Pluktuinen in Zeeland

10x pluktuinen in Zeeland: pluk bloemen en fruit

Of het nu gaat over het land of de zee, Zeeland is rijk aan prachtige natuur waarvan je volop kan proeven en genieten. Ga eropuit en bezoek een pluktuin, waar je zelf een boeket samenstelt met bijvoorbeeld tulpen of emmers vol vers fruit plukt. In dit artikel vind je pluktuinen in Zeeland, die stuk voor stuk een bezoek meer dan waard zijn.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Van bessen tot bloemen: plukken bij Hof Hazenberg

Hof Hazenberg in Aagtekerke biedt net even iets anders dan je gewend bent. Ze hebben naast prachtige bloemen namelijk ook vele soorten fruit om te plukken. Denk aan heerlijke kersen, friszure bramen en rode bessen, peren, appels en pruimen. Proef en kies eerst van de verschillende rassen voor je aan de slag gaat. In de herfstmaanden kun je kalebassen en pompoenen oogsten. Na het plukken kom je tot rust op het zonnige terras terwijl je over het bloemenveld uitkijkt met heerlijk ijs, koffie en gebak of wat fris. Een ontspannen plek met voor ieder wat wils en daarom een echte aanrader voor een leuke dag uit.

Locatie: Prelaatweg 81, 4363 ND Aagtekerke

Pluktuin tulpen Zeeland

2. Bloemschikken bij pluktuin La Fleur

Bij pluktuin La Fleur kan je tussen eind maart en september terecht voor een prachtig boeket. Het vrolijke bloemenveld ligt in ‘s-Heer Hendrikskinderen en is vrij toegankelijk. Vaak is er iemand in de buurt om je tips en adviezen te geven. Elk jaar groeien er andere bloemen en heb je de keuze uit een ruim assortiment. Neem bij de ingang een mandje en snoeischaar of mesje mee en ga aan de slag. Als je klaar bent, kun je je boeket op de grote tafels samenbinden tot een heus boeket.

Locaties: Nieuwe Rijksweg, 4472 AB 's-Heer Hendrikskinderen

3. Bloemenpracht in de pluktuin bij de Pompoenwinkel

In Geersdijk vind je bij de Pompoenwinkel een pluktuin waar je in de zomer op alle dagen volop kan plukken. Hier zijn verschillende kleurrijke bloemen aangeplant. Instructies staan op een bord bij de pluktuin. Ook zijn er kleine vaasjes te koop. Leuk om cadeau te doen met een mooi boeket. Naast plukbloemen worden in de kassen pompoenen gekweekt. Deze mag je niet zelf plukken, maar kun je in het seizoen kopen in de Pompoenwinkel. Dan vind je hier pompoenen en kalebassen in allerlei soorten en maten. Niet alleen om te eten, maar ook om je huis of tuin mee op te fleuren.

Locatie: Geersdijkseweg 20, 4494 NK Geersdijk

Pluktuin De Pompoenwinkel Geersdijk

4. Plukken bij de agrarische vakantieboerderij Essenhoeve

Kom langs bij pluktuin Essenhoeve in Cadzand, waar alle materialen om een prachtig boeket samen te stellen aanwezig zijn. Op deze gezellige vakantieboerderij vind je een vrij toegankelijke bloementuin. Tijdens het plukken kijk je naar de agrarische bedrijvigheid om je heen; ruiters die hun paarden verzorgen, de machines op het land en de mooie bomen die op het hele terrein vindt. Na afloop kun je een picknick houden aan het strand met uitzicht op de Westerschelde, want de pluktuin ligt op ongeveer een kwartier rijden van de dijk. Beleef hier een heerlijk dagje in de Zeeuwse buitenlucht. 

Locatie: Bosweg 2, 4506 HG Cadzand

5. Kleurrijke bloemen en een high tea bij Sint-Anthonijshoek

Bloemen plukken in een veld vol met eenjarige bloemen en de activiteit afsluiten met een high tea of lunch. Bij Theeschenkerij de pluktuin, bij Sint-Anthonijshoek in Koudekerke kan het. Meld je bij de Theeschenkerij, pak vervolgens een mand en schaar en pluk de bloemen die jij het mooiste vindt. Vul je mand vol met de kleurrijke bloemen en stel je eigen boeket samen op de daarvoor bestemde tafels. De pluktuin is het beste te bezoeken in juli. Iets later in het seizoen, omdat het veld vol eenjarige bloemen dan volledig in bloei staat. De theeschenkerij daarentegen is het hele jaar geopend en organiseert ook verschillende activiteiten. 

Locatie: Vlissingsestraat 3, 4371 RA Koudekerke

6. Pluktuin Innderuyn, Biggekerke

Van juli t/m september pluk je de mooiste zomerbloemen bij Camping Innerduyn in Biggekerke. Hier pluk je onder andere zonnebloemen, korenbloemen, ridderspoor en goudsbloemen. De pluktuin is 7 dagen per week geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Kijk ook zeker even bij de zelfbedieningswinkel waar je lokale producten kunt kopen als eieren, groenten en fruit.

Locatie: Valkenisseweg 54, 4373 RW Biggekerke

7. Wildplukken: van bloemen tot bramen

Hoewel pluktuinen erg leuk zijn en een breed aanbod hebben, is het ook ontzettend leuk om je laarzen aan te trekken en de wilde Zeeuwse natuur in te gaan. Een goed punt om te beginnen is bij informatiepunt Zwaakse Weel. Maak een wandeling van zo’n vijf kilometer langs een grote hoogstamboomgaard, waar je gratis vergeten appelsoorten en peren plukt in het oogstseizoen. Heerlijk voor uit het vuistje, of ga met de auto en neem een emmer of tas mee en pluk voor eigen gebruik. Ga aansluitend langs de grote struiken met sappige, zure bramen die overal te vinden zijn en voel je een met de Zeeuwse natuur.

Locatie: Zwaaksedijk 5, 4434 RD Kwadendamme

Perenboom Zwaakse Weel

8. Pluktuin Boerderijwinkel De Stelhoek, Oud-Vossemeer

Aan de rand van Oud-Vossemeer is de pluktuin van Boerderijwinkel De Stelhoek een prachtige plek vol kleuren en geuren. Bij deze boerderij uit het jaar 1900 kun je van mei tot en met de zomervakantie terecht om verse bloemen te plukken. Deze pluktuin is ook leuk om met kinderen te bezoeken. Neem plaats op het knusse terras, waar je geniet van een drankje en lekkernijen uit de winkel. Terwijl jij ontspant, leven de kleintjes zich uit in de speeltuin.

Locatie: Patrijzenweg 52, 4698 RC Oud Vossemeer

9. Pluktuin de Rand, Poortvliet

Pluktuin de Rand ligt tussen Scherpenisse en Poortvliet op Tholen. Deze pluktuin is open van half juni tot de herfstvakantie (van woensdag tot zaterdag). Pak een mandje en een schaar en stel de mooiste bos bloemen samen. Je betaalt per bloemstengel en je bepaalt zelf hoeveel je er knipt. Hier pluk je bloemen uit het seizoen en weet je zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Locatie: Randweg 2a, 4693PA Poortvliet 

10. Thee- en Pluktuin de Jungletuin, Sint-Annaland

Thee of koffie drinken te midden van een tropische tuin kan bij Thee- en pluktuin de Jungletuin in Sint-Annaland. In het voorjaar en de zomer pluk je in de tuin voor 5 euro een mooie bos bloemen. Je kunt hier ook zelf vers fruit plukken, zoals sappige aardbeien en bramen. En ben je nog op zoek naar bijzondere tuinplanten? In de naastgelegen kwekerij vind je een uitgebreid assortiment zeldzame en exotische planten.

Locatie: Nieuwlandseweg 3, 4697 RK Sint-Annaland

Handige informatie

Tulpenvelden Zeeland

Parkeren kan bij de locaties en is gratis.

Zeeland op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief