Romantisch dineren in Zeeland
Loes van Bree - allyourz
Loes
allyourz redactie
4 min leestijd

7x Romantisch dineren in Zeeland

Even de tijd nemen voor elkaar onder het genot van een culinair diner met een goed glas wijn. Reserveer een tafeltje voor twee bij een romantisch restaurant in Zeeland en vier jullie liefde. Dineren onder de sterrenhemel of in een knusse en intieme setting. Wat je ook kiest, ontspan en geniet. Wij geven je 7 tips voor een fijne avond met je geliefde.

De 6 Linden, Heille

Reserveer een tafeltje voor twee bij dit paradijsje. De prachtige boerderij van Jesse en Eelke vind je in Heille, vlakbij Sluis. Binnen zie je de elementen van de boerderij terug; hoge muren, grote balken aan het plafond en een oude kachel voor optimale gezelligheid. Chef Jesse kookt met verse groenten, geplukt uit eigen moestuin. Als aanvulling serveren ze lokale vis- en vleessoorten bij het Table d'hôte menu. En het mooie is, je hoeft helemaal niet naar huis na het diner. Blijf slapen in een van de vier bijzonder mooie kamers. Tip: kies een kamer met bad om extra tot rust te komen samen.

Locatie: Zuiderbruggeweg 29B, 4524 KH Sluis
Gratis parkeren op locatie

De Houtzaagwerf, Kortgene

Dineren bij de Houtzaagwerf is een sprookje. Neem in de zomer plaats op het terras onder de bomen in de idyllische tuin. In de winter warm je je binnen op aan de potkachel. Hier kom je echt even tot rust. De handgemaakte houten tafels en de pure gerechten maken dit een bijzondere plek. Omdat ze hier met verse seizoensproducten werken, wisselt de kaart dagelijks. Je kiest altijd tussen twee vleesgerechten, twee visgerechten en een vegetarisch gerecht. We weten zeker dat je hier een romantische avond beleeft.

Locatie: Oud Kortgenedijk 2, 4484NJ Kortgene | Telefoon: +31 (0)113 301 957
Gratis parkeren op locatie

Dell’Arte, Cadzand

Na een dag uitwaaien op het strand strijk je neer bij restaurant Dell’arte. In Cadzand vind je het ouderlijk huis van Robbert Dellaert, omgetoverd tot intiem restaurant. De knusse setting, de rustige kleuren van het interieur en het culinaire eten staan garant voor een romantische avond. Je kiest hier voor een 4 tot 7 gangen menu. Vis speelt duidelijk de hoofdrol bij Dell’arte. Gastvrouw Julie kiest met passie bijpassende wijnen bij elk gerecht. Het enige wat jullie hoeven te doen is genieten bij dit sterwaardige restaurant.

Locatie: Mariastraat 34, 4506 AE Cadzand | Telefoon: +31 (0)117 712 603
Gratis parkeren in de straat

De Gevangentoren, Vlissingen

Deze unieke plek vind je op de boulevard van Vlissingen. Je dineert in een eeuwenoude gevangenis waar een intieme sfeer heerst. Oude welvende bakstenen die spaarzaam worden verlicht met zacht flakkerende kaarsjes, schepen die traag voorbij varen en gewoonweg ontzettend lekker eten. Een setting romantischer dan dit is bijna onmogelijk. Wil je graag iets nieuws proberen en blindvaren op de keuze van de chef? Kies dan het proeverij menu. Een bijpassend wijnarrangement maakt het compleet. Geheel op safe speel je met een keuze van het menu met daarop diverse vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Een bijzondere en smaakvolle plek om een avond samen door te brengen.

Locatie: Boulevard de Ruyter 1A, 4381 KA Vlissingen | Telefoon: +31 (0)118 411 441
Betaald parkeren aan de boulevard

Vlissingen dineren gevangentoren

De Zeeuwse Hemel, Zierikzee

De naam van dit restaurant in Zierikzee is al veelzeggend en belooft veel goeds. De Zeeuwse Hemel is dan ook een winkel, restaurant en verblijfsaccommodatie in één. Hier ben je even helemaal weg van de dagelijkse beslommeringen. Neem in de zomer plaats in de romantische stadstuin en baad in het licht, of zoek juist de koelte op door een avond te blijven. Hier voel je je direct thuis. Binnen vind je brocante meubels, borden aan de muur en overal kookboeken. Een ongedwongen, gezellige sfeer. Op de menukaart vind je vlees, vis en vegetarische gerechten. Niet complex, maar gewoon erg lekker. Loop na het diner nog even Zierikzee door met zijn tweeën en geniet van de prachtige monumentale panden. Of blijf slapen bij de Zeeuwse Hemel, want de kamers zijn geweldig.

Locatie: Melkmarkt 8, 4301 HB Zierikzee | Telefoon: +31 (0)111 417 094
Betaald parkeren: Gasthuisboomgaard, 4301 KD Zierikzee

De Kleine Toren van Baarland, Baarland

In het kleine dorpje Baarland, in de Zak van Zuid-Beveland, dineer je in een kerk die is omgetoverd tot restaurant. De luxe uitstraling en de authentieke elementen van De Kleine Toren van Baarland zijn het recept voor een romantische avond. Door de enorme tafel in het midden met verschillende dranken, likeuren en champagne krijg je meteen zin in de avond. Als je niet kunt kiezen, laat je verrassen door het menu van de chef. Mooie kunstwerkjes op je bord met fijne smaaksensaties. Bestel een bijpassende wijn en ontspan.

Locatie: Nieuweweg 3, 4435 AB Baarland | Telefoon: +31 (0)113 634 187
Gratis parkeren: Nieuweweg 10, 4435 AD Baarland

Kint & Co, Paal

Reserveer een tafeltje bij de verborgen parel van Zeeuws-Vlaanderen: Kint & Co. In een knusse setting geniet je van een culinair hoogstandje. De bruine stoelen en gekleurde muren zorgen voor een gezellige sfeer, net even anders dan de ‘standaard’ luxere restaurants. Op vrijdag- en zaterdagavond serveren ze een wisselend 5-gangen slow food menu. Je hebt de keuze uit vis of vlees. Laat je verrassen door de bijpassende wijnen en neem de tijd voor elkaar. Een aanrader als je van goed eten houdt.

Locatie: Havenstraat 9, 4569 TK Paal | Telefoon: +31 (0)114 - 635 642
Gratis parkeren