Stavenisse haven

Ontdek Stavenisse

  Of je op zoek bent naar rust en ontspanning of liever actief bezig bent, in Stavenisse kan het allemaal. Dankzij de fantastische ligging aan het water en een omgeving die zich kenmerkt door contrastrijke natuur, verveelt het uitzicht nooit. Stap op je fiets of verken de omgeving tijdens een wandeling. Ontdek wat er in Stavenisse te zien en beleven is.

  Bezig met laden...
  Stavenisse haven

  Overnachten in Stavenisse

  Beleef Stavenisse en de omgeving van Tholen maximaal tijdens een lang of kort verblijf. Ontdek restaurants, natuur en watersportactiviteiten. Boek een overnachting op allyourz.

  Toon meer accommodaties op Tholen

  Provincie Zeeland op de kaart

  Boek direct via de kaart

  Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.

  Al het goede van Zeeland in je mailbox?

  Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

  Oldtimer-Veerse-Meer-30

  Bezienswaardigheden Stavenisse

  Vergaap je aan oude gevels terwijl je door de straten van Stavenisse struint. Ook de jachthaven is een aanrader om langs te lopen en even bij stil te staan. Daar vind je de korenmolen uit 1801, omdat het de enige molen van Stavenisse is, is hij naamloos. Dat maakt het tot een begrip. Even binnenkijken? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan de molen. Tijdens de watersnoodramp in 1953 werd Stavenisse hard getroffen. Ter nagedachtenis vind je net buiten Stavenisse monument ‘Het Zeemonster’. Wil je hier meer over weten? Ga naar het informatiecentrum in het voormalige gemeentehuis van Stavenisse.

  Watersport en strand in Stavenisse

  De jachthaven van Stavenisse is weliswaar bescheiden, maar een perfect startpunt om te watersporten. Vanuit deze rustige getijdenhaven verken je heel gemakkelijk Nationaal Park Oosterschelde. Als je van duiken houdt, zit je helemaal goed in Stavenisse. Stavenisse Oostnol en Stavenisse Steiger zijn populaire duiklocaties. Misschien kom je wel heuse sepia’s of snotolven tegen. Als je een dag wil ontspannen maar liever boven de waterlijn blijft, bezoek dan het strandje van Stavenisse.

  Omgeving Stavenisse

  Neem je wandelschoenen mee, want de omgeving van Stavenisse kent fijne wandelroutes. Wandel langs de Oosterschelde en geniet van het eindeloze uitzicht. Of ontdek de omgeving van Stavenisse op de fiets en zoek een plekje aan het water om te picknicken.

  Uit eten aan het water in Stavenisse

  Zoek je een restaurant in Stavenisse? Aan de jachthaven van Stavenisse neem je plaats bij ‘t Packhuys in Stavenisse. Alleen al voor het uitzicht moet je hier zijn. Kijk uit over de haven en vergaap je aan de prachtige zeilboten. Geniet van een gezellige borrel, lunch of diner.

  Overnachten Stavenisse

  Echt even er tussenuit en de tijd nemen voor elkaar doe je in Stavenisse. Of je nou voor rust komt of op zoek bent naar een actieve vakantie, hier kan het allemaal. Boek je accommodatie gemakkelijk bij allyourz en geniet van de voorpret.