Speeltuin Hollandsche Hoeve

Ga eropuit: 6 outdoor activiteiten op Zuid-Beveland

Zin in een actieve dag in Zeeland? Ga op pad en plan een uitje op Zuid-Beveland. In dit artikel hebben we zes leuke outdoor activiteiten voor je op een rij gezet. Maak bijvoorbeeld een wandeling met alpaca’s, vaar de Oosterschelde op en beleef een onvergetelijke dag.

Wahine
Wahine
allyourz redactie
4 min leestijd

Op avontuur op grote hoogte bij Kanoa Klimpark

Daag jezelf uit bij Kanoa Klimpark. Klim vanaf 4, 8 of 12 meter hoogte het bos in en ruik de natuur. Voel de spanning in je lijf en geniet van het uitzicht. Je hebt de keuze uit 4 verschillende routes voor verschillende niveaus. Onderweg kom je van alles tegen, zoals een spannende tokkelbaan die je over het Veerse Meer heen laat vliegen. Ben jij een echte waaghals? Spring dan 20 meter de diepte in bij de Quick Flight en test je zenuwen. Kinderen tot 12 jaar met een lengte vanaf 1,25 meter klimmen onder begeleiding. Zelfstandig klim je vanaf 12 jaar met een lengte van 1,35 meter.

Locatie: Muidenweg 225, tussen Wolphaartsdijk en Arnemuiden. Gratis parkeren.

Wandelen met alpaca’s in Nieuwdorp

Bij boerderij Landlust in Nieuwdorp vind je 12 nieuwsgierige alpaca’s die je kunt uitlaten en knuffelen tijdens een van de leuke arrangementen voor vrienden, gezinnen of stellen. Zo kun je bijvoorbeeld op pad gaan met een van de alpaca’s na een leerzame en bondige introductie, waarbij je ze eindeloos mag voeren, knuffelen en foto’s kunt maken. De wandeling is zo’n anderhalve kilometer lang en neemt je mee door de uitgestrekte bloemenweiden rond de boerderij. Aan het eind van je tocht staat je een luxe picknick te wachten met een fles cava, oesters en andere lekkere hapjes. Ook voor kinderen zijn de tochten erg geschikt en garanderen een ervaring die je niet snel zal vergeten. 

Locatie: Landlustweg 1, 4455 TK Nieuwdorp. Gratis parkeren

Ontdek de Oosterschelde vanaf de boot

De Oosterschelde is door verzanding, inpoldering en de aanleg van dijken kunnen uitgroeien tot de brede rivier die we nu kennen en zit vol met uniek onderwaterleven. Dit nationale park is de parel van Zeeland en te beleven van dichtbij. Boek een vaartocht bij de Oesterbaron of bij het Marstrand in Yerseke en ga op een zeehondensafari, waarbij je de dieren spot tijdens hun siësta op de zandbanken. Ontdek met een gids de drooggevallen stukken bodem vol leven, spot de vele soorten vogels, of vis mee met een van de oestervissers. Dit uitje is niet alleen een aanrader voor volwassenen, maar ook voor kinderen die zo kennis maken met de natuur die zo kenmerkend is voor Zeeland. Vanaf de boot beleef je de Oosterschelde op z’n best.

Rondvaarten Marstrand en de Oesterbaron zitten erg dicht bij elkaar. De locatie voor beiden is Meerpaalweg 20, 4401 KA Yerseke.
Gratis parkeerplaats Willem-Alexanderhaven.

Yerseke haven

Leer alles over groei en bloei in het Fruitteeltmuseum

Bezoek het Fruitteelt museum, gebouwd op de plaats van de oude veiling van Kapelle. Bekijk er de verrassende wisselexposities en de oude veilingklok, leer alles over verschillende bloem- en fruitsoorten en volg een snoeicursus in de museumtuin. Kinderen doen mee aan spannende buitenspeurtochten, volgen leerzame workshops waarbij ze zelf aan de slag gaan in de museumtuin en leren hoe veilen werkt met de oude veilingklok. Tussendoor geniet je van een kop koffie en een stuk verse appel- of perentaart op het gezellige terras in de museumtuin, waar meer dan 170 appel- en perenbomen staan. In het juiste seizoen kun je hier ook zelf fruit plukken. Beleef het en kom langs: in dit museum ben je niet snel uitgekeken.

Locatie: Annie MG Schmidtsingel 1, 4421 TA Kapelle. Gratis parkeren achter het museum.

Kapelle fruitteeltmuseum

Het hele jaar door genieten bij de Hollandsche Hoeve

Breng een bezoek aan de Hollandsche Hoeve, hét recreatiepark van Goes voor sport, spel en ontspanning. Start je dag met een boerenontbijt in het restaurant van Eeterij en Spelerij de Vierlinden en ga aansluitend een potje midgetgolfen in het groene hart. Hier kun je ook heerlijk luieren en picknicken in het gras. Ga ook zeker even langs de heemtuin, waar je een unieke indruk krijg van de Zuid-Bevelandse natuur met onder andere dijken, graslanden, en meidoornhaag. Er zijn zowel out- als indooractiviteiten voor het hele gezin, zoals de kinderboerderij, een grote buitenspeeltuin en een waterpark waar kinderen zich in de warme maanden heerlijk kunnen uitleven. Bekijk tot slot in het ambachtscentrum hoe echt ambachtslieden te werk gaan. 

Locatie: Kattendijksedijk 27, 4463 AL Goes. Gratis parkeren bij de Vierlinden.

Speeltuin Hollandsche Hoeve-19

Genieten van de buitenlucht in Informatiecentrum Zwaakse Weel

De Zwaakse Weel is een van de grootste natuurgebieden in de Zak van Zuid-Beveland, vlakbij Goes. Maak hier een prachtige wandeling en kijk je ogen uit. Loop langs de akkers, die op een ouderwetse manier worden bewerkt met echte Zeeuwse trekpaarden. Ga de boomgaarden in, waar je in het hoogseizoen gratis fruit mag plukken. Je kunt heerlijk aan het water zitten bij de oude getijdenkreek De Zwake, of zelfs vrij vissen en vlinders ontdekken op het vlinderbelevingspad. In dit natuurgebied kun je een heerlijke frisse neus halen, terwijl je meer te weten komt over de Zeeuwse natuur. Neem zeker je camera of verrekijker mee om de bijzondere rietvogels te spotten. Neem ook een goed gevulde koelbox mee voor een gezellige lunch in het gras. Er is een informatiepunt aan het begin van de route, waar je warme drankjes kan halen, fietsaccu’s op kan laden en naar het toilet kan gaan.

Locatie: Zwaaksedijk 5, 4434 RD Kwadendamme. Gratis parkeren.

Kwadendamme Zwaakse Weel koe