Ouddorp bunker

Wandelen met kinderen op Goeree-Overflakkee

Op Goeree-Overflakkee vind je leuke, kindvriendelijke wandelroutes. Ga eropuit en maak een wandeling langs een van deze vier routes door de natuur. Bekijk onze tips voor korte wandeltochtjes, ideaal voor kinderen.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
3 min leestijd

1. Bunkerroute De Punt (1,5 kilometer)

Deze wandelroute in recreatiegebied De Punt, vlak bij de Brouwersdam in Ouddorp, is ideaal voor kinderen. Een zandpad voert je 1,5 kilometer langs bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog kwam het bunkercomplex grotendeels onder het zand te liggen en leek het te worden vergeten. Een groep vrijwilligers heeft de bunkers uitgegraven en toegankelijk gemaakt. De bunkers zijn genummerd, dus je kunt er voor kinderen een speurtocht van maken: zoek de volgende bunker. Wedden dat ze niet te houden zijn? Dat geeft jou de tijd om op je gemak de informatiepanelen over de historie van de bunkers te lezen. 

Parkeren: op het grote parkeerterrein De Punt. Vanaf hier is het nog zo’n 10 minuten wandelen naar de start van de bunkerroute. 
Praktisch: vanwege het zandpad niet toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen.

Bunkerroute Ouddorp

2. Natuurpad langs Flamingo’s in het Grevelingenmeer (1 kilometer)

Een wandeling met kinderen langs het natuurontdekpad bij de haven van Battenoord, is niet alleen leerzaam, maar ook nog eens heel erg leuk. Langs het wandelpad onderaan de dijk staan paaltjes met korte opdrachten en vragen. De antwoorden zijn verstopt op dezelfde paaltjes. Spelenderwijs ontdekken kinderen hier meer over de flora en fauna van deze plek aan het Grevelingenmeer. Maak je de wandeling tussen november en april, dan heb je grote kans om flamingo’s te spotten die hier overwinteren. Beklim de uitkijktoren in de haven voor een prachtig uitzicht over het water. 

Parkeren: Gratis bij de haven van Battenoord. 
Praktisch: Honden aangelijnd

Flamingo's Grevelingenmeer

3. Wandelen naar Vogelobservatorium Tij (1,5 km)

Het Vogelobservatorium in Stellendam is wel een heel bijzondere plek om naartoe te wandelen. Dit vogelkijkpuntaan de rand van vogelreservaat Scheelhoek heeft de vorm van een mega-ei. Een wandeling van 1,5 kilometer voert je langs een insectenhotel, via onverharde paden en vlonders tot aan de ingang van deze originele constructie. Via kijkgaten en een verrekijker heb je uitzicht over het Haringvliet en kun je verschillende soorten watervogels zien. Als je deze plek bezoekt in het najaar en de winter, is het aan te raden om regenlaarzen aan te trekken. Het vogelobservatorium ligt namelijk buitendijks waardoor het pad soms onder water komt te staan.

Parkeren: Deltahaven 61, 3251 LC Stellendam
Praktisch: Honden zijn niet toegestaan

Vogelobservatorium Stellendam

4. Wandelroute door natuurgebied de Kwade Hoek (3 km)

Ook zeker een bezoek waard is natuurgebied De Kwade Hoek. In het gebied zijn door Natuurmonumenten korte en langere wandelroutes uitgezet over onverharde wandelpaden. De gele (3 km) of groene route (4 km) is voor kinderen ideaal om te lopen. Trek wel regenlaarzen aan, want in dit buitendijkse natuurgebied kan het nat en modderig zijn. Vooral in de herfst en de winter komen bij vloed grote delen van het gebied onder water te staan. Dit gebied dankt zijn naam aan de tijd waarin vissersschepen in de ‘kwaaien hoek’ regelmatig vastliepen op de daar aanwezige zandbanken. Van 15 maart tot 16 juli is een deel van het gebied gesloten vanwege het broedseizoen. 

Parkeren: Parkeerplaats Kwade Hoek, Oostdijkseweg 103, 3252 LM, Goedereede
Praktisch: Honden mogen aangelijnd mee op de aangegeven paden.

Natuurgebied de Kwade Hoek Goedereede

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief