Terneuzen overnachten

Hotels in Terneuzen

Regel nog meer in Zeeland
Regel nog meer in Zeeland
  • Grootste aanbod
  • Laagste prijs
  • Lokaal platform
Terneuzen: 52 beschikbare hotelkamers gevonden
Bij 3 verschillende hotels
Vind je perfecte plek door filters toe te passen
Je gekozen filters
Budget (2 pers /nacht)
€ 0,-
€ 1.000,-
Type verblijf
Ligging
Gezelschap
Speciale Interesses
Kindvriendelijk
Ontspanning
Parkeren
Verblijfsfaciliteiten
Dieren
Algemene faciliteiten
Horecavoorziening
Toegankelijkheid
Witgoed
Stijl
Gesproken talen
Sanitair
Thema

Ontdek de stoere havenstad vanuit een hotel in Terneuzen

Zin in een weekend weg of een langer verblijf? Boek een hotel in Terneuzen! Van de bekendere ketens tot kleinere hotels. Terneuzen is een fantastische uitvalsbasis om Zeeuws-Vlaanderen te ontdekken.

Activiteiten in Terneuzen

Terneuzen staat bekend als een stoere havenstad. Vanuit je hotel in Terneuzen loop je zo naar de Scheldeboulevard. Geniet van het uitzicht over de Westerschelde tijdens je wandeling en vergaap je aan de grote schepen die vlak langs de kust voorbij varen. Vanaf de Scheldeboulevard wandel je zo het centrum van Terneuzen in. Hier vind je leuke winkels en restaurants. Ook Oud-Terneuzen is erg leuk om doorheen te wandelen als je de havenstad bezoekt. Hier vind je een verzameling van oude straatjes en pittoreske huizen, gebouwd bovenop de oude vestingwerken. Het Tuinpad, Vissteeg en Kandeelstraat zijn de oudste straatjes van de stad. 

Restaurants in Terneuzen

Voor een borrel, lunch en diner zijn er in Terneuzen genoeg restaurants te vinden. Altijd al eens willen genieten van je eten met een prachtig uitzicht over de Westerschelde? In Terneuzen is het mogelijk. Of ga je toch liever voor iets heel anders, zoals tapas? Rondom de Markt vind je witte gevels met verschillende horecagelegenheden. Voor een hapje eten kun je hier en in andere delen van de stad heel goed terecht. Een gasterij, restaurant of brasserie: Terneuzen heeft het. 

Oud Terneuzen stadswandeling

Bezienswaardigheden in Terneuzen

In de Nieuwstraat ligt het Arsenaal. Een stevige kazerne waarvan sommige muren bijna vijf meter dik zijn. Oorspronkelijk vormde het arsenaal een onderdeel van het vestingwerk, nu vind je er leuke restaurants en cafés. Fietsen en genieten van de natuur combineren? Breng dan een bezoek aan het Verdronken Land van Saeftinghe. Dit natte natuurgebied is leuk voor elke leeftijd. Onder leiding van een gids ontdek je het gebied nog beter. Of ga terug naar je schooltijd en bezoek museum Schooltijd. In een prachtig rijksmonument vind je dit nostalgische museum, waar je de geschiedenis van het onderwijs en opvoeding in je op kunt nemen.

Terneuzen en de Vliegende Hollander

Terneuzen wordt ook wel de stad van de Vliegende Hollander genoemd. Het verhaal gaat dat dit schip in de macht van de duivel is geraakt. De kapitein gooide zijn stuurman overboord, nadat de bemanning Kaap de Goede Hoop niet durfde te passeren. De kapitein zou voor straf eeuwig moeten blijven rondvaren op zee. Je komt de naam van het spookschip regelmatig tegen als je de stad bezoekt.