Sport en avontuur in Vlissingen

Mountainbikeroute Vlissingen (32 km)

Mountainbikeliefhebbers kunnen in Zeeland hun hart ophalen. Hier kun je kilometers off road fietsen over uitdagende mountainbikeroutes. Lekker crossen door de modder, zand of over gras. Soms heel vlak, maar regelmatig met hoogte en technische obstakels. Stap op de fiets en ontdek mtb-route Vlissingen. Rijd 32 kilometer door bos, langs de kust en duinen naar Dishoek, Zoutelande en het binnenland. Wij laten je de highlights van deze uitdagende mountainbikeroute in Zeeland zien.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

Slingerend pad door het Nollebos

Het startpunt van de MTB-route Vlissingen is de Zwanenburgseweg. Hier parkeer je de auto gratis op een ruime parkeerplaats. De route brengt je al snel naar het Nollebos. Een klein, maar fijn bos achter de duinen van Vlissingen. Het pad dat hier is aangelegd, is smal en slingerend en hierdoor uitdagend. Na een klein stuk over een harde ondergrond, is het tijd obstakels en elementen in het parcours, zoals een trap afdaling. Die maken dit MTB-parcours technisch en spannend. Vind je dat iets te avontuurlijk? Geen probleem. Het alternatief is het pad dat langs de objecten loopt.

Fietsen langs de kustlijn

Een groot deel van deze MTB-route volgt de kustlijn van Vlissingen met zicht op de duinen. Ongeacht het weer, je krijgt hier gegarandeerd een instant vakantiegevoel. Kijk ook maar eens goed om je heen als je over de groenstroken rijdt. Hier kun je zomaar reeën spotten. Handig om te weten: als er veel regen is gevallen, kan het zijn dat dit deel van de route moeilijk begaanbaar is.

Mountainbike route Vlissingen

Door het verrassingsbos

De bossen bij Dishoek bieden verkoeling op warme dagen. Vanaf Klein Valkenisse fiets je over een super mooie single trail door een prachtig stuk natuur met overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Hier rijd je langs bunkers en drakentanden, piramidevormige betonnen hindernissen die de Duitse bezetter daar heeft geplaatst. Dit wordt ook wel het verrassingsbos genoemd.

Over binnenwegen en een trainingsparcours

Na dit stuk voert de route naar het binnenland waar je uitkijkt over Zeeuwse akkers en weilanden. Op de route na Biggekerke krijg je nog een kleine verrassing in de vorm van een trainingsparcours met korte klimmetjes, afdalingen en bochten. Het laatste deel van de route gaat over verharde binnenwegen via Middelburg, langs bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, weer terug naar Vlissingen. Ook in Vlissingen ligt een uitdagend oefenrondje op je te wachten. Hier kan je nog even knallen totdat je er genoeg van hebt. Bijkomen van de rit doe je in een van de vele restaurants of cafés in Vlissingen. Want dat heb je na 32 kilometer fysieke inspanning natuurlijk wel verdiend.

Marcus Vlissingen

Handige informatie

Vlissingen nollebos mountainbiken

Dit kan bij de Zwanenburgseweg - Zwanenburgseweg 11, 4384 LW Vlissingen.