Fietsen en mountainbiken in Zeeland

Fietsen en mountainbiken in Zeeland

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Kilometerslange fietsroutes
  • Uitdagende mtb-routes
  • Uniek buitendijks fietsen

De 9 mooiste fietsroutes in Zeeland

Op de fiets in Zeeland rijd je langs een afwisselend landschap van dijken, duinen, uitgestrekte natuurgebieden, dorpen en steden. Met zoveel veelzijdige fiets- en mountainbike routes zijn er in Zeeland altijd nieuwe plekken te ontdekken. Volg de fietsbordjes die de routes markeren of zwerf over de fietspaden en laat je verrassen. Wij zetten de populairste fietsroutes in Zeeland voor je op een rij.

Fietsvakantie in Zeeland

Bekijk onze accommodatie aanraders voor een fietsvakantie in Zeeland.

Fietsknooppunten Zeeland

Zeeland is een fietsvriendelijke provincie met kilometers aan fietspaden. Aan de hand van de fietsknooppunten stippel je zelf de mooiste routes uit. Op die manier maak je je fietstocht zo lang als je zelf wilt.

Knooppunten Zeeuws-Vlaanderen

Buitendijks fietsen

Stap op de fiets en ontdek buitendijkse fietsroutes langs het water of fietspaden achter de dijken door bossen en polders, dorpen en steden. In Zeeland kun je in- en uit de wind fietsen. De Zeeuwse wind routes zijn gemarkeerd met routebordjes met een windvaantje. 

Wielrennen in Zeeland

Wil je lekker doortrappen op de racefiets? Als wielrenner kun je in Zeeland je hart ophalen. Speciale wielerroutes zijn vernoemd naar grote namen in de Zeeuwse wielrennerij, zoals oud-wielrenners Jan Raas en Theo Middelkamp. Kies je route van tevoren of ga lekker dwalen en zie maar waar je uitkomt.

Mountainbiken in Zeeland

Ook als je van mountainbiken houdt, liggen er in Zeeland uitdagende routes voor je klaar. Lekker crossen door de modder, het zand of over gras. Soms vlak en regelmatig en soms met hoogteverschillen en technische obstakels, zoals bij de mountainbike routes Westerschouwen en Zeeuws-Vlaanderen. Ook op Noord-Beveland, Walcheren en Zuid-Beveland vind je mtb-routes voor beginners en ervaren mountainbikers. 

Fietsen Zeeland pontjes

Maak tijdens het fietsen de oversteek met een van de vele veerpontjes en verplaats je snel, gemakkelijk en zonder omweg van de ene naar de andere plek. Fiets bijvoorbeeld in de zomer het ‘rondje met het pontje’ tussen Veere en Kamperland en maak meerdere overtochten met pontjes.

Fiets huren Zeeland

Zeeland ontdek je het beste op de fiets. Wil je er een dagje op uit, maar heb je geen fiets mee? Dan kun je op veel plaatsen een gewone of elektrische fiets huren waarmee je de mooiste fietstochten door Zeeland maakt tijdens je vakantie. Wil je een mountainbike huren? Ook dat kan op verschillende plekken in Zeeland. Bekijk de praktische informatie bij de verschillende bestemmingen in Zeeland.

Fietsen in Zeeland met overnachting

Zeeland leent zich als de ideale provincie voor een fietsvakantie. Of je nu een fietstocht door Walcheren of Zeeuws-Vlaanderen maakt. Vlakbij de fietsknooppunten in Zeeland vind je altijd wel een geschikt verblijf. Sommige accommodaties hebben een fietsenstalling. Ideaal voor je fietsvakantie in Zeeland.