Colijnsplaat Jachthaven Zeelandbrug

Colijnsplaat, dorp met moderne haven

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Ligging aan de Oosterschelde
  • Kleine strandjes
  • Zicht op de Zeelandbrug

Ontdek wat er in Colijnsplaat allemaal te zien en doen is

Aan de voet van de Zeelandbrug ligt het authentieke vissersdorp Colijnsplaat, of ‘Colijn’ zoals Zeeuwen het dorp noemen. De ligging aan de Oosterschelde maakt het karakteristieke dorp een fijne plek voor verschillende activiteiten. Hier vind je talloze restaurants, kleine strandjes en kilometerslange fiets- en wandelroutes die je grotendeels langs het water voeren. De jachthaven nodigt uit tot aanmeren tijdens een vaartocht op de Oosterschelde. Kortom: in Colijnsplaat zul je je niet snel vervelen.

Bezig met laden

2 fijne plekken om te overnachten in Colijnsplaat

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief

Jachthaven Colijnsplaat

Tijdens een wandeling langs de haven van Colijnsplaat en over de dijken geniet je van een eindeloos uitzicht over de Oosterschelde, met de Zeelandbrug als trotse blikvanger. Dit indrukwekkende bouwwerk van ruim 5 kilometer lang verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland. Bij de opening in 1965 was het zelfs de langste brug van Europa. Dat is nu niet meer het geval, maar de Zeelandbrug is nog altijd een imposant monument, een kenmerkend icoon in het Zeeuwse landschap. 

Kleine strandjes rondom Colijnsplaat

Zoeken naar krabbetjes en andere waterdiertjes, het maken van zandkastelen en op warme dagen zo af en toe een plons in het water ter verkoeling. Voor kinderen zijn de twee kleine strandjes in Colijnsplaat een fijne plek om te vertoeven. Hier kunnen ze naar hartelust spelen. Zo kom jij tot rust en heb je met het hele gezin een dag vol vreugde en ontspanning.

Restaurants in Colijnsplaat

In restaurants in Colijnsplaat kan je genieten van heerlijke visgerechten en zeevruchten. Of je nu zin hebt in een lunch of kiest voor een uitgebreid diner, in Colijnsplaat kun je lekker eten. Als je niet van vis houdt of meer zin hebt in een vlees- of vegetarisch gerecht, is er ook volop keuze.

Overnachten Colijnsplaat

Colijnsplaat is een goed vertrekpunt voor meerdere activiteiten en dus de perfecte plek voor een korte of lange vakantie. Boek je vakantiehuis, appartement, B&B of hotel in dit knusse dorp aan de Oosterschelde.