Ouddorp

Ouddorp: familiebadplaats op Goeree-Overflakkee

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Schone stranden
  • Watersport
  • Hotspot Brouwersdam

Alles voor jouw bezoek aan Ouddorp: lokale hotspots en de leukste verblijf-tips

Ouddorp is een familiebadplaats op Goeree-Overflakkee. In dit kustdorp tussen de Noordzee en het Grevelingenmeer, wil je gewoon actief bezig zijn. Op het water en het strand. Of je nu houdt van watersport, fietsen of wandelen,in Ouddorp kun je alle kanten uit. Kilometerslange fietsroutes en wandelpaden voeren je langs de mooiste plekken aan het water of door de natuur. Ontdek dit veelzijdige dorp.

Bezig met laden

Ouddorp op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes, fijne restaurants, leuke winkels en vakantieverblijven.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

De mooiste stranden van Ouddorp

Aan de kust van Goeree-Overflakkee vind je mooie, brede stranden. De stranden van Ouddorp behoren tot de schoonste van Nederland. Hier is genoeg ruimte voor zonaanbidders en watersporters. Maak een lange strandwandeling of relax op een zonnige dag aan het strand. Wil je juist bewegen op het strand? Ook dan is er veel te doen. Probeer eens een strandsport, zoals blokarten (strandzeilen), powerkiten of kitebuggyen.

Strand Ouddorp

Watersporten in Ouddorp

Als je graag actief bent buiten, is Ouddorp de plek om te zijn. Vooral als je van surfen houdt, kun je in dit kustdorp je hart ophalen. Op de grens van Zuid-Holland en Zeeland trekken de stranden van Ouddorp en de Brouwersdam verschillende soorten watersporters aan. Op dagen met wind, nodigt de Noordzee uit om te kitesurfen en het Grevelingenmeer aan de andere kant van de dam, is de perfecte plek om te (leren) windsurfen en zeilen.

Ouddorp, Brouwersdam

Activiteiten in Ouddorp en omgeving

In Ouddorp en omgeving is van alles te zien en te doen. Maak een schitterende fietstocht over het kustfietspad door de duinen, over de Brouwersdam richting Zeeland. Voel de frisse zeewind in je neus en vergeet onderweg niet af en toe af te stappen om te genieten van het uitzicht over het water. De natuur in de omgeving van Ouddorp vraagt erom ontdekt te worden. Ga eropuit en wandel door ‘De Punt van Goeree’, een weids duingebied met een rijke flora en fauna. Of wandel door de bossen bij natuurgebied De Kabbelaarsbank en spiek door de vogelkijkschermen op zoek naar verschillende watervogels.

Uitstapjes met kinderen in Ouddorp

Ook met kinderen is het goed toeven in Ouddorp. Van een pumptrackbaan, een ritje met een stoomtram, een wandelroute langs bunkers uit de Tweede Wereldoorlog tot buiten speeltuinen en zwembaden. Voor kinderen is in Ouddorp genoeg te doen.

Pumptrack Ouddorp

Restaurants in Ouddorp

In en om Ouddorp zijn veel restaurants en andere horecazaken te vinden. Op culinair gebied is er vanalles te beleven in Ouddorp. Net als in Zeeland voert vis de boventoon op de menukaarten, maar je kunt er natuurlijk ook terecht voor iets anders, zoals tapas of pizza. In de keukens van restaurants wordt gewerkt met seizoensproducten uit de regio. Als je zin hebt in een lekkere lunch, een gezellige borrel of een uitgebreid diner, zal Ouddorp je zeker niet teleurstellen.

Evenementen in Ouddorp

Een keer per jaar staat de Brouwersdam in Ouddorp in het teken van Concert at SEA. Ga uit je dak bij dit muziekfestival dat al sinds 2006 wordt georganiseerd en inmiddels is uitgegroeid tot een driedaags evenement. Zon, zee en muziek: dat is altijd een fijne combinatie. De Goereese Visweken wil je niet missen als je een visliefhebber bent. Drie weken lang serveren lokale restaurants een speciaal Goerees vismenu met vis gevangen door de Goereese vissersvloot. Iedere dag staat er een andere vissoort op het menu, waardoor je steeds een andere zaligheden uit de Noordzee proeft. 

Concert at Sea Brouwersdam | ©Bart Heemskerk

Overnachten in Ouddorp

Haal het maximale uit je vakantie in Ouddorp en boek een hotel, vakantiehuis, B&B of camping bij allyourz.