Ouddorp strand

Mooie en schone stranden op Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee vind je kilometers aan mooie en schone stranden. Van familiestranden tot natuurstranden en watersportstranden. Of je nu op zoek bent naar een klein strandje of naar een strand met veel drukte, gezelligheid en leuke paviljoens; je vindt ze op Goeree-Overflakkee.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
4 min leestijd

Brouwersdam strand

Op het strand aan de Brouwersdam draait het om watersport. Dit brede strand is ongetwijfeld een van de bekendste hotspots als het om watersport gaat. Kitesurfen, windsurfen, kajakken of suppen. Hier kan het allemaal. Als beginner leer je surfen onder begeleiding van ervaren instructeurs. Bij surfschool Natural High aan de Brouwersdam zijn ook tal van strandsporten te ontdekken, zoals blokarten of kitebuggyen. Op strand Brouwersdam geniet je maximaal van zon, zee en strand. Een actieve of ontspannen stranddag combineer je met lekker eten en drinken bij een van de vele strandpaviljoens. Aan het einde van een zonnige dag word je getrakteerd op een spectaculaire zonsondergang.

Met de hond naar het strand? In de zomermaanden zijn honden niet toegestaan op dit strand tussen 10.00 en 19.00 uur.
Parkeren: aan de Brouwersdam 

Kitesurfen Brouwersdam

Ouddorp strand

In Ouddorp zijn stranden voor families met veel voorzieningen, er is een plek voor surfers en je vindt er rustige natuurstranden. Gegarandeerd dat je een strand vindt dat bij je past. Het Noordzeestrand in Ouddorp eindigt jaarlijks hoog in de landelijke top van schone stranden en is al meerdere keren uitgeroepen tot ‘schoonste strand van Nederland’. Strand ‘t Gorsje heeft alles om een stranddag met het gezin tot een succes te maken. Het brede strand biedt ruimte aan iedereen en bij de gelijknamige strandtent voel je je al snel thuis. Op de Kop van Goeree ligt Strand Vuurtoren. Om dit natuurstrand te bereiken wandel je langs de vuurtoren van Ouddorp en door een prachtige duinvallei het strand op. Strand Noordweg en Strand Langedijk zijn echte watersportstranden. Bij de juiste condities trekken deze stranden talloze (golf-)surfers aan. 

Met de hond naar het strand? Tussen 1 mei en 1 oktober zijn honden aangelijnd welkom op het strand tussen 10.00 en 19.00 uur. 
Parkeren: Parkeerterrein ‘t Gorsje, Parkeerterrein Westhoofdduinpad, Parkeerterrein Noordweg

Strand Brouwersdam

Goedereede strand

Rust, ruimte en natuur vind je op de natuurstranden in Goedereede. Vlak bij het buitendijkse natuurgebied Kwade Hoek vind je het gelijknamige strand. Hier wisselen stuifduinen, bos en strand elkaar af. Aan de Waterleidingduinen en vlak bij natuurgebied Kwade Hoek ligt Strand Waterleiding. Hier vind je geen grote zandvlakte, maar natuurlijk gevormde duinpannetjes. 

Let op: Tussen 15 maart en 15 augustus is de strandvlakte van Kwade Hoek afgesloten in verband met het broedseizoen. Kijk goed op de informatieborden in het gebied als je van plan bent met de hond te gaan wandelen. Om kwetsbare vogels die in het gebied verblijven niet te storen, is je trouwe viervoeter niet op alle plekken welkom (ook niet aangelijnd). 

Kwade Hoek

Herkingen strand aan het Grevelingenmeer 

Als we het hebben over stranden op Goeree-Overflakkee, denk je waarschijnlijk al snel aan grote, bekende stranden langs de kust. Als je liever voor iets kleins en knus kiest, bezoek dan het strandje van Herkingen. Dat is gegarandeerd genieten aan het Grevelingenmeer. Vooral met kinderen is dit een fijne plek om te vertoeven, omdat het water niet snel diep wordt. Het strandje zelf heeft geen voorzieningen, maar er is een brasserie in de jachthaven op loopafstand.

Herkingen

Strandjes aan het Haringvliet

De strandjes aan het Haringvliet zijn niet groot, maar ook daar is genoeg te beleven. Het strandje Middelharnis ligt naast natuurspeelplaats Atlantia aan het zoete water van het Haringvliet. Perfect voor families. Zoveel vermaak op één plek, maakt dat je er met gemak een dag kunt vertoeven. Spelen op het strand, spetteren in het water en ontdekken in de speeltuin. Ook ideaal voor gezinnen met kleine kinderen is het strandje Stad aan het Haringvliet. Een klein, maar fijn strandje en daardoor lekker overzichtelijk. Wil je er met de hond op uit? Dan is het strandje Stellendam een aanrader. Daar mag je trouwe viervoeter het hele jaar door loslopen. 

Blijven slapen?

Met de stranden, de vele watersport- en recreatiemogelijkheden op Goeree-Overflakkee kom je al snel tijd te kort. Geen probleem, dan maak je je verblijf gewoon wat langer. In de omgeving vind je vele campings, hotels, bed & breakfast en vakantieparken. Alles voor een nachtje rust om er de volgende dag weer vol tegenaan te kunnen.

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief