Waterskiën Veerse Meer Kamperland

Watersportactiviteiten in Kamperland: de leukste op een rij

Met een ligging aan het Veerse Meer, de Oosterschelde en de Noordzee, sta je overal op Noord-Beveland binnen 10 minuten aan het water. Zeeland is absoluut een waterrijke provincie. Vanuit Kamperland zijn de mogelijkheden om te watersporten dan ook eindeloos. Deze 9 watersportactiviteiten raden wij aan om zeker een keer proberen.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

Zeilen op het Veerse Meer of de Oosterschelde

Zeilen geeft je een gevoel van vrijheid. De zon op je gezicht. Het opspattende water. Zie maar waar de wind je brengt. Vanuit Kamperland kun je avontuurlijk varen met een zeilboot op het Veerse Meer of de Oosterschelde. Dat is soms hard werken, maar vooral genieten. Op het water kom je tot rust. En geniet je van een weids uitzicht. Ga je graag het water op, maar wil je niet zelf zeilen? De schippers van Amazing Sailing Zeeland nemen je met alle plezier mee aan boord.

Locatie: Roompot Marina, Sophiaboulevard 23 A, 4493 PL Kamperland

Sloep varen

Een relaxte dag op het water met het hele gezin of vrienden beleef je met een sloep. Vertrek vanuit de haven van Kamperland voor een vaartocht op het Veerse Meer. Ga op ontdekking op een van de vele eilandjes. Of maak een stop in Veere. Plan je route van tevoren, zodat je weet waar je kunt aanmeren. Natuurlijk neem je allerlei lekkers mee voor onderweg. En zo af en toe een verfrissende duik in het water. Dat is genieten. Sloepen kun je huren bij Zwemer Sport en Gasterij Rubens.

Locatie: Havenweg 4, 4493 MT Kamperland

Boot huren Veerse Meer

Windsurfen

Windsurfers zie je op een mooie, winderige dag veel op het Veerse Meer in Kamperland. Deze watersport ziet er niet alleen spectaculair uit, maar is ook nog eens hartstikke leuk om te doen. De kleurige zeilen strak in de wind. Boards die hard over het water glijden. Als je windsurfen goed onder de knie krijgt, ga je hard, heel hard. Een populaire windsurfspot is de Schotsman in Kamperland. Hier kun je op veel windrichtingen surfen. Op het grasveld voor de camping heb je genoeg ruimte om alles op te tuigen. Kun je nog niet windsurfen, maar wil je het wel eens proberen? Ook dan is dit de perfecte plek. Bij Thijs Surfschool leren ze je de beginselen van deze energieke watersport. Kan je al windsurfen maar heb je geen eigen materiaal? Bij de surfschool kan je een uitrusting huren. 

Locatie: Campensweg 1, 4493 MN Kamperland

Windsurfen Veerse Meer

Suppen op het Veerse Meer

Stand up paddle is populairder dan ooit. Ook in Zeeland kan je op steeds meer plekken suppen. Het is geen moeilijke sport om te leren op het vlakke water van het Veerse Meer, als je je balans weet te houden en je peddel op de juiste manier in het water steekt. Peddel een uurtje of maak een langere tocht. Alles in je eigen tempo. En wil je een ontspannen workout voor het hele lichaam? Dan is Sup Yoga een aanrader. Wedden dat het nog een uitdaging wordt om hierbij geen nat pak te halen. Wil je het eens proberen? Bij Surfschool Veerse Dam helpen ze je graag verder. 

Locatie: N57, 4493 RA Kamperland  

Kitesurfen op het Sophiastrand

Waaghalzen die houden van een stevige portie adrenaline, vinden in Kamperland een ideale plek om te (leren) kitesurfen. Op het Sophiastrand aan de Oosterschelde, ook wel bekend als het strand van Roompot Beach Resort, is het water vlak en lang ondiep. Dat maakt dit een geweldige kitesurfspot. Hier leer je kitesurfen van enthousiaste instructeurs bij outdoor centrum Movement Sports. Ervaren kitesurfers kunnen kennismaken met ‘wingfoilen’, een nieuwe rage waarbij je met je kite op een speciaal surfboard boven het water zweeft.

Locatie: Sophia Boulevard 29, 4493 PL Kamperland

Kitesurfen Zeeland

Waterskiën en wakeboarden

Ook van waterskiën en wakeboarden krijg je een kick. Doe je waterski’s aan, of bindt het board onder je voeten, pak de handgreep vast en laat je op hoge snelheid voortslepen over het water. Lekker sjezen door de bochten. Op de waterskibaan van Watersportcentrum de Schotsman kun je je uitleven. 

Locatie: Campensweg 3 in Kamperland

Kamperland Waterski Schotsman

Aquapark Kamperland

Bij Watersportcentrum de Schotsman kun je ook iedere zomer spelen op het Veerse Meer in een heuse waterspeeltuin. Een uitdagend behendigheidsparcours met evenwichtsbalk, een piramide, een brug en andere hindernissen op het water. Lukt het jou om te klimmen, rennen en springen zonder in het water te vallen? Niet alleen super leuk om zelf te doen, het wordt nog leuker als je het samen met kinderen beleeft. 

Locatie: Campensweg 3 in Kamperland

Kanoën of kajakken

Het Veerse Meer leent zich uitstekend voor een tocht met een kano of een kajak. Hier komt het aan op je eigen kracht. Beweeg je peddel door het water en rust af en toe even uit op een van de kleine eilandjes om te genieten van het uitzicht. Een kano of kajak huur je heel eenvoudig bij Sailcollege.

Locatie: Schotsmanweg 1, 4493 CX Kamperland

Kanoën Veerse Meer

Zwemmen

In een provincie met zoveel water hoort zwemmen natuurlijk ook in dit rijtje thuis. Zwemmen in Kamperland kan in het Veerse Meer of in de Oosterschelde. Hier kun je afkoelen met een frisse duik bij één van de kleine strandjes tijdens een warme dag.  Je kunt ook een bezoek brengen aan een binnenzwembad bij Roompot Beach Resort in Kamperland. Meedeinen op de golven in het golfslagbad en van de glijbaan in het water roetsjen. Een bezoek aan het strand of het zwembad staat garant voor een onvergetelijk dagje uit vol plezier. 

Locatie: Sophiaweg 1, 4493 PS Kamperland 

Handige informatie

Handige informatie

Informeer bij de betreffende zeilscholen naar de specifieke voorwaarden om een boot te huren. Zij kunnen je ook vertellen of een vaarbewijs nodig is.

Wij adviseren het dragen van waterschoenen wanneer je zwemt of een watersport beoefend in het Veerse Meer. Op sommige plekken liggen Japanse oesters op de bodem.

Banjaardstrand en N57 in Vrouwenpolder (van 1 april t/m 31 oktober).

In Kamperland rondom het Veerse Meer kun je gratis parkeren.

Strandhuisje Zeeland overnachten

Overnachten op Noord-Beveland

Een bezoek aan Noord-Beveland staat garant voor een ontspannen uitstapje of verblijf. Er zijn tal van watersportmogelijkheden, kilometerslange fiets- en wandelroutes en het strand is altijd dichtbij.