Pluktuin tulpen Zeeland
Wahine
Wahine
allyourz redactie
4 min leestijd

5 pluktuinen in Zeeland: pluk bloemen en fruit

Of het nu gaat over het land of de zee, Zeeland is rijk aan prachtige natuur waarvan je volop kan proeven en genieten. Ga erop uit en bezoek een pluktuin, waar je zelf een boeket samenstelt met bijvoorbeeld tulpen of emmers vol vers fruit plukt. In dit artikel vind je vijf pluktuinen in Zeeland, die stuk voor stuk een bezoek meer dan waard zijn.

1. Snijd lamsoor en zeekraal bij Pluktuin Bloemenzee

In Kruiningen vind je Pluktuin Bloemenzee (voorheen Pluktuin Zeeland), die gratis toegankelijk is. Hier is naast een bloemenveld ook een zeegroentekwekerij en theetuin aanwezig. Vanaf mei tot en met oktober kan er volop geplukt worden, want hier staan meer dan 150 verschillende bloemen aangeplant, waaronder de favorieten als grote zonnebloemen en heerlijk ruikende pioenrozen. Wat deze tuin echt uniek maakt, is dat je er in de zomermaanden ook zelf de zilte zeegroente zeekraal kan snijden. Kinderen kunnen heerlijk spelen tussen de bloemen, in de zandbak of bij de mini kinderboerderij met wallaby’s. Ontdek deze verrassende tuin zelf, met je partner of het hele gezin.

Locatie: Blauwhoefseweg 2-C, 4416 RC Kruiningen

2. Bloemschikken en picknicken bij tuin La Fleur

Aan de Postweg richting Yerseke ligt La Fleur, een vrolijk bloemenveld waar je tussen eind maart en september terecht kan voor een prachtig boeket. Dit veld is vrij toegankelijk, maar er is altijd iemand in de buurt om je tips en adviezen te geven. Elk jaar groeien er andere bloemen en heb je de keuze uit een ruim assortiment. Neem bij de ingang een mandje en snoeischaar of mesje mee en ga aan de slag. Als je klaar bent, kun je je boeket op de grote tafels samenbinden tot een heus boeket. Neem een goed gevulde koelbox mee en sluit af met een picknick aan een van de vrolijk gekleurde picknicktafels of op de dijk, waarop je prachtig uitzicht hebt over het Damse strand en de Oosterschelde.

Locatie: Breedsendijk 1, 4401 BE Yerseke

3. Van kers tot kalebas: plukken bij Hof Hazenberg

Hof Hazenberg in Aagtekerke biedt net even iets anders dan je gewend bent. Ze hebben naast prachtige bloemen namelijk ook vele soorten fruit om te plukken. Denk aan heerlijke kersen, friszure bramen en rode bessen, peren, appels en pruimen. Proef en kies eerst van de verschillende rassen voor je aan de slag gaat. In de herfstmaanden kun je kalebassen en pompoenen oogsten. Na het plukken kom je tot rust op het zonnige terras terwijl je over het bloemenveld uitkijkt met heerlijk ijs, koffie en gebak of wat fris. Een ontspannen plek met voor ieder wat wils en daarom een echte aanrader voor een leuke dag uit.

Locatie: Prelaatweg 81, 4363 ND Aagtekerke

4. Wildplukken: van bloemen tot bramen

Hoewel pluktuinen erg leuk zijn en een breed aanbod hebben, is het ook ontzettend leuk om je laarzen aan te trekken en de wilde Zeeuwse natuur in te gaan. Een goed punt om te beginnen is bij informatiepunt Zwaakse Weel. Maak een wandeling van zo’n vijf kilometer langs een grote hoogstamboomgaard, waar je gratis vergeten appelsoorten plukt in het oogstseizoen. Heerlijk voor uit het vuistje, of ga met de auto en neem een emmer of tas mee en pluk voor eigen gebruik. Liever iets anders? Rij dan over de bloemrijke dijken bij Nisse in de zak van Zuid-Beveland en snij een prachtig boeket. Ga aansluitend langs de grote struiken met sappige, zure bramen  die overal te vinden zijn en voel je een met de Zeeuwse natuur.

Locatie: Zwaaksedijk 5, 4434 RD Kwadendamme

5. Plukken bij de agrarische vakantieboerderij Essenhoeve

Kom langs bij pluktuin Essenhoeve in Cadzand, waar alle materialen om een prachtig boeket samen te stellen aanwezig zijn. Op deze gezellige vakantieboerderij vind je een vrij toegankelijke bloemenpluktuin. Tijdens het plukken kijk je naar de agrarische bedrijvigheid om je heen; ruiters die hun paarden verzorgen, de machines op het land en de mooie bomen die op het hele terrein vindt. Na afloop kun je een picknick houden aan het strand met uitzicht op de Westerschelde, want de pluktuin ligt op ongeveer een kwartier rijden van de dijk. Beleef hier een heerlijk dagje in de Zeeuwse buitenlucht. 

Locatie: Bosweg 2, 4506 HG Cadzand

Handige informatie

Laarzen

Parkeren kan bij de locaties en is gratis.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief
Provincie Zeeland op de kaart

Boek direct via de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.