Pumptrack Ouddorp

14x de leukste activiteiten met kinderen op Goeree-Overflakkee

Wat te doen met kinderen op Goeree-Overflakkee? Of je nu zin hebt in een actief dagje weg of een ontspannen uitstapje, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk onze tips voor leuke activiteiten met kinderen op Goeree-Overflakkee. 

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Watersporten op de Brouwersdam

De Brouwersdam en het strand van Ouddorp zijn populaire surfspots. Niet alleen trekken deze hotspots bij de juiste condities talloze kite-, wind- en golfsurfers aan, het is ook voor kinderen de perfecte plek om verschillende watersporten onder de knie te krijgen. Onder begeleiding van ervaren instructeurs leren kinderen vanaf 8 jaar de beginselen van het surfen. Kite- of golfsurfen op de Noordzee of windsurfen op het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Bij surfscholen Natural High en Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam zijn ook tal van andere watersporten te ontdekken. 

Adres: Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam, Ossenhoek 1, 3253 MH Ouddorp
Natural High Surfschool, 3253 LX, Westerweg 26, Ouddorp

Ouddorp, Brouwersdam

2. Geniet van een stranddag

Als je zin hebt in een dagje strand, heeft Goeree-Overflakkee alle ingrediënten voor een geslaagde stranddag. De stranden van Goeree-Overflakkee horen tot de schoonste stranden van Nederland. Op de verschillende familiestranden kunnen kinderen ongelimiteerd schelpen zoeken, forten bouwen in het zand en spelletjes doen in en rond het water. Strijk neer op het terras bij een van de strandpaviljoens langs de kust, zoals bijvoorbeeld Beachclub ‘t Gorsje, terwijl de kinderen spelen in het zand.  

Gratis parkeren: aan de Vrijheidsweg, Noordweg, Brouwersdam en Groenedijk zijn gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

3. Leef je uit op de pumptrack in Ouddorp

Op de gloednieuwe pumptrackbaan in Ouddorp leven kinderen zich uit. Rondjes rijden, stunten en springen op een crossfiets, mountainbike, step of skateboard over geasfalteerde heuvels en door bochten. De pumptrackbaan in Ouddorp bestaat uit drie onderdelen. De kidstrack is er speciaal voor de allerkleinsten met een loopfiets of stepje. Ervaren skaters kunnen hun kunsten laten zien op de pumptrack of in de skatebowl. 

Gratis parkeren: bij Ouddorp Duin zijn verschillende parkeergelegenheden waar je gratis kan parkeren.

Pumptrack Ouddorp

4. Maak een ritje in een rijdend museum

Een bezoek aan een museum met kinderen is leerzaam en leuk. Op Goeree-Overflakkee zijn talloze musea om te bezoeken. Neem plaats in museumtrein R.T.M., een rijdend museum op de Brouwersdam. Oude tijden herleven tijdens een rit met een stoom- of dieseltram. De historische tram vormde vroeger een snelle verbinding tussen Burgh en Rotterdam. Toen na de Watersnoodramp in 1953 dammen en bruggen werden gebouwd, werd het netwerk van tramlijnen overbodig. Nu kun je de tramreis over een deel van dit traject opnieuw beleven. 

Adres: G. C. Schellingerweg 2, 3253 MD Ouddorp

Ouddorp spoor

5. Beklim de Toren van Goedereede

Een prachtig monument, dat je al van ver ziet staan, is de Toren van Goedereede. Deze gotische toren was lange tijd een baken voor zeevarenden en is nu een museum waar je meer leert over de geschiedenis van Goedereede. Beklim de 217 traptreden van de toren voor een waanzinnig uitzicht vanaf het dak. Het is een flinke klim, maar het uitzicht vanaf het dak van de toren is de klim meer dan waard. 

Adres: Kerkpad 9, 3252 AW Goedereede
Gratis parkeren: aan Noordzijde Haven en Zuidzijde Haven

Toren van Goedereede

6. Naar geitenboerderij De Mèkkerstee

Kleine dierenvriendjes beleven op geitenboerderij De Mèkkerstee een onvergetelijke dag. Op deze biologische geitenboerderij krijgen 650 geiten de beste verzorging in een hypermoderne stal. Op de bijbehorende kinderboerderij leven ook andere boerderijdieren, zoals kippen en varkens. Hier kunnen kinderen naar hartelust ontdekken en spelen. 

Adres: Hofdijksweg 34, 3253 KB Ouddorp

7. Varen op het Haringvliet in een varend monument

Een bezoek aan de historische scheepswerf ‘Menheerse Werf’ in Middelharnis is een beleving op zich. De voormalige scheepstimmerwerf is opgericht in 1750. Op gezette tijden maak je vanaf de werf gratis een vaartocht over het Haringvliet in een varend monument uit 1936. De ‘Anna Jacoba’ is het gerestaureerde voet- en fietsveer van de Rotterdamsche Tramweg Maatschappij. De vaartocht duurt ongeveer 20 minuten en de ‘Anna Jacoba’ meert af bij het gerestaureerde perron van de RTM. Hier zie je ook het huisje waar de kaartjes werden verkocht. Bij mooi weer kun je vertoeven op het recreatiestrand en de natuurspeelplaats vlakbij het haventje. 

Adres: ​​Spuistraat 1-3, Middelharnis

8. Wandelroute langs bunkers uit de Tweede Wereldoorlog

Wandel langs restanten van de Tweede Wereldoorlog in recreatiegebied de Punt in Ouddorp. Een wandelroute van 1,5 kilometer door de duinen voert je langs verschillende bunkers die de Duitse bezetters hebben aangelegd om Goeree-Overflakkee te kunnen verdedigen tegen een invasie vanuit zee. Op informatieborden bij de bunkers krijg je meer informatie over het oorlogsverleden en bij de meeste bunkers mag je binnenkijken. Deze wandeling is goed te doen met jonge kinderen. 

Startpunt: De Punt 2, 3253 MC, Ouddorp

Ouddorp bunker

9. Bezoek bijzondere dieren bij Faunapark Flakkee

Stokstaartjes, stekelvarkens, zilvervossen en een serval. Het is slechts een kleine greep uit de verrassende diersoorten die je ziet tijdens een bezoek aan Faunapark Flakkee. Dit knusse dierenpark in Nieuwe-Tonge is erg leuk om naartoe te gaan met kinderen. Zij kijken gegarandeerd hun ogen uit. Uitrazen kan in de bijbehorende speeltuin, terwijl jij op je gemakje een drankje drinkt op het terras. 

Adres: Duivenwaardsedijk 22, 3244 LG Nieuwe-Tonge

10. Flamingo’s spotten in het wild

Flamingo’s spotten in Nederland? Het kan. Tussen november en april overwintert een groep flamingo’s in het Grevelingenmeer, omdat het water van dit zoutwatermeer niet bevriest. Parkeer de auto bij de haven van Battenoord en wandel over de dijk. Langs het wandelpad onderaan de dijk vind je verschillende opdrachten en vragen die kinderen spelenderwijs wegwijs maken in het tijdelijke verblijf van deze bijzondere roze gasten.

Adres: Havenweg 1, 3244 LK Nieuwe-Tonge
Gratis parkeren: in de haven

Flamingo's Grevelingenmeer

11. Zeehondenopvang A Seal

Bij zeehondenopvang A Seal in Stellendam kun je je onderdompelen in de bijzondere wereld van de zeehond. Hier worden zieke en gewonde zeehonden opgevangen en verzorgd. Als ze voldoende zijn aangesterkt, worden de zoogdiertjes uitgezet in hun natuurlijke omgeving. Kinderen kunnen hier heel dichtbij zeehonden komen zonder hen te storen. Ook het voermoment is leuk om bij te wonen. Een speurtocht voert kinderen door het informatiecentrum waardoor ze op een interactieve manier alles leren over zeehonden.  

Adres: Haringvlietplein 3A, 3251 LD Stellendam
Gratis parkeren: op het parkeerterrein bij A Seal

12. Plezier maken in een buitenspeeltuin

Aan speeltuinen geen gebrek op Goeree-Overflakkee. Hier hoef je je niet te vervelen. Bij natuurspeeltuin Stellebos aan de rand van Stellendam hebben kinderen de ruimte om zich uit te leven. Lekker klimmen en glijden op de verschillende speeltoestellen, gemaakt van natuurlijke materialen. Bij natuurspeelplaats Bûûtenplaets in Ooltgensplaats kunnen kinderen naar hartelust spelen in de zand-waterspeelplaats. De klim- en uitzichttoren met glijbaan is een van de favorieten bij Speelduin Ouddorp. Naast de toren vind je hier ook andere speeltoestellen. Een begrip in Ouddorp is speeltuin de Flipjes, een speelplaats die al bestaat sinds 1954. Hier beleven kinderen urenlang speelplezier op schommels, wippen, draaimolens, trampolines, glij- en kabelbanen. 

Speeltuin Ouddorp

13. Maak spectaculaire sprongen van Waterjump Brouwersdam

Voor durfals vanaf 6 jaar is er de Waterjump op de Brouwersdam. Wetsuit aan, helm op en een kleine klim naar boven. Klaar voor de start en gaan. Adrenalinekick gegarandeerd als je van deze acht meter hoge en 25 meter lange schans naar beneden roetsjt. Plons met een spectaculaire sprong in het verfrissende water van het Grevelingenmeer en maak je klaar voor de volgende ronde. 

Adres: Ossenhoek 1, 3253 MH Ouddorp
Gratis parkeren: op de Brouwersdam

14. Naar het zwembad

Is het een keer wat minder weer om buiten te zwemmen, dan zijn er op Goeree-Overflakkee verschillende binnenzwembaden waar je met de kinderen naartoe kunt. De ultieme waterpret beleef je in subtropisch zwembad Aqua Mundo van Center Parcs Port Zélande waar kinderen urenlang zoet zijn. Wildwaterbanen, glijbanen, bubbelbaden, een golfslagbad en een snorkelbad maken een bezoek aan dit zwemparadijs tot een spetterend dagje uit.

Adres: Port Zélande 2, 3253 MG Ouddorp

Ouddorp op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes, fijne restaurants, leuke winkels en vakantieverblijven.

Overnachten op Goeree-Overflakkee

Bezig met laden...
Bezig met laden...
  v.a. prijs/nacht
  € 0,-
  Bekijk
  Bezig met laden...
  Bezig met laden...
   v.a. prijs/nacht
   € 0,-
   Bekijk
   Bezig met laden...
   Bezig met laden...
    v.a. prijs/nacht
    € 0,-
    Bekijk
    Bezig met laden...
    Bezig met laden...
     v.a. prijs/nacht
     € 0,-
     Bekijk
     Bezig met laden...
     Bezig met laden...
      v.a. prijs/nacht
      € 0,-
      Bekijk
      Bezig met laden...
      Bezig met laden...
       v.a. prijs/nacht
       € 0,-
       Bekijk
       Bezig met laden...
       Bezig met laden...
        v.a. prijs/nacht
        € 0,-
        Bekijk
        Bezig met laden...
        Bezig met laden...
         v.a. prijs/nacht
         € 0,-
         Bekijk
         Bezig met laden...
         Bezig met laden...
          v.a. prijs/nacht
          € 0,-
          Bekijk
          Bezig met laden...
          Bezig met laden...
           v.a. prijs/nacht
           € 0,-
           Bekijk
           Bezig met laden...
           Bezig met laden...
            v.a. prijs/nacht
            € 0,-
            Bekijk
            Bezig met laden...
            Bezig met laden...
             v.a. prijs/nacht
             € 0,-
             Bekijk
             Bezig met laden...
             Bezig met laden...
              v.a. prijs/nacht
              € 0,-
              Bekijk
              Bezig met laden...
              Bezig met laden...
               v.a. prijs/nacht
               € 0,-
               Bekijk
               Bezig met laden...
               Bezig met laden...
                v.a. prijs/nacht
                € 0,-
                Bekijk
                Bezig met laden...
                Bezig met laden...
                 v.a. prijs/nacht
                 € 0,-
                 Bekijk
                 Bezig met laden...
                 Bezig met laden...
                  v.a. prijs/nacht
                  € 0,-
                  Bekijk
                  Bezig met laden...
                  Bezig met laden...
                   v.a. prijs/nacht
                   € 0,-
                   Bekijk
                   Bezig met laden...
                   Bezig met laden...
                    v.a. prijs/nacht
                    € 0,-
                    Bekijk
                    Bezig met laden...
                    Bezig met laden...
                     v.a. prijs/nacht
                     € 0,-
                     Bekijk