Speeltuin Meiveld Middelburg

5 leuke buitenspeeltuinen in Middelburg

Als je met kinderen in Middelburg bent, kunnen zij zich uitleven bij een heleboel leuke speeltuinen. Verspreid over de stad bieden klimtoestellen, schommels, glijbanen en trampolines op verschillende plekken oneindig veel speelplezier. Ga lekker zitten op een bankje of aan een picknicktafel en geniet van die kleine koppies waar het plezier vanaf spat.

Gemeente Middelburg
Editorial
i.s.m. Gemeente Middelburg
3 min leestijd

1. Spelen in de natuur bij Speelhof Hoogerzael in Middelburg

Spelenderwijs kennismaken met de natuur vlakbij het centrum van Middelburg. Dat kan bij natuurspeeltuin Speelhof Hoogerzael. Behalve een touwbrug, vind je in deze speeltuin geen speeltoestellen. Hier bewegen kinderen in een natuurlijke omgeving. De keuze uit activiteiten is groot: vlotvaren op de vijver, spetteren in de fontein, speuren naar waterdiertjes, verstoppertje spelen, balanceren op dikke touwen tussen de bomen of klimmen en klauteren. Een handdoek en een setje droge kleren zijn geen overbodige luxe, want hier mogen kinderen vies worden. Op een picknickkleed onder een boom of aan een van de tafels op de speelweide kunnen jij en je kinderen je hier een hele middag goed vermaken.

Locatie: Seispark 2a, 4334 AZ Middelburg.

Gratis parkeren: Seispark of elders in de wijk. Sommige parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor vergunninghouders.

Speelhof Hoogerzael Middelburg

2. Ruime speeltuin Meiveld

In deze speeltuin aan de rand van Middelburg, middenin het groen zijn kinderen urenlang zoet. Een toffe locatie waar kids hun energie kwijt kunnen. Niet alleen op de vele speeltoestellen, zoals onder andere het grote springkussen, de lange glijbaan en het houten looprad, maar ook op het ruime grasveld. Geniet van een moment voor jezelf op het terras, terwijl de kinderen zich uitleven. In de zomermaanden is het pierenbadje al een attractie op zich. Hier kunnen kinderen tot en met 9 jaar lekker glijden, spetteren en spatten. Handig om te weten: voor kinderen betaal je 2 euro entree, volwassenen kunnen gratis naar binnen.

Locatie: Meiveldpad 53, 4336 XW Middelburg | Parkeren: gratis op locatie

Speeltuin Middelburg Meiveld

3. Spelen op en rond bunkers in Park Toorenvliedt

In Park Toorenvliedt staan verschillende bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Op en rond deze historische verdedigingswerken kunnen kinderen naar hartelust spelen op verschillende speeltoestellen, zoals een klimrek, glijbanen en een tokkelbaan. Er is ook een leuke activiteit voor speurneuzen die kunnen lezen. Ze kunnen in het park zoeken naar een woord door de eerste letters van de 10 gedichten te verzamelen die op stalen platen op de bunkers zijn bevestigd. 

Locatie: Bunkercomplex Park Toorenvliedt, 4335 HD Middelburg

Glijbaan Park Toorenvliedt Middelburg

4. Speeltuin ‘Van Epenpark’ 

Dit prachtplek moet je weten te vinden, het ligt namelijk middenin een woonwijk in Middelburg-Noord. Vertier genoeg in deze speeltuin met trampoline, glijbaan, schommels met zitjes voor verschillende leeftijden en een zandbak waar je kindje de mooiste kunstwerkjes van zand kan maken. Je mag je eigen snacks en drinken meenemen, maar voor een zacht prijsje kun je deze ook kopen bij de beheerder. Open van april t/m oktober. Kijk voor actuele openingstijden wekelijks op de Facebookpagina van Speeltuin Van Epenpark. 

Locatie: Zacharias Jansenstraat 15A, 4332 VC Middelburg

Speeltuin van Epenpark Middelburg

5. Speeltuin 't Zand

Ook dit is een plaats waar je misschien niet zo snel aan denkt als je Middelburg bezoekt met kinderen. Je moet echter zeker eens een kijkje nemen in speeltuin ‘t Zand: de oudste speeltuin van Middelburg. Deze speelplaats bestaat al sinds 1974 en in 2021 zijn veel toestellen vernieuwd of opgeknapt. Zo nu en dan is de speeltuin gereserveerd voor de allerkleinsten tijdens een speciaal uurtje ‘peuterplezier’. Zij kunnen dan heerlijk spelen op alle toestellen zonder gestoord te worden door oudere kinderen. Je betaalt 1 euro voor een dagkaart. Geopend van eind april t/m oktober.

Locatie: Baarsjesstraat 42, 4335 HL, Middelburg | Parkeren: Gratis in de wijk (Baarsjesstraat of Trompstraat)

Hotel in Zeeland

Hotels in Middelburg

Wandelen, winkelen en cultuur snuiven, ontdek Middelburg. Heb je geen zin om 's avonds weer naar huis te gaan? Dan blijf je toch gezellig slapen. Je vindt hier al snel een slaapplek die aan je wensen voldoet.