Mountainbikeroute Middelburg

Mountainbikeroute Middelburg

Breng je een bezoek aan Middelburg? Dan is mountainbiken waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Rondom de monumentale stad loopt echter een leuke MTB-route van 16,4 kilometer met als hoogtepunt bikepark ‘De Belt’. Absoluut de moeite waard als je in de buurt bent.

Gemeente Middelburg
Editorial
i.s.m. Gemeente Middelburg
3 min leestijd

Perfect voor beginners

Mountainbikeroute Middelburg is weliswaar met zijn 16,4 kilometer niet lang, maar leent zich uitstekend voor een sportief tochtje op de fiets. Cross over onverharde paden en verharde binnenwegen, over gras, langs het water en door het park. Het parcours is overwegend vlak met hier en daar hoogteverschillen en daarmee ideaal voor beginnende mountainbikers. Dankzij enkele prikkelende stukken is het ook zeker niet saai als je wat meer uitdaging zoekt. 

Stunten in Bikepark de Belt

Als je klaar bent voor het echte werk, test je je skills op het stoerste stuk van de route: Bikepark ‘De Belt’. Op deze voormalige vuilstortplaats aan de Oude Veerseweg wisselen steile klimmetjes en technische stukken elkaar af. Ga naar De Belt om lekker te crossen op de mountainbike of om je techniek te oefenen. Hier vind je single tracks, kombochten en jumps. Er is een groene route voor beginners en een zwarte voor als je wat meer geoefend bent. Een paar rondjes over de offroad tracks in dit park staan garant voor een intensieve conditietraining. 

Locatie: Oude Veerseweg 115, 4332 SJ, Middelburg

Middelburg Bikepark de Belt

Dit kom je tegen op de route 

Een officieel startpunt van de route is er niet, maar als je met de auto naar Middelburg komt, kun je deze gratis parkeren aan de Laan der Verenigde Naties in Middelburg (bij Minnaar Wielersport) of aan de Oude Veerseweg (bij Cycle Hub). Volg de bordjes met het groene, internationale MTB-teken. Langs de N57 ligt op de route een BMX-baan waar je je skills kunt testen. Het Brigdamsepad waar de route je overheen voert, is een smal, onverhard fietspad middenin de weilanden en omgeven door natuur. Een oase van rust aan de rand van de stad. Ook een kasseienstrook ontbreekt niet in de route. Fietsend over de grove straatstenen op de Korendijk en de Kinderdijk in de binnenstad, kom je langs de haven van Middelburg en zie je woon- en zeilboten. 

Routenetwerk Walcheren: meer dan 100 km mtb-routes

Mountainbikeroute Middelburg is onderdeel van het Routenetwerk Walcheren. Er wordt op Walcheren hard gewerkt aan een netwerk van meer dan 100 kilometer aan mountainbikeroutes. Vind je de 16 kilometer van mtb-route Middelburg te kort? Dan combineer je je mountainbikerit nu al heel eenvoudig met de mountainbikeroute van Vlissingen (32 km). Aan het eind van het fietspad richting het Kanaal door Walcheren kun je kiezen of je de route Middelburg (groene bordjes) blijft volgen of dat je richting Vlissingen fietst (groen/rode bordjes). Wat wordt het voor jou?

Mountainbike route Vlissingen

Handige informatie

Mountainbikeroute Zeeland

Gratis parkeren aan de Laan der Verenigde Naties 1C (Minnaar Wielersport) of op de parkeerplaats aan de Oude Veerseweg (naast Cycle Hub) in Middelburg.

Volg de bordjes met het groene, internationale MTB-teken (een driehoek met daaronder 2 rondjes).

Hotel in Zeeland

Hotels in Middelburg

Wandelen, winkelen en cultuur snuiven, ontdek Middelburg. Heb je geen zin om 's avonds weer naar huis te gaan? Dan blijf je toch gezellig slapen. Je vindt hier al snel een slaapplek die aan je wensen voldoet.