Pluktuin tulpen Zeeland

Pluktuinen in de omgeving van Middelburg

Middelburg wordt omringd door Walcherse polders, het bos en de Zeeuwse kust. Na een middag winkelen of een stadswandeling is een bezoek aan een pluktuin een mooie activiteit. Alleen, samen of met het hele gezin, voor kinderen valt er genoeg te ontdekken en beleven. Van pompoenen oogsten, thee drinken in de theeschenkerij tot en met het samenstellen van je eigen veldboeket. Bezoek een van deze pluktuinen en ontdek de schoonheid van de verschillende seizoenen.

Gemeente Middelburg
Editorial
i.s.m. Gemeente Middelburg
3 min leestijd

1. Kleurrijke bloemen en een high tea bij Sint-Anthonijshoek

Bloemen plukken in een veld vol met eenjarige bloemen en de activiteit afsluiten met een high tea of lunch. Bij Theeschenkerij de pluktuin, bij Sint-Anthonijshoek in Koudekerke kan het. Meld je bij de Theeschenkerij, pak vervolgens een mand en schaar en pluk de bloemen die jij het mooiste vindt. Vul je mand vol met de kleurrijke bloemen en stel je eigen boeket samen op de daarvoor bestemde tafels. De pluktuin is het beste te bezoeken in juli. Iets later in het seizoen, omdat het veld vol eenjarige bloemen dan volledig in bloei staat. De theeschenkerij daarentegen is het hele jaar geopend en organiseert ook verschillende activiteiten. 

Locatie: Vlissingsestraat 3, 4371 RA Koudekerke

2. Onbemande Pluktuin La Fleur

In Serooskerke vind je Pluktuin la Fleur, een pluktuin met meerdere locaties door heel Zeeland. In Serooskerke kun je terecht bij het kleurrijke bloemenveld om een eigen boeket samen te stellen. Met uitzicht op de molen pluk je bijvoorbeeld Afrikaanse lelies, Dahlia’s en Pioenrozen. Wat deze locatie uniek maakt, is dat het een onbemande pluktuin is. Pak zelf een schaar en start met het zoeken naar de mooiste bloemen. Bos compleet? Bind het bij elkaar en reken direct af, contant of via een QR-code. Op de website van Pluktuin La Fleur zie je welke bloemen er staan en wanneer ze beschikbaar zijn om te plukken. 

Locatie: Vrouwenpolderseweg, 4353 KA Serooskerke

3. Bloemen, fruit, pompoenen en een zonnig terras, ervaar Hof Hazenberg

Aan de prelaatweg in Aagtekerke vind je Hof Hazenberg. Rijd de oprijlaan op, parkeer je fiets of auto en vind een bijzonder plek. Een weide vol prachtige bloemen, fruitbomen en struiken maar ook een terras waar je met uitzicht op de bloemenweide van een kop thee met taart van de zon kunt genieten. Bij aankomst meld je je bij een van de vriendelijke medewerkers. Zij geven je  een mand en schaar en vervolgens kun je zelf de tuin in om alles te ontdekken. In de zomer stel je de prachtigste boeketten samen en pluk je smakelijk fruit. In de herfst kun je hier grote pompoenen en kalebassen oogsten.

Locatie: Prelaatweg 81, 4363 ND Aagtekerke

4. Bloemen in de stad

Ben je in Middelburg en is er geen tijd meer over om naar een van deze pluktuinen te gaan om je eigen bloemen te plukken? Iets minder avontuurlijk, maar ook in Middelburg zelf zijn er verschillende bloemenwinkels te vinden.

Stap bijvoorbeeld binnen bij Huis van Bloemen, een bloemenwinkel in het hart van het centrum. Hier kun je niet alleen fantastische boeketten met verschillende bloemen samenstellen, maar ook woonaccessoires kopen. Deze unieke winkel met versierde gevel is een bezoek meer dan waard.

Ook Pluk de Dag en dan... is er koffie in het centrum is een aanrader. Naast diverse bloemen, meubels en wanddecoratie schenken ze hier ook goede koffie, ontbijt en lunch.

Locatie: Huis van Bloemen: Koorkerkhof 14, 4331 BB Middelburg
Pluk de Dag: Korte Geere 20, 4331 LE Middelburg

Middelburg Huis van Bloemen
Hotel in Zeeland

Hotels in Middelburg

Wandelen, winkelen en cultuur snuiven, ontdek Middelburg. Heb je geen zin om 's avonds weer naar huis te gaan? Dan blijf je toch gezellig slapen. Je vindt hier al snel een slaapplek die aan je wensen voldoet.