Strand Schouwen-Duiveland

Campings op Schouwen-Duiveland

  • Grootste aanbod
  • Laagste prijs
  • Lokaal platform
Schouwen-Duiveland: 43 beschikbare verblijfsopties gevonden
Bij 2 verschillende campings
Vind je perfecte plek door filters toe te passen
Budget (2 pers /nacht)
Ligging
Gezelschap
Speciale Interesses
Kindvriendelijk
Ontspanning
Uitzicht
Tip: Er is meer aanbod in de buurt

Ervaar het gevoel van vrijheid op een camping op Schouwen-Duiveland

Wordt het een dag naar het strand of een bezoek aan de monumentale stad Zierikzee? Vanaf de camping op Schouwen-Duiveland kun je alle kanten op. Geniet van het buitenleven op een van de verschillende soorten campings op dit prachtige schiereiland. Van grote familiecampings, glampings tot minicampings bij de boer. Boek een verblijf voor bijvoorbeeld een vakantie in de zomer of korte vakanties in het voor- en najaar.

Zien en doen op Schouwen-Duiveland

Op en rond het eiland is voldoende te beleven voor jong en oud. Liefhebbers van het strand en de zee kunnen op tal van plekken hun hart ophalen. Bij badplaatsen Renesse en Burgh-Haamstede vind je prachtige stranden waar je je de hele dag kunt vermaken. Ben je sportief aangelegd? Ga een dag naar de Brouwersdam om te kitesurfen, windsurfen, suppen, zeilen, kanovaren of snorkelen. De Brouwersdam is dé watersporthotspot op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Of stap op de fiets en geniet van oneindige fietsroutes, veelal met uitzicht op het water.

Eten en drinken Schouwen-Duiveland

Culinaire liefhebbers halen in Schouwen-Duiveland hun hart op. Zelf koken op de camping kun je combineren met uit eten gaan in een van de vele restaurants op het eiland. Over het hele eiland vind je meer dan genoeg restaurants. Visliefhebbers hebben een ruime keuze. Voor een portie Zeeuwse mosselen of Oosterscheldekreeft hoef je op Schouwen-Duiveland niet ver te rijden. Houd je van wijn? Bezoek dé wijnhoeve van Schouwen-Duiveland in Dreischor en proef de lekkerste wijnen. 

Strand Westenschouwen

Bezienswaardigheden Schouwen-Duiveland

Op Schouwen-Duiveland vind je meer dan strand. De historische stad Zierikzee staat niet voor niets hoog op de lijst van monumentensteden in Nederland. Daarnaast kun je hier ook nog eens heel goed winkelen. Stap op de fiets of in de auto en ontdek de vele dorpen op het eiland. Badplaatsen Renesse en Burgh-Haamstede nodigen uit om gezellig doorheen te wandelen. Dreischor is naar eigen zeggen het mooiste ringdorp van Nederland en absoluut een bezoek waard. 

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk mag ook zeker niet op je activiteitenlijst ontbreken. Hier leer je alles over de Watersnoodramp van 1953, de wederopbouw en de overstromingen die tot op de dag van vandaag in heel de wereld plaatsvinden. Deltapark Neeltje Jans is hierop een mooie aanvulling. Bezoek de stormvloedkering en leer alles over de kracht van het water. Genieten van een mooi uitzicht? Bezoek de Plompe Toren in Schouwen-Duiveland en ontdek het verhaal van de verdronken zeemeermin.

Veelzijdige natuur op Schouwen-Duiveland

Schouwen-Duiveland heeft prachtige natuurgebieden. Boswachterij Westerschouwen is het grootste bos van Zeeland. Door de ligging dichtbij de duinen, heeft het gebied grote hoogteverschillen. Ook met kinderen is dit een fijn uitje. Grenzend aan Boswachterij Westerschouwen vind je natuurgebied de Zeepeduinen. Ga op zoek naar de dieren die hier leven.