Kamperland natuurgebied Schotsman

Top 4 wandelroutes met kinderen op Noord-Beveland

Wil je een leuke wandeling maken op Noord-Beveland samen met je kinderen? Kies dan voor een van onderstaande wandelroutes. Hier struin je tussen de wilde dieren, ga je op zoek naar de schatten uit de zee en vaar je over het water met een trekvlot.

Carolien
Carolien
allyourz redactie
4 min leestijd

Wandelen met kinderen op Noord-Beveland

Op Noord-Beveland zijn genoeg wandelroutes te vinden om samen met je kinderen te ontdekken. Wij hebben de top 4 leukste wandelroutes met kinderen op Noord-Beveland voor je op een rij gezet. De uitgezette routes zijn onder de 6 kilometer en starten vanaf gratis parkeerplaatsen.

1. Schotse Hooglanders spotten bij de Schotsman

Neem je verrekijker mee en trek je waterdichte schoenen aan als je gaat wandelen bij de Schotsman aan het Veerse Meer. Wie ziet als eerste de grote Schotse Hooglanders? Of misschien heb je wel geluk en sta je oog in oog met een hert. Je wandelt over onverharde paden en soms zijn deze erg nat, gelukkig liggen er houten planken over de natste gedeelten. Lukt het jullie om droge voeten te houden? Op de zandplaat de Schotsman op het eiland Noord-Beveland zijn twee wandelroutes uitgezet die je kunt volgen aan de hand van gekleurde paaltjes: een groene route van 5,8 kilometer en een gele route van 3,1 kilometer. Als je de Schotse Hooglanders wilt zien, volg je de groene route. Je kunt ook je eigen route uitstippelen over de paden aan de hand van de wandelknooppunten bordjes. De groene route start vanaf de kleine parkeerplaats aan de Schotsmanweg in Kamperland en de gele route vanaf de grotere parkeerplaats aan de Campensweg in Kamperland

Schotse Hooglanders in natuurgebied De Schotsman

2.  Struinen tussen de wilde paarden op Goudplaat

Langs het water zie je de grote blauwe reigers al zitten, als je rustig bent kan je heel dichtbij komen. Misschien zie je ze wel een visje vangen? De wandelroute gaat verder door het bos waar vogels voorbij vliegen en Gallowayrunderen grazen. Plotseling sta je op een open grasvlakte waar een wilde kudde paarden graast en als je geluk hebt zie je hier reeën aan de rand van het grasveld. Als je vroeg gaat heb je de meeste kans om ze te zien. De wandelroute op Goudplaat, een natuurgebied langs het Veerse Meer, komt langs water, door bos en over grasland. De uitgezette wandelroute is ongeveer 4,7 kilometer. Volg de blauwe paaltjes vanaf de parkeerplaats aan de Felixweg in Kamperland.

Paarden Kamperland

3.  Vogels en reeën spotten bij Wissenkerke

Aan de noordkust van Noord-Beveland liggen veel inlagen, stukjes land met veel water tussen twee dijken in, waar veel vogels op afkomen. Er is hier geen route uitgezet, maar je kunt zelf over de dijken wandelen met uitzicht op de Oosterschelde. Wandel tussen de loslopende schapen naar de vogelkijkhut bij Keihoogte en bekijk samen welke vogels er allemaal op de waterplas zitten. Als je heel vroeg gaat heb je kans om hier reeën te zien. En met heel veel geluk zie je misschien wel de vos die ook regelmatig bij het water rondstruint. De auto parkeer je het beste op de kleine parkeerplaats op de hoek Groeneweg en de Keihoogteweg, hier vind je ook een informatiepunt over Nationaal Park de Oosterschelde.

4. Wandelen langs en over het water bij Colijnsplaat

Bij Colijnsplaat draait alles om water, van watersport tot visserij. Wandel hier samen met je kinderen van steiger naar steiger in de jachthaven vol zeilboten. Als je donderdagochtend komt zie je hoe vissers de verse vis aanleveren voor de veiling. Neem de tijd om zelf ook van de vis te proeven of neem verse vis mee voor thuis op de barbecue. Langs de Oosterschelde zijn heel wat zeeschatten te vinden: schelpen, mooie stenen en heel veel krabbenscharen. Via de dijken wandel je naar de Valkreek waar je het water oversteekt met een trekvlot, tijd voor de kinderen om hun spierballen te testen. Er is geen uitgezette wandelroute, maar je stippelt deze zelf uit via knooppunten bordjes of je wandelt gewoon vrij door Colijnsplaat, verdwalen is haast onmogelijk.

Inlagen Noord-Beveland Zeeland

Handige informatie

Wandelen Noord-Beveland

Noord-Beveland is een Zeeuws eiland verbonden via dammen en bruggen met Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland.

Parkeren kan op gratis parkeerplaatsen bij de wandelroutes.

Honden zijn op de meeste plaatsen aangelijnd welkom, let op de bordjes bij de ingang van het natuurgebied, waar dieren rondlopen (runderen en paarden) zijn honden niet toegestaan.

De routes zijn vrij toegankelijk. De wandelpaden bij Goudplaat en de Schotsman kunnen erg drassig en modderig zijn, zeker bij na veel regen.

De routes zijn ieder seizoen te wandelen.

Op zoek naar de Schotse Hooglanders bij de Schotsman.

Wandel door de haven van Colijnsplaat en zie hoe donderdagochtend de verse vis wordt aangevoerd bij de vismijn.

Strandhuisje Zeeland overnachten

Overnachten op Noord-Beveland

Een bezoek aan Noord-Beveland staat garant voor een ontspannen uitstapje of verblijf. Er zijn tal van watersportmogelijkheden, kilometerslange fiets- en wandelroutes en het strand is altijd dichtbij.