Herkingen

Herkingen, dorp aan het Grevelingenmeer

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Levendige jachthaven
  • Ideaal voor watersport
  • Knus strandje

Ontdek wat er in Herkingen allemaal te zien en doen is

Met een ligging aan het Grevelingenmeer is Herkingen op Goeree-Overflakkee een geliefde plek voor iedereen die van watersport houdt. Dankzij de ligging aan het water met het strand en weidse landschappen om de hoek, vind je in dit dorp nog echt rust en ruimte. De moderne jachthaven en fijne horecagelegenheden zijn extra redenen om dit dorp een keer te bezoeken. Herkingen biedt een unieke beleving voor iedereen.

Bezig met laden

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Watersportactiviteiten in Herkingen

Het Grevelingenmeer is een paradijs voor watersporters. Het grootste meer van West-Europa biedt tal van mogelijkheden voor een avontuurlijke en gezellige dag met vrienden of het hele gezin. Beleef zelf de leukste watersportactiviteiten op het Grevelingenmeer. Leer windsurfen, maak een SUP-toer, ga een dag varen op een zeilboot of in een sloep. Wist je dat het Grevelingenmeer dé plek is om op snorkelsafari te gaan? Ook onderwater is genoeg moois te ontdekken.

Varen Grevelingenmeer Zeeland

Jachthaven van Herkingen

De jachthaven van Herkingen is een fijn startpunt voor een dag op en aan het water. Vanuit de haven liggen verschillende vaarroutes voor je open. Het rustige water van het Grevelingenmeer is een walhalla voor iedereen die van zeilen houdt. Met de wind in de zeilen vaar je hier langs de kleine eilandjes. Het landschap trekt langzaam aan je voorbij, met niets dan stilte om je heen. 

Herkingen haven

Strand Herkingen

Wanneer we het hebben over de stranden van Goeree-Overflakkee, denk je waarschijnlijk al snel aan grote, bekende stranden langs de kust. Kies je liever voor iets kleins en knus, bezoek dan het strand van Herkingen. Dat is gegarandeerd genieten. Zet je parasol maar op en je blik op oneindig. Want dat is je uitzicht als je op het strand in Herkingen bent. 

Natuurgebieden in Herkingen

Op Goeree-Overflakkee kun je wandelen langs cultuurhistorisch erfgoed. Bij natuurgebied het Paardengat zie je vanaf het uitkijkpunt aan de Molendijk een eeuwenoude kreek, onderdeel van het krekenstelsel dat sinds de 3e eeuw na Christus is ontstaan. De natuur in en om Herkingen wil je gewoon beleven. 

Restaurants in Herkingen

Ben je van plan om buiten de deur te gaan eten, maar weet je nog niet waar je naartoe wilt in Herkingen? Dan zijn er een paar mogelijkheden. Het lukt je zeker om een restaurant te vinden naar jouw smaak. Een leuke stop tijdens een fietstocht over Goeree-Overflakkee is Theetuin ‘De Bongerd’. Absoluut een bezoek waard als je zin hebt in een kop koffie of thee met iets lekkers. Op het terras of in het paviljoen kun je genieten in een relaxte sfeer. Aan de haven ligt Brasserie Bolbaken waar je tijdens het seizoen (april - oktober) terecht kunt voor een lekkere lunch of diner. Vlakbij de haven kun je bij Eetcafé ‘t Wapen Van Herkingen het hele jaar terecht voor verschillende menu’s en snacks. En heb je echt geen zin om de deur uit te gaan? Dan bestel je een pizza bij Pizzeria Akino

De molen van Herkingen

Aan de rand van het dorp vind je de enige molen van Herkingen: de Dankbaarheid. Deze korenmolen stamt uit 1841 en is tot 1960 in gebruik geweest om graan te malen. Hangt de blauwe wimpel uit? Dan kun je de molen bezoeken. 

Overnachten in Herkingen

Zoek je een accommodatie in Herkingen? Bekijk het aanbod aan vakantieparken, hotels, vakantiehuizen en campings aan het Grevelingenmeer, vlakbij zee en strand. Zoek en boek nu op allyourz.