Uit eten Zeeland weekend weg

Luxe uit eten in Zeeland

Dineren bij een luxe restaurant in Zeeland is meer dan een beleving. Zelfs als je denkt dat je alles al eens hebt geproefd, ontdek je bij verschillende Zeeuwse hotspots verrassende smaken. Restaurants werken veelal met lokale producten uit de zee en van het land. Een romantische avond met z’n tweeën of iets te vieren met vrienden of familie? Bij deze lekkere adressen kun je culinair genieten van ware kunstwerkjes op je bord.

Zoek je een luxe vakantiehuis in Zeeland? Wij geven je tips.

Loes van Bree - allyourz
Loes
allyourz redactie
3 min leestijd

Het Badpaviljoen - Domburg

Genieten van culinaire hoogstandjes met het geluid van de zee op de achtergrond. Bij het Badpaviljoen borrel, lunch of dineer je in de duinen van Domburg. Het prachtige pand is gebouwd in 1889 en ontworpen door een Middelburgse architect. Het oorspronkelijke Badpaviljoen diende als koffie- en badhuis. Vis, schaal- en schelpdieren spelen de hoofdrol op het menu. Maar als je van vlees houdt of juist geen vis of vlees eet, heb je ook keuze genoeg. Van een kreeft à la plancha tot een verse pasta. Alles ziet er kleurrijk uit. De Fruit de Mer is onze favoriet. Neem bij mooi weer plaats op het terras en vergaap je aan de golven van de Noordzee. Het uitzicht verveelt nooit.

Locatie: Badhuisweg 21, 4357 AV Domburg | Telefoon: 0118 582 405
Betaald parkeren: Parkeerplaats V. Voorthuijsenstraat, 4357 AG Domburg

Badpaviljoen Domburg restaurant

Cristo - Zierikzee

Verwen je smaakpapillen bij restaurant Cristó. In het pand van Hotel Mondragon vind je dit luxe pareltje. Het warme interieur, de grote ramen en de prachtige vloer geven dit pand een chique uitstraling. Franse gerechten schitteren op de menukaart, met een aantal Baskische invloeden. Ben je een wijnliefhebber? Ga voor een menu met een bijpassend wijnarrangement. Een echte wijn en spijs beleving.

Locatie: Oude Haven 11, 4301 JJ Zierikzee | Telefoon: 0111 - 230 000
Gratis parkeren: Parkeerplaats P1 Havenpoort, 4675 RB Zierikzee

De Kromme Watergang ** - Hoofdplaat 

Met maar liefst 12 Michelin-sterren, verdeeld over 8 restaurants, staat Zeeland culinair goed op de kaart. De Kromme Watergang telt 2 sterren. En terecht. In het Zeeuws-Vlaamse dorp Hoofdplaat dineer je op hoog niveau. Sterrenchef Edwin Vinke en zijn team gebruiken de Noordzee, de Schelde en het land als grootste leveranciers van de ingrediënten in hun gerechten. Elke gang is een nieuwe verrassing. De sommelier vertelt met passie over de bijpassende wijnen. De gerechten zijn niet alleen creatief, maar ook een lust voor het oog. Bij iedere hap ervaar je een ware smaakexplosie. Een avond uit eten bij De Kromme Watergang staat garant voor een blijvende herinnering.

Meer over de Kromme Watergang

Restaurant De Kromme Watergang

Hof aan Zee - Koudekerke

Deze goed verscholen parel te midden van de duinen blijft een culinaire openbaring. Veel Zeeuwen weten de weg al te vinden naar dit fijne restaurant. Waan je in Scandinavië wanneer je deze historische boerderij binnenstapt. De knusse setting geeft het een aangename ambiance. De gerechten zijn bijna te mooi om op te eten. Je hebt de keuze uit een Omnivoor en Herbivoor menu. Met of zonder vlees en vis. Met bijpassende wijn is de beleving helemaal compleet. Blijven slapen? Boek een overnachting in een van de kamers, cottages of boerderijwoningen.

Meer over Hof aan Zee

Meliefste * - Wolphaartsdijk

Dit restaurant aan het Veerse Meer heeft haar Michelinster in 2021 terecht verdiend. Alles klopt bij Meliefste. Van de amuse tot het dessert. Hier proef en beleef je de Zeeuwse natuur op een unieke manier, terwijl je geniet van het schitterende uitzicht op de jachthaven en het Veerse Meer. Er wordt veelal gewerkt met lokale producten, rechtstreeks gehaald bij de lokale boer en visser. Regelmatig komen de koks bij je aan tafel om je te vertellen over de keuzes die ze maken bij de bereiding van de gerechten. Geloof ons als we zeggen dat je na één avond bij Meliefste nog een keer terugkomt.

Locatie: Wolphaartsdijkseveer 1, 4471 ND Wolphaartsdijk | Telefoon: 0113 581 326
Gratis parkeren aan de haven

‘T Steefkerkse Huis - Zoutelande

Wat een sprookjeslocatie heeft ‘t Streefkerkse Huis. Midden in de duinen van Zoutelande vind je dit grote pand met rieten dak. Laat je verwennen door het vakkundige personeel en beleef een culinaire avond. Op de menukaart vind je een rijke variatie tussen vis en vlees en een aantal vegetarische gerechten, zoals een gebakken bloemkoolburger. Laat jij je graag verrassen? Neem een 5, 6 of 7 gangen menu à la chef. Een bezoek aan ‘t Streefkerkse Huis staat garant voor een fijne avond uit.

Locatie: Duinweg 48, 4374 EG Zoutelande | 0118 561 521
Parkeren op locatie