Concert at Sea Brouwersdam | ©Bart Heemskerk

7x leukste evenementen en festivals op Goeree-Overflakkee

Ieder jaar worden er veel leuke festivals en evenementen georganiseerd op Goeree-Overflakkee. De uitagenda staat vol met grote en kleinere events. Van muzikale optredens en sportevents tot foodfestivals. Bekijk onze tips voor festiviteiten die je zeker niet wilt missen.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
3 min leestijd

1. Concert at SEA, Brouwersdam

Ga jij graag naar festivals? Dan mag Concert at SEA (CAS) zeker niet op je festivalagenda ontbreken. Jaarlijks trekt dit muziekfeest tienduizenden bezoekers naar de Brouwersdam. Dit evenement, mede georganiseerd door de Zeeuwse band BLØF, is ooit begonnen als eendaags evenement en inmiddels uitgegroeid tot een driedaags feest. In een fenomenaal decor van strand en zee ga je ongegeneerd uit je dak bij live-optredens van je favoriete zangers en zangeressen. De organisatie pakt keer op keer uit met een indrukwekkende line-up van nationale en internationale artiesten. Tussen de shows door kun je chillen op het strand, met je voeten in het zand of met een drankje in je hand op de dijk. Maak een ritje in het reuzenrad en zie in de avond de zon langzaam in zee zakken. Geniet van de gemoedelijke sfeer op het festivalterrein. Hier wil je bij zijn.

Concert at Sea Brouwersdam | ©Bart Heemskerk

2. DAM-X, Ouddorp

Windsurfers die snoeihard over het Grevelingenmeer scheren en de meest uitdagende sprongen maken. Tijdens DAM-X op de Brouwersdam zie je windsurfers in actie, van beginners tot professionals. Drie dagen lang laten windsurfers hun surfskills zien en strijden ze om een felbegeerde plek op het podium. Machtig mooi om te zien. Je blijft ernaar kijken. Maar je kunt het ook zelf proberen. Het motto van de organisatie van dit watersportevenement is niet voor niets: zien, doen en beleven. Bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam kun je tijdens dit event eenvoudig kennismaken met uiteenlopende water- én wintersporten. 

3. Goereese Portdagen, Goedereede

In het derde weekend van juni zet Goedereede het hele stadje op zijn kop tijdens de jaarlijkse Goereese Portdagen. Drie dagen lang vinden er verschillende activiteiten plaats. Van een wijnproeverij en een stadsontbijt tot een braderie met oude ambachten, een optreden van de stadsbeiaardier, straatartiesten en live-muziek. Dit gezellige stadsfeest dankt zijn naam aan de vondst van honderden portvaten voor de kust van Goedereede in 1918. Vissers brachten de vaten aan wal in de haven van Goedereede en een openbare verkoop van de portwijn bracht ruim 293.000 gulden op, een immens bedrag voor die tijd. 

4. Smaak aan Zee, Ouddorp

Culinaire hoogstandjes, gecombineerd met live optredens en leuke activiteiten. Het zijn de ingrediënten voor het Foodtruckfestival Smaak aan Zee. Op de Brouwersdam en in de duinen van Ouddorp strijken tientallen foodtrucks neer. Doe je tegoed aan lokale of internationale gerechten en smul van verse pizza, pasta, hamburger of sushi. Tijdens Smaak aan Zee geniet je twee dagen lang van het lekkerste streetfood en het leukste entertainment.

5. Regio Beachraces, Ouddorp

Wielren of mountainbike je graag en wil je in de winterperiode conditie en kracht meten met andere fietsfanaten? Tijdens de Regio Beachraces op de stranden van Ouddorp neem je het niet alleen op tegen andere deelnemers, maar ga je ook de strijd aan tegen de elementen wind en water. Fietsen door het zand maakt de uitdaging compleet. Race zo hard als je kunt over het strand en langs de waterlijn. Daag jezelf uit en behaal een persoonlijk record óf een podiumplaats. Ben je niet zo’n snelheidsduivel op de fiets? Ook voor toeschouwers is dit evenement een spektakel om mee te maken. 

6. Havenconcert, Goedereede

De haven van Goedereede vormt één keer per jaar het decor voor het Havenconcert. Je kunt dan twee dagen lang kijken en luisteren naar diverse optredens. De organisatie van het Havenconcert weet ieder jaar weer een fantastische deelnemerslijst te realiseren. Daarnaast zijn er ook andere muziekevenementen. Bij Havenconcert Junior maken scholieren van basisscholen kennis met klassieke muziek en tijdens de Muziekdag zijn er demonstraties van instrumenten, mini-concerten en gratis proeflessen.

7. Goereese Visweken

Of je zorgt dat je in september een bezoek brengt aan Goeree-Overflakkee, want tijdens de Goereese Visweken kun je in restaurants op het eiland drie weken lang smullen van een speciaal Goerees vismenu. Iedere dag staat een andere vissoort op het menu, gevangen door de lokale vissersvloot. Hierdoor proef je steeds een andere zaligheid uit de Noordzee. Als je van vis houdt, wil je de Goereese Visweken niet missen.

Datum: september

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief