe Boutiquehotel Princenjagt. Een aantal hotels heeft zelf een restaurant zoals Boutiquehotel The Roosevelt. Op allyourz.nl vind je alle hotels in Middelburg en andere verblijfsaccommodaties.

In Middelburg vind je veel fijne restaurants. Bekijk onze aanraders. Combineer en heerlijk diner in restaurant Scherp met een overnachting in de binnenstad van Middelburg bij Slapen bij Scherp. Reserveer een tafel bij Restaurant de Gouden Bock aan het Damplein en blijf slapen in een van de bijzondere Boutique Suites de Vier Patriciërs of in appartement Zeeuws onder-onsje.

In het centrum van Middelburg vind je veel leuke lunchplekken. Bekijk alle lokale lunch hotspots in Middelburg.

Tijdens je verblijf in Middelburg is er genoeg te doen. Hier vind je lokale winkels, restaurants en prachtige monumenten. Bekijk al onze tips in Middelburg.