Colijnsplaat fietsen over de dijk

Ontdek Noord-Beveland op de fiets

Wil je Noord-Beveland op de fiets verkennen? Met deze fietsroute van ongeveer 55 kilometer fiets je het hele eiland rond en zie je de leukste plaatsen en natuurgebieden.

Carolien
Carolien
allyourz redactie
4 min leestijd
Haven Colijnsplaat

Knooppunten

1 – 2- 3 – 4 – 5 – 13- 22- 39 – 32 – 33 – 34 – 24 – 23 – 28 – 10 -18 - 17 -1.

Leuke eetadresjes en watersporters aan het Veerse Meer

Over smalle wegen langs de groene zeedijk fiets je rustig naar de leuke watersportplaats Kortgene. Bij de haven vind je een aantal fijne restaurants, waar je heerlijk kunt lunchen. Je kijkt uit op de boothelling waar je regelmatig boten in en uit het water ziet komen. Een heerlijke plek om even pauze te houden. De route gaat verder langs het Veerse Meer over leuke dijkweggetjes. Bij het strand van Geersdijk heb je een mooi uitzicht op het water en de natuureilanden de Middelplaten. Misschien zie je de wilde paarden of runderen grazen op deze eilanden.

Dieren spotten bij Goudplaat en de Schotsman

Iets verderop langs de route ligt natuurgebied Goudplaat, een heerlijke plek voor een korte wandeling langs de uitgezette route. Parkeer je fiets en wandel over deze voormalige zandplaat waar je paarden, herten en runderen kunt tegenkomen. Weer op de fiets vervolg je de weg langs het Veerse Meer. Kijk vanaf de Felixweg naar het eiland de Haringvreter, hier leeft een grote groep damherten. Soms zwemmen ze ook wel eens naar de overkant. Na Kamperland kom je bij de Schotsman, een natuur- en recreatiegebied aan het Veerse Meer. Je fietst hier vlak langs het water met brede grasvelden waar je heerlijk kunt picknicken. Kijk ondertussen naar de surfers die hier graag komen als de wind goed staat.

Paard Goudplaat

Banjaardstrand met Oosterscheldekering

Het fietspad langs het Veerse Meer komt uit bij de kust. Hier vind je het brede en schone strand van de Banjaard. Parkeer je fiets en geniet even met je tenen in het zand van het uitzicht op de Oosterscheldekering. Als er voldoende wind staat zie je de vrolijk gekleurde kites van de surfers boven het water vliegen. Zin in iets lekkers? Bij het strandpaviljoen of de frituur op de parkeerplaats kan je terecht voor een snack of een ijsje.

Banjaardstrand Kamperland

Inlagen en oesterput

Het laatste stukje van de route fiets je langs de bijzondere noordkust van Noord-Beveland. Langs bijna de hele noordkust is een tweede binnendijk aangelegd achter de zeedijk om overstromingen tegen te gaan. Het land tussen de dijken, de inlaag, ligt lager en hier vind je nu land met veel waterplassen vol met vogels. Je hoort de zeevogels al van ver roepen en roofvogels hangen hoog boven je in de lucht op zoek naar een prooi. Vanaf de zeedijken heb je goed uitzicht op zowel de Oosterschelde als op de inlagen. Neem je verrekijker mee en spot de vele vogels die hier zitten, wie weet zie je wel de bijzondere roerdomp tussen het riet. Nog even genieten van de Oosterschelde en het uitzicht, voordat je weer bij de haven in Colijnsplaat uitkomt. Je sluit deze leuke fietsdag goed af met een lekker vers visje in de haven.

Fietsen langs het mountainbikenetwerk van Noord-Beveland

Heb je meer zin om te mountainbiken? Volg dan een van de uitgezette mountainbikeroutes op Noord-Beveland. Je kunt kiezen tussen 3 mountainbikeroutes die ook gecombineerd kunnen worden tot een uitdagende route van 75 kilometer. De routes gaan langs dijken, kreken en door bossen. Je fietst over schelpenpaden, grindpaden en over singletracks. De mountainbikeroute Noord-Beveland West is 25 kilometer en komt langs de Schotsman, de Banjaard en Kamperland. De route Noord-Beveland Midden is 37 kilometer en gaat langs Goudplaat, Wissenkerke en Kortgene. Bij de route Noord-Beveland Oost fiets je langs Colijnsplaat, de inlagen bij de Oosterschelde en door de polders, deze route is 21 kilometer. De routes zijn vrij makkelijk en daardoor ook geschikt voor kinderen.

Handige informatie

Fietsen Noord-Beveland route

De fietsroute start in Colijnsplaat, een dorp op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland.

Oude Haven, 4486 CX Colijnsplaat.

Je kunt de auto gratis parkeren in de haven van Colijnsplaat.

Volg voor deze route de knooppunten 1 – 2- 3 – 4 – 5 – 13- 22- 39 – 32 – 33 – 34 – 24 – 23 – 28 – 10 -18 - 17 -1.

Deze route is ieder seizoen te fietsen.

Bezoek de haven van Colijnsplaat op donderdagochtend als de vis geveild wordt in de vismijn en geniet hier van een verse vis.

Neem een picknick mee en stop bij de Schotsman op het grasveld bij het Veerse Meer voor een lunch.