Haven van Goes

7x activiteiten op en om het water in Goes

Als je zin hebt in een actief en ontspannen dagje weg in Zeeland, kun je in Goes je hart ophalen. Hier vind je tal van mogelijkheden voor een avontuurlijke en gezellige dag met vrienden of het hele gezin. Beleef de Zeeuwse natuur, ontdek het leven in de Oosterschelde en proef al het lekkers uit de zee. Bekijk onze tips voor activiteiten op en om het het water in Goes.

Kelly
Kelly
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Koffie drinken bij Eeterij Polly’s

Bij Eeterij Polly’s start je de dag met een kop koffie of thee, direct aan de haven. Sinds juli 2021 is dit knusse restaurant geopend. Terwijl je geniet van je kop koffie, vergaap je je aan de imposante gevels en stoere boten. Van een high-tea tot een wisselend 3 gangen menu. Hier vind je voor ieder wat wils. Op de kaart staan vooral biologische en lokale producten en ook liefhebbers voor vega(n) eten zitten hier goed.

Locatie: Bierkade 7, 4461 AV Goes

Polly-Goes

2. Wandel langs de Goese Stadshaven

Goes is een stad met een rijke historie. De Goese Stadshaven is ongetwijfeld een van de meest fotogenieke plekken midden in het centrum van de stad. De oude haven staat in verbinding met de Oosterschelde. Tegenwoordig is de haven in gebruik als jachthaven voor de pleziervaart. De kademuren zijn een Rijksmonument, evenals de huizen langs de kant. De oudste huizen dateren uit 1602 en hebben mooie gevels, waarop soms staat vermeld wat de functie van het gebouw was. 

Locatie:  Kleine Kade 47, 4461 AS Goes

3. Ontspannen aan het water bij het Goese Sas

Het water is altijd dichtbij in Goes. Het havenkanaal Goes - Goese Sas verbindt het centrum van de stad met Nationaal Park Oosterschelde, het grootste Nationaal Park van Nederland. Hier geniet je het hele jaar door van de Zeeuwse buitenlucht. Luier aan de waterkant, ontdek het onderwaterleven tijdens een duik of maak een rondvaart op het water. Een leuke activiteit om met kinderen of als koppel te ondernemen is Japanse oesters rapen op het schelpenstrandje aan het Goese Sas. 

Locatie: 4675 RB

4. Maak een culinaire vaartocht op de Oosterschelde

Als je van schaal- en schelpdieren houdt, is een kreeftentocht een unieke, culinaire beleving op het water. Stap aan boord van de motorboot ‘Amelia’ bij Goldies Travel en laat je meevoeren over de Oosterschelde. Ontdek de schoonheid van dit Nationaal Park en geniet van ultieme vergezichten vanaf de boot. Stap tijdens de vaartocht aan boord bij een professionele kreeftenvisser en leer alles over deze schaaldieren. Hij vertelt je niet alleen hoe hij op kreeft vist, maar laat je ook zien hóe dit schaaldier wordt gevangen. Terug op de Amelia geniet je van een kreeftenbisque en een halve kreeft. 

Meer informatie? Bekijk Goes is Goes en Goldies Travel.

5. Op zoek naar zeehonden en bruinvissen 

In en op het water rondom Goes leven niet alleen veel schelp- en schaaldieren, maar ook vissen en zoogdieren. Tot die laatste horen zeehonden en bruinvissen. Tijdens de kreeftentocht op de Amelia is de kans groot dat je zeehonden spot in de Oosterschelde. De schipper weet precies wanneer en waar de zeehonden uitrusten op de zandbanken na hun jacht op vis. Kijk goed om je heen, want met een beetje geluk spot je vanaf de boot ook de vin van een bruinvis, de kleinste walvissoort ter wereld. 

Culinaire-vaartocht-oosterschelde

6. Rondleiding en bierproeverij bij Slot Oostende

Als je dorst hebt gekregen na een dag op het water, zit je bij Slot Oostende helemaal goed. Slot Oostende is gevestigd in het oudste gebouw van Goes en is een bierbrouwerij, restaurant én een hotel. Het Slot biedt een menukaart vol seizoensgerechten en bijpassende speciaal bieren. Of je nu van fruitig of zwaar houdt, aan keuze in smaken is geen tekort. Veel van het bier wordt gebrouwen in de gelijknamige brouwerij. Een unieke plek om te ontdekken tijdens een rondleiding. Leer alles over het slot en het brouwproces, bezoek de vergistings- en lagertanks en klim naar de Brouwzolder, het domein van de brouwmeester. Hier krijg je niet alleen uitleg over het brouwproces, maar heb je ook zicht op het interieur van het historische pand. Tijdens de afsluitende proeverij ervaar je de unieke smaak van verschillende speciaalbieren. 

Locatie: Singelstraat 5, 4461 HZ Goes

Slot-Oostende-Goes

7. Sluit de dag af met een diner bij Karel V

Als je zin hebt in een culinaire avond met uitzicht op het water, dan is restaurant Karel V een absolute aanrader. Gevestigd in een historisch pand met een karakteristieke gevel aan de Goese stadshaven, geniet je hier van tongstrelende gerechten. Vis, schaal- en schelpdieren voeren de boventoon op de menukaart. Een diner bij Karel V, in een van de oudste panden aan de Goese haven, is de ideale afsluiter van je dag op en om het water.

Locatie: Turfkade 11, 4461 AP, Goes

Karel-V

Allyourz bezocht Goes op uitnodiging van Stichting Goes Marketing.

Handige informatie

Grote Markt in Goes

Parkeergarage centrum, de westwal, Westwal 35 - 4461 CM Goes.

Stationspark 26, 4462 AT Goes.