Kortgene Haven

6 restaurants in Kortgene

Zoek je een restaurant in Kortgene? Dan is er verrassend veel variatie. Van knusse eetcafés tot verfijnde restaurants. Ontdek de verschillende eetgelegenheden in dit Zeeuwse dorp op Noord-Beveland.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
3 min leestijd

1. Restaurant Rozewied

Voor een unieke, culinaire ervaring, reserveer je een tafel bij Rozewied. Eigenaars Ferdy en Noëmie nemen met z’n tweeën zowel het bereiden van de maaltijden als de bediening voor hun rekening. In een historisch pand in Kortgene geniet je van een avondvullend diner. Het menu is een reis van smaken en verrassingen, samengesteld uit 4-, 5-, 6- of 7-gangen. Elk gerecht is zorgvuldig bedacht en bereid met de beste ingrediënten die de seizoenen te bieden hebben.

Meer over Rozewied

Rozewied Kortgene

2. Graaf van Buren

Graaf van Buren is niet zomaar een restaurant. Hier krijgen mensen met een verstandelijke beperking de kans om werkervaring op te doen in een professionele en gastvrije omgeving. Overdag serveren zij een heerlijke lunch of een kopje koffie met gebak. In de avond verrassen chef-kok Chris en Rody je met de lekkerste gerechten. De menukaart beweegt met de seizoenen mee, waardoor er altijd iets nieuws is om naar uit te kijken.

Meer over Graaf van Buren

3. Eeterij Iets Anders

Bij Eeterij Iets Anders verwelkomen gastvrouw Ineke en chef-kok Leon je in een huiselijke setting. Laat je verrassen door Zeeuwse delicatessen, of de malse tournedos van lokale dikbilrund. De gerechten hebben creatieve namen, zoals bijvoorbeeld Chateau Briljant voor de Chateaubriand van Ossenhaas en Grill de la Courgette voor de courgette gevuld met seizoensgroenten. Met seizoensgebonden menu's en royale porties belooft Eeterij Iets Anders een onvergetelijke ervaring waarbij je de smaak van Zeeland proeft.

Meer over Eeterij Iets Anders

Eeterij Iets Anders Kortgene ©

4. ’t Veeruus

Bij ‘t Veeruus kan je lunchen en dineren met uitzicht op de jachthaven van Kortgene. Vanaf deze sfeervolle en huiselijke plek vertrokken vroeger veerboten van Noord- naar Zuid-Beveland. Die historie en ligging aan de haven van Kortgene zie je terug in het vintage interieur waarin elementen zijn verwerkt die te maken hebben met het water en varen. Bij ‘t Veeruus worden lokale en Mediterrane gerechten geserveerd. Op de kaart staan bijvoorbeeld verschillende poke bowls, vlees van 'het moment' en diverse visgerechten. De medewerkers adviseren je graag welke vis op dat moment op zijn best is.

Meer over 't Veeruus

't Veeruus Kortgene ©

5. Grand Café De Paardekreek

Pal aan het Veerse Meer, naast Camping- en villapark de Paardekreek, vind je Grand Café de Paardekreek. Dit is een heel fijne plek om met kinderen naartoe te gaan. Terwijl je een cocktail of een smoothie drinkt, of je tegoed doet aan een lekkere lunch of diner, ravotten de kinderen in de naastgelegen speeltuin. Vanuit het restaurant, de lichte serre en het terras heb je een prachtig uitzicht op het water. Na de jaarlijkse wintersluiting vind je bij dit Grand Café nieuwe gerechten op de kaart, waarbij de klassiekers, zoals spareribs, carpaccio en de steak, ook nog steeds een plekje krijgen.

Meer over Grand Café De Paardekreek

Kortgene Haven

6. De Loods Vis en Bubbels

Langs de Oude Haven van Kortgene stond ooit een oude opslagloods, die zijn oorspronkelijke functie verloor toen de graanopslag ergens anders naartoe werd verplaatst. Daarna was deze loods lange tijd een uitgaansgelegenheid waar rockliefhebbers samenkwamen. Tegenwoordig heeft de plek, onder de naam 'De Loods Vis & Bubbels', een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Op de menukaart voeren vis en schaaldieren de boventoon. Hier ervaar je de smaak van de zee met zorgvuldig samengestelde gerechten.

Meer over de Loods Vis & Bubbels

Oesters eten

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief