Molen Noord-Beveland

12x leuke activiteiten met kinderen op Noord-Beveland

Zoek je leuke activiteiten om te doen met kinderen op Noord-Beveland? Hier zijn genoeg mogelijkheden voor een gezellig dagje uit. Wij hebben 12 tips voor je verzameld om eropuit te gaan met kinderen.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Het Ezelhuis

Met hun grote oren, zachte, grijze vacht en schattige pluim aan de staart hebben ezels een grote aantrekkingskracht op kinderen. Daar spelen ze bij het Ezelhuis in Kamperland mooi op in. Hier mag je ezels knuffelen, aaien en borstelen. Met als hoogtepunt een ezel-wandeling door het typisch Zeeuwse landschap van Noord-Beveland. Geniet van de rust die deze vriendelijke dieren uitstralen. Als de kleintjes moe worden, mogen ze meerijden op de rug van een ezel. Een bijzondere ervaring voor jong en oud. 

Meer over Het Ezelhuis

Het Ezelhuis, Kamperland©

2. Five Star Farm

Spelen bij de boer is een activiteit waarbij kinderen spelenderwijs meer leren over het boerenleven. Bij Five Star Farm in Kamperland kun je koeien, kippen, konijnen en cavia's van dichtbij bekijken en knuffelen met pony’s. Niets leuker dan aaibare dieren die ze ook echt mogen aanraken. In de kleinschalige binnenspeeltuin kun je aan een tafeltje genieten van een kop koffie of iets anders lekkers, terwijl de kinderen ravotten en klauteren op de speeltoestellen of in de ballenbak. Ook buiten kunnen ze hun ei kwijt. Hier kunnen ze racen over de skelterbaan of forten bouwen in de grote zandbak.  

Locatie: Baas Huisweg 11, 4493 NE Kamperland

3. Zeehonden en bruinvissen spotten

In Zeeland leven zeehonden en bruinvissen in het wild. In de Oosterschelde worden ze regelmatig gespot. Maak een buitendijkse fiets- of wandeltocht op Noord-Beveland en vergeet dan je verrekijker niet. Vooral goed opletten als je fietst of wandelt over de dijk bij Wissenkerke en Colijnsplaat. Met een beetje geluk zie je de vin van een bruinvis of de snoet van een zeehond. Wil je ze gegarandeerd van heel dichtbij bekijken? Vanuit de haven van Colijnsplaat kun je een zeehondentocht maken. 

Locatie: Sportvisserij Zoeteweij, Visserijweg 4, 4486 CX Colijnsplaat

Zeehonden Zeeland

4. Waterdiertjes zoeken langs de Oosterschelde

Met zijn ligging aan het Veerse Meer, de Oosterschelde en de Noordzee, sta je overal op Noord-Beveland binnen 10 minuten aan het water. Het is goed toeven op de vele kleine strandjes aan de Oosterschelde en het Banjaardstrand aan de Noordzee. Zeker met kinderen. Bij laag water komen daar de mooiste schatten boven. Neem een schepje en emmertje mee en ga op zoek naar waterdiertjes en bijzondere schelpen. Plezier gegarandeerd. 

5. Watersport Veerse Meer en Oosterschelde

Voor wie zoekt naar een sportieve activiteit op het water, zijn er op Noord-Beveland meer dan genoeg mogelijkheden. Windsurfen, zeilen, suppen, kitesurfen, kanoën, waterskiën of wakeboarden. Niet alleen bij De Schotsman aan het Veerse Meer, ook het Sophiastrand aan de Oosterschelde leent zich uitstekend voor stoere activiteiten op het water. Hier leren kinderen de beginselen van hun favoriete watersport onder begeleiding van enthousiaste instructeurs. In een paar uurtjes, een paar dagen of een hele week. 

6. Fietsveer Kamperland en Kortgene

Vanuit Kamperland en Kortgene brengt het fiets- en voetveer je naar de overkant van het Veerse Meer. De zon op je gezicht, wind in je haar, de zilte lucht in je neus. Een overtocht met een veerpont is voor kinderen al een beleving op zich. Hier kijken ze hun ogen uit naar de verschillende zeilboten, kleurige zeilen van windsurfers en de vogels in de lucht. Aan de overkant wachten je de historische straten van Veere of het startpunt voor of vervolg van een fietstocht op Zuid-Beveland. 

Locatie: Veerdam, Kamperland | Locatie: Veerdam, Kortgene

Kortgene fietsvoetveer

7. Molens kijken

Colijnsplaat, Kortgene en Wissenkerke hebben hun eigen molens. Bijzondere bouwwerken die horen bij het landschap in Nederland en vooral ook in Zeeland. Vroeger waren ze onmisbaar als werktuig. Tegenwoordig zijn het bezienswaardigheden met een grote aantrekkingskracht op kinderen. Als de wieken draaien, maakt dit een indrukwekkend geluid. Juist dan is het leuk om binnen te kijken hoe alles werkt. Dat kan op Noord-Beveland bij Molen de Korenbloem in Kortgene. Deze korenmolen wordt gebruikt om graan te malen en is op zaterdag geopend voor bezoek. In het winkeltje van de molen kun je vers gemalen meel kopen. Ook molen De Onderneming in Wissenkerke kun je bezoeken en het is mogelijk een rondleiding te krijgen. De molens in Colijnsplaat zijn alleen toegankelijk op afspraak.

8. Lasergame Zeeland

Rook, licht en spannende geluidseffecten. Wie zin heeft in een energiek spel, gaat lasergamen in Kamperland. Hier gaan kinderen helemaal in op. Leef je uit op het parcours dat loopt over twee verdiepingen. Ga de uitdaging aan en gebruik je lasergeweer om anderen te beschieten en tegenstanders uit te schakelen. Krijg jij het voor elkaar om zoveel mogelijk punten te scoren? 

Locatie: Uithaven 5, 4493 BK Kamperland
Vanaf 20 september 2021 tijdelijk gesloten

9. Escape Room

Hier komt het aan op samenwerken. Dat maakt Escape Room The Abandoned Kitchen een uitdagende activiteit om te doen met kinderen. Wie is er goed in puzzels, het oplossen van raadsels en ontcijferen van codes? Als team word je opgesloten in een verlaten keuken. Zie daar met z’n allen maar eens binnen de 60 minuten weer uit te komen. 

Locatie: Uithaven 5, 4493 BK Kamperland

10. Zwemparadijs

De meeste kinderen zijn gek op zwemmen. Lekker spetteren, springen en duiken in het water. Roetsjen van de glijbaan of meedeinen op de golven in het golfslagbad. Welk kind houdt daar nu niet van? Een uitje naar Roompot Zwemparadijs in Kamperland betekent urenlang waterpret.  

Locatie: Sophiaweg 1, Kamperland

11. Zomermarkten

In de zomermaanden worden er zomermarkten georganiseerd in het centrum van Kamperland. Hier kun je lekker struinen en snuffelen tussen hebbedingetjes en genieten van streekproducten, oude ambachten en snoepkraampjes. Ook kinderen vermaken zich hier opperbest op het springkussen, de bungee trampoline of tijdens een rondrit met de paardenkar.

12. Scharrelen rond het dijkhuisje in Wissenkerke

In Wissenkerke op Noord-Beveland staat een oud dijkwachtershuisje. Jarenlang was dit huisje de uitvalsbasis van de mensen die de dijk in de gaten hielden. Met een roeiboot werd de waterhoogte gepeild. Ook nu heeft het huisje af en toe nog deze functie. Als je de vlag ziet hangen, dan is het huisje open en is er een gids van Nationaal Park Oosterschelde aanwezig. Ga op ontdekkingstocht rond het huisje, de strekdam en het strandje. Daar staat ook een getijdenbak. Bij laag water valt daarin van alles te ontdekken over het leven in de Oosterschelde.

Locatie: Keihoogteweg, tussen minicamping Zeelucht en de inlaag Keihoogte

Handige informatie

Vissen Geersdijk Noord-Beveland

Overal in Kamperland gratis parkeren.

Je kunt de auto gratis parkeren in de haven van Colijnsplaat.