Colijnsplaat Jachthaven Zeelandbrug

Colijnsplaat

Authentiek vissersdorp aan de Oosterschelde

Aan de voet van de Zeelandbrug ligt het authentieke vissersdorp Colijnsplaat, of ‘Colijn’ zoals Zeeuwen het dorp noemen. De ligging aan de Oosterschelde maakt het karakteristieke dorp een fijne plek voor verschillende activiteiten. Hier vind je talloze restaurants, kleine strandjes en kilometerslange fiets- en wandelroutes die je grotendeels langs het water voeren. De jachthaven nodigt uit tot aanmeren tijdens een vaartocht op de Oosterschelde. Kortom: in Colijnsplaat zul je je niet snel vervelen.

2 fijne plekken om te overnachten in Colijnsplaat

Provincie Zeeland op de kaart

Boek direct via de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Oldtimer-Veerse-Meer-30

Jachthaven Colijnsplaat

In de haven van Colijnsplaat liggen zeiljachten en de vissersvloot naast elkaar. Tijdens een wandeling langs de haven en over de dijken geniet je  van een eindeloos uitzicht over de Oosterschelde, met de Zeelandbrug als trotse blikvanger. Dit indrukwekkende bouwwerk van ruim 5 kilometer lang verbindt Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland. Bij de opening in 1965 was het zelfs de langste brug van Europa. Dat is nu niet meer het geval, maar de Zeelandbrug is nog altijd een imposant monument, een kenmerkend icoon in het Zeeuwse landschap. 

Kleine strandjes rondom Colijnsplaat

Zoeken naar krabbetjes en andere waterdiertjes, het maken van zandkastelen en op warme dagen zo af en toe een plons in het water ter verkoeling. Voor kinderen zijn de twee kleine strandjes in Colijnsplaat een fijne plek om te vertoeven. Hier kunnen ze naar hartelust spelen. Zo kom jij tot rust en heb je met het hele gezin een dag vol vreugde en ontspanning.

Restaurants in Colijnsplaat

De ligging aan het water zorgt ervoor dat je in restaurants in Colijnsplaat kunt genieten van heerlijke visgerechten en zeevruchten. Of je nu zin hebt in een lunch of kiest voor een uitgebreid diner, in Colijnsplaat kun je heerlijk eten. Als je niet van vis houdt of meer zin hebt in een vlees- of vegetarisch gerecht, is er ook volop keuze.

Overnachten Colijnsplaat

Colijnsplaat is een goed vertrekpunt voor meerdere activiteiten en dus de perfecte plek voor een korte of lange vakantie. Boek je vakantiehuis, appartement, B&B of hotel in dit knusse vissersdorp aan de Oosterschelde.