Luxe dineren Zuid-Beveland

Dineren op Zuid-Beveland: 6 luxe restaurants

Zeeland biedt een divers aanbod van luxe restaurants. Geniet van culinaire hoogstandjes met lokale topproducten en prachtig uitzicht bij deze Zuid-Bevelandse luxe restaurants.

Wahine
Wahine
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Restaurant Katseveer

Bij Katseveer maakt het personeel er een missie van om je met een voldaan gevoel te zien vertrekken. De unieke gerechten met spannende smaakcombinaties en perfecte balans tussen zoet en zuur moet je geproefd hebben. De ideeën voor het menu zijn geïnspireerd op de prachtige omgeving waarin het restaurant staat. Dat zie je terug in de overheerlijke gerechten.

Restaurant Katseveer ©

Met veel passie en vindingrijkheid bereiden de koks hun specialiteiten met ingrediënten die ze die ochtend binnen gekregen hebben. Kom langs en geniet vers en verantwoord, maar bovenal verrukkelijk, met uitzicht op de Oosterschelde. 

Meer over Restaurant Katseveer

Restaurant Katseveer ©

2. Dagvers genieten bij Kale en de Bril

Dineren met vers bereid eten in een huiselijke, informele sfeer doe je bij Kale en de Bril in Goes. In dit restaurant wordt veel gewerkt met seizoensgebonden producten uit eigen omgeving. Alles is dagvers en je hebt een ruime keuze uit verrassende menu’s van drie tot zes gangen. Je kunt natuurlijk ook  à la carte bestellen, met keuze uit onder andere een heerlijke kreeft, prachtig dubbeldoel runder entrecote, Zeeuwse oesters of laat je verrassen door de andere opties op de compacte kaart.

Locatie: Piet Heinstraat 3A, 4461 GL Goes | Telefoonnummer: 0113 853 485

Kale & de Bril ©

3. Luxe dineren bij Inter Scaldes

In 2023 namen Jeroen & Sanne Achtien het toenmalige driesterrenrestaurant Inter Scaldes over. Jeroen verdiende zelf twee Michelinsterren in Zwitserland en brengt zijn creativiteit nu naar Zeeland. Hij kookt met lokale producten en gebruikt veel verschillende ingrediënten om een nieuw gerecht te creëren. Zodra je binnenkomt begint de beleving. In de lounge krijg je de eerste hapjes en een drankje. Gevolgd door een bezoek aan de keuken voor een verrassende amuse en uitleg over de avond. Je neemt plaats aan ronde tafels op ronde banken. Het interieur straalt rust en luxe uit. Het zal ons niet verbazen als Inter Scaldes dit jaar opnieuw wordt bekroond met één of meerdere Michelinsterren. De eerste prijs van de Gault&Millau is al binnen: 'Hoogste nieuwkomer van het jaar 2024’.

Locatie: Zandweg 2, 4416 NA Kruiningen

Meer over Inter Scaldes

4. Restaurant Meliefste

Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in de beste restaurants van Europa, opende de chef-kok Thijs Meliefste samen met zijn vrouw dit restaurant. Hier proef en beleef je de Zeeuwse natuur op een unieke manier, terwijl je geniet van het schitterende uitzicht op de jachthaven en het Veerse Meer. Meliefste heeft één Michelinster en word daarnaast met 17,5 punten genoemd in de Gault & Millau gids. De chef gaat zelf op pad om wilde eetbare bloemen te plukken in de Bevelandse natuur en komt met bijzondere kruiden op zak terug naar de keuken, waar ware meesterwerkjes ontstaan. Deze liefde en passie proef je in de gerechten. Een echte aanrader voor een ultiem avondje genieten. 

Locatie: Wolphaartsdijkseveer 1, 4471 ND Wolphaartsdijk | Telefoonnummer: 0113 581 326

Wolphaartsdijk haven restaurant Meliefste

5. Verfijnde smaakcombinaties in hartje Yerseke bij de Oesterbeurs

De Oesterbeurs ligt in het hart van Yerseke, op loopafstand van de Oosterschelde. Hoewel visgerechten hier de kroon spannen, gaat chef-kok Maurice Mulder creatief om met al het goede dat Zeeland te bieden heeft. Hij kookt de sterren van de hemel. Hier is het genieten in een chique eetzaal van overheerlijke amuses zoals creuses met een glas champagne, perfecte Oosterscheldekreeft of botermalse zeetong. Proef Zeeland, op smaak gebracht met onder ander kruidenboter en boerenkaas. Reserveer een tafel en geniet van de bijzonder verfijnde combinaties. 

Locatie: Wijngaardstraat 2, 4401 CS Yerseke | Telefoonnummer: 0113 572 211

6. Romantisch dineren in een voormalige kerk bij De Kleine Toren van Baarland

Geniet in restaurant De Kleine Toren van Baarland, gevestigd in een voormalige kerk, op loopafstand van de Westerschelde. De kenmerkende elementen van het gebouw zijn bewaard gebleven, zoals de bijzondere glas-in-loodramen. Laat je verwennen met een uitgebreid 6-gangenmenu van de chef-kok of kies voor een seizoensgebonden themamenu met Oosterscheldekreeft, wild of heerlijke fruits de mer waar Zeeland zo beroemd om is. Neem een wijn van de kaart die vol staat met klassiekers, maar ook met verrassingen. De rustige sfeer in combinatie met het warme, luxueuze interieur maakt dit de perfecte locatie voor een romantische avond met z’n tweeën.

Locatie: Nieuweweg 3, 4435 AB Baarland | Telefoonnummer: 0113 634 187

Handige informatie

Goes-84-havenkopie
  • Restaurant Kale en de Bril: Parkeerplaats Koepoort of Parkeergarage de Stadspoort (betaald)

  • Restaurant de Oesterbeurs: Parkeerplaats Emmastraat - 4401 NS Yerseke (gratis)

  • De Kleine Toren van Baarland: Nieuweweg 10, 4435 AD Baarland (gratis)

Bij de andere restaurants kun je gratis op locatie parkeren.