Haven Colijnsplaat

Unieke locaties om te eten en drinken op Noord-Beveland

Ben je op zoek naar een restaurant op Noord-Beveland? Hier kun je op uit eten gaan op unieke locaties. Zo kan je op Noord-Beveland bijvoorbeeld lunchen of dineren in een oud veerhuis of een voormalige brouwerij. Zo eet je niet alleen ontzettend lekker, maar verblijf je ook nog eens in een bijzondere omgeving.

Laura
Laura
allyourz redactie
4 min leestijd

Restaurant De Brouwerij, Kamperland

De naam van dit restaurant verraadt het eigenlijk al: in het industriële pand van Restaurant De Brouwerij in Kamperland zit je op een plek waar voorheen het Zeeuwse Emelisse bier werd gebrouwen. Omdat de productie opgevoerd moest worden, verhuisde de brouwinstallatie naar Goes. De voormalige brouwerij in Kamperland is nu een restaurant waar je kunt lunchen en dineren. Bij binnenkomst zie je de koperen brouwketels nog staan, een herinnering aan een bijzondere geschiedenis. Naast een uitgebreide keuze aan bier is er een ruime menukaart waarbij ook aan de kinderen is gedacht met een kindermenu. Kinderen worden sowieso blij van een bezoek aan dit restaurant, want bij mooi weer kunnen ze tussen de gangen door naar hartelust spelen in de kleine speeltuin in de ruime tuin. 

Locatie: Nieuweweg 7, 4493 PA Kamperland | Telefoon: 0113 370 262

Kamperland restaurant de brouwerij

Yachtclub Colijnsplaat

Het uitzicht bij Yachtclub Colijnsplaat is alleen al een reden om hier een avond te spenderen. Je kijkt namelijk uit op de Oosterschelde en de Zeelandbrug. Zeeuwser kan het eigenlijk niet. Naast het uitzicht heeft ook de kaart een overduidelijke Zeeuwse invloed met Zeeuwse streekgerechten. Op de kaart staan mosselen, maar ook verrassende combinaties als mosterdsoep met zeekraal. Voor vleesliefhebbers zijn er ook vleesgerechten. 

Locatie: Jachthavenweg 3 4486 CZ Colijnsplaat | Telefoon: 0113 - 853543

Restaurant Landgoed Rijckholt, Geersdijk

Landgoed Rijckholt is een prachtige plek om een tussenstop te maken tijdens een fietsrit over Noord-Beveland. Er wordt hier voor je gekookt met dagverse en lokale producten, die vaak zelfs van het eigen landgoed komen. Hier kun je echt even bijkomen, want het restaurant bevindt zich midden in de natuur. Op de menukaart staan veelal klassiekers als rundercarpaccio en (in het seizoen) een pannetje mosselen. Elke zondag kun je hier genieten van een High Tea. Als je hier een tussenstop maakt tijdens het fietsen, kun je hier even bijtanken met gerechtjes als een 12-uurtje vis of een tosti. En fiets je het liefst gelijk verder? Dan maken ze met alle liefde een lunchpakketje voor je klaar. 

Meer over Restaurant Landgoed Rijckholt

Geersdijk rijckholt

’t Veeruus, Kortgene

Bij ‘t Veeruus kan je lunchen en dineren met uitzicht op de jachthaven van Kortgene. Vanaf deze sfeervolle en huiselijke plek vertrokken vroeger veerboten van Noord- naar Zuid-Beveland. Die historie en ligging aan de haven van Kortgene zie je terug in het vintage interieur waarin elementen zijn verwerkt die te maken hebben met het water en varen. Bij ‘t Veeruus geniet je van lokale en Mediterrane gerechten. Op de kaart staan bijvoorbeeld verschillende poke bowls, vlees van 'het moment' en diverse visgerechten. De medewerkers adviseren je graag welke vis op dat moment op zijn best is. 

Locatie: Veerdam 7, 4484 NV, Kortgene | Telefoon: 0113 306 341

In de Zeeuwse Oase, Kats

Een bijzonder plekje op Noord-Beveland is De Zeeuwse Oase. Hier komen natuur, ruimte en creativiteit samen. Bij de Zeeuwse Oase geniet je in het restaurant of op het terras in de ruime tuin van een lunch of borrel. Op de menukaart vind je smaakvolle gerechten, passend bij het seizoen. Heb je iets te vieren? Met kleine of grote groepen kun je terecht in een sfeervolle tuinkas voor een high tea, diner of een feestje. In de Zeeuwse Oase kom je trouwens echt niet alleen om lekker te eten en drinken. De weidse tuinen zijn ook zeker een bezoek waard. Kijk op je gemak rond en verken de rozentuin, wandel langs keurig geschoren hagen en verwilderde paden. Als je nog geen inspiratie had voor (het onderhoud van) je eigen tuin, dan krijg je dat hier wel. Als je een unieke plek zoekt in Zeeland om te verblijven voor een nachtje, weekend weg of een vakantie, ook dan zit je goed. In een tuinhuis of één van de cabins overnacht je middenin de natuur en ben je van alle gemakken voorzien. Een absolute aanrader.

Meer over In de Zeeuwse Oase

Handige informatie

Kortgene

Gratis parkeren: bij de verschillende locaties.