Hollandsche Hoeve met kinderen in Goes

Sporten en spelen in de Hollandsche Hoeve

Op zoek naar een heerlijke dag weg met het gezin? Breng dan eens een bezoek aan de Hollandsche Hoeve, hét recreatiegebied van Goes voor sport, spel en ontspanning. Zet je beste beentje voor op de midgetgolfbaan, laat je kinderen klimmen en klauteren in de verschillende speeltuinen, knutselen in het ambachtscentrum of zwemmen in een subtropisch zwembad. De Hollandsche Hoeve garandeert een dag om niet te vergeten, het hele jaar door.

Wahine
Wahine
allyourz redactie
4 min leestijd

Spetteren in de waterspeeltuin

Bij warm weer is het goed vertoeven in de waterspeeltuin waar ouders heerlijk in het zand of gras kunnen zitten. Ga naar de overkant met het watervlot, glij over het water met een kindvriendelijke kabelbaan en schommel boven de kreek op een van de drie grote schommels. Ga op avontuur en kruip door de tunnel naar een ander deel van het park, waar van alles te ontdekken valt. 

Speeltuin Hollandsche Hoeve

Uitleven in de grote buitenspeeltuin

Bij mooi weer kunnen kinderen zich ook uitleven in de grote buitenspeeltuin, die gratis toegankelijk is. De speeltuin bestaat uit 5 cirkels met elk andere speeltoestellen. Zo is er een voor de allerkleinsten, tot een voor de echte waaghalzen met een kabelbaan, slingerbanden, schommels, een heuse klimtoren, glijbanen, zandbakken en een wip. Op de bankjes kunnen de kinderen even uitrusten en wat drinken. De speeltuin wordt regelmatig gecontroleerd op veiligheid en wordt goed onderhouden. Zo weet je zeker dat je kinderen hier veilig kunnen spelen. 

Speeltuin Hollandsche Hoeve Goes

Knuffelen met de dieren op de kinderboerderij

Als je uitgespeeld bent, kun je op de foto gaan met geiten en pony’s, veel leren over knaagdieren en mooie vogelsoorten ontdekken. De grote kinderboerderij in de Hollandsche Hoeve met wandelpaden en grote bomen nodigt uit een kijkje te nemen. Naast dieren bekijken, kun je ook leuke activiteiten volgen die door het Milieu Educatie Centrum georganiseerd zijn. Zo zijn er onder andere speurtochten en doe-dagen, waarbij je kind spelenderwijs de natuur kan ontdekken.

Speeltuin Hollandsche Hoeve

Klimmen en klauteren in de Vierlinden

In de Hollandsche Hoeve kan je Eeterij en Spelerij de Vierlinden vinden in een prachtige oude boerenschuur. Ze hebben een grote unieke binnenspeeltuin met een natuurthema. Kinderen beleven uren speelplezier met de glijbanen, klimtoestellen en de boomhut van maar liefst 8 meter hoog. Kortom: ze kunnen naar hartenlust klimmen en klauteren. Ook is er een softplay peuterhoek waar je de kleinsten veilig kan laten spelen en een speciale Xbox waarbij kinderen in beweging blijven. Het is niet zomaar apenkooien hier, maar spelen in een fantasievolle hygiënische omgeving.

Eeterij-Spelerij Vierlinden ©

Geniet van een uitgebreide lunch of hightea bij De Eeterij

Bij trek kun je terecht bij de Eeterij van de Vierlinden, waar je lekker en kindvriendelijk kan eten. Hier kun je van een uitgebreide high tea genieten met allerlei lekkere zoete en hartige hapjes. Er is ook mogelijkheid tot uitgebreid lunchen met frietjes en pannenkoeken. Als je ’s ochtends komt, kun je er zelfs smullen van een vers boerenontbijt met pannenkoekjes, yoghurt, fruit, zalm, serranoham, roerei en veel lekkere broodsoorten. Liever gewoon een kopje koffie of verfrissend drankje tussendoor met wat lekkers erbij is ook geen enkel probleem.

Zwemmen in een tropisch paradijs

Wat dacht je van zwemmen in het subtropisch paradijs Omnium op een regenachtige dag? Hier vind je een wedstrijdbad, verschillende grote koud- en warmwaterbaden met speelgoed, lange glijbanen en een kinderzwembad voor de allerkleinsten.

Zwembad Omnium Goes

Beleef het ambachtscentrum

In het ambachtscentrum staan kleine huizen rondom een bestraat marktplein met oud-Hollandse gevels, die je nog precies zo vindt aan de Goese kade. In de sfeervol verlichte huizen kom je echte ambachtslieden tegen, die vol enthousiasme vertellen over hun werk en laten zien wat ze doen. Je kunt de spullen die zij hebben gemaakt kopen, maar kinderen kunnen er ook zelf aan de slag. Bij meerdere ambachtslieden mogen ze onder begeleiding zelf iets maken om mee naar huis te nemen. In de tussentijd kun je op het plein koffie-drinken en genieten van de gezellige drukte. Het ambachtscentrum is een aanrader als afsluiter van een leuke dag.

Goes ambachtcentrum

Handige informatie

Speeltuin Hollandsche Hoeve-1

Er zijn twee gratis parkeerterreinen, bij de Vierlinden (Kattendijksedijk 19, 4463 AL Goes) en bij het Omnium (Zwembadweg 3, 4463 AB Goes).

Omdat de Vierlinden wil dat iedereen zorgeloos kan genieten, hebben zij een sterk beleid om alles rolstoelvriendelijk te houden. Er zijn daarom geen trappen of drempels. Er is een invalidentoilet is aanwezig. Het recreatiepark is vrij toegankelijk.

De Hollandsche Hoeve is geschikt voor kinderen vanaf 0 t/m 13 jaar.

Honden zijn, mits aangelijnd, welkom.