Suppen door de grachten van Middelburg

Watersport in Middelburg en Arnemuiden

Van suppen door monumentale grachten, kanoën in De Pietkreek tot zeilen op het Veerse Meer. Ervaar Middelburg en Arnemuiden in alle rust vanaf het water of ga een sportieve uitdaging aan. Met legio mogelijkheden is er voor iedere watersportliefhebber meer dan voldoende te beleven.

Gemeente Middelburg
Editorial
i.s.m. Gemeente Middelburg
3 min leestijd

1. Suppen, kanovaren of kajakken 

Op een warme, windstille dag is niets lekkerder dan de verkoeling van het water zoeken. Of dat nu erin, of erop is. Bij zowel suppen, kanoën of kajakken ben je al snel verzekerd van een frisse duik. Lekker bezig zijn in de buitenlucht, dat is ontspanning door inspanning. Neem de omgeving in je op, terwijl je jezelf voortbeweegt over het water.

In de buurt van Middelburg en Arnemuiden vind je drie perfecte plekken voor talloze uren waterpret. We zetten ze voor je op een rij.

  • Het Veerse Meer
    De fanatieke watersporter kan in Zeeland niet om het Veerse Meer heen. Het is dan ook de ideale plek voor bijna alles wat drijft. Bij Kanoa Outdoor & Events, tussen Arnemuiden en Wolphaartsdijk, huur je een supboard, kano (of kajak), maar kun je ook clinics boeken. Geniet van het weidse uitzicht over het meer en peddel langs kleine onbewoonde eilandjes, terwijl windsurfers en zeilboten je voorbij varen.

  • De Pietkreek
    Deze rustige zijarm van het Veerse Meer moet je echt een keer op je gemak verkennen. Hier lijkt de bewoonde wereld even heel ver weg. Geniet van het kabbelende water en niets dan ruimte om je heen. Dit stukje Zeeland voelt - zeker vroeg in de ochtend - zelfs on-Nederlands aan. Met een beetje goede wil lijkt het net alsof je door een tropische bos peddelt.

kano veerse meer
  • De Middelburgse grachten
    Vanaf het water ziet het centrum van Middelburg er net weer even anders uit. De monumentale grachten zijn uitermate geschikt om te suppen of kanoën. Wedden dat je plekjes ontdekt die je tijdens een wandeling nog niet eerder hebt gezien? Vergeet niet te bukken en soms zelfs te liggen bij de lage bruggetjes over de grachten. Wil je een langere kanotocht maken? Vaar dan ook het kanaal op, richting Arnemuiden of Vlissingen. Je vaart hier wel tussen de grote boten en beroepsvaart, doe dit dus met de nodige ervaring. Materialen kun je huren in het centrum bij Rondvaart Middelburg. 


2. Vaarroutes in Middelburg en omgeving

Ook wanneer je Middelburg en Arnemuiden al kent, biedt de aankomst vanaf het water een totaal ander perspectief. Reden genoeg om deze bestemmingen per boot te bezoeken. De sfeervolle stadshaven van Middelburg bereik je halverwege het Kanaal door Walcheren, voor plezierjachten de ideale verbinding tussen het Veerse Meer en de Westerschelde. Leg in Middelburg aan bij één van de historische loskades, verblijf temidden van monumentale gebouwen met karakteristieke gevels en geniet van stadse gezelligheid. Heb je de voorkeur voor een rustige haven middenin het groen? Dan nodigt de beschutte Jachthaven Oranjeplaat in Arnemuiden uit tot aanmeren voor een dag of een langer verblijf. 

Zeilen Veerse Meer

Vanuit beide havens liggen verschillende vaarroutes voor je open. Het rustige water van het Veerse Meer is een walhalla voor iedereen die van zeilen houdt. Met de wind in de zeilen vaar je hier langs de kleine eilandjes. Tijdens het varen trekt het landschap langzaam aan je voorbij, met niets dan stilte om je heen. Neem onderweg een duik in het heldere water of geniet in alle rust van de zon. Als je meer uitdaging zoekt en gewend bent op zeewater te zeilen, is de Westerschelde verleidelijk vaarwater. Hier heb je te maken met stroming en scheepvaartverkeer. Geen plek voor onervaren zeilers, dus.

3. Trotseer de wind en het water met windsurfen

Heb je zin om je flink uit te leven op het water? Het Veerse Meer bij Arnemuiden leent zich perfect voor zowel beginnende als gevorderde windsurfers. Op een winderige dag kun je hier terecht voor een dag vol vermaak. De Grote Piet is een van de locaties waar je goed het water op kan gaan. Trek je wetsuit aan en stap door het ondiepe water gemakkelijk op je plank. 

Windsurfen Veerse Meer

4. Zwemmen bij Feel Fit Center Middelburg-Vlissingen (Vrijburgbad) en Julianabad

Zwemmen in een binnen- of buitenzwembad is ook altijd een succesnummer. Bij Feel Fit Center Middelburg-Vlissingen (Vrijburgbad) kun je het hele jaar rond terecht. Naast een extra verwarmd instructiebad, is er ook een verenigingsbad met twee duikplanken. Dit volwaardige wedstrijdbad is natuurlijk uitstekend geschikt om de echt fanatieke baantjes te trekken. Vrijzwemmen kan in het recreatiebad waar genoeg te doen is. Laat je bijvoorbeeld meevoeren door de wildwaterkreek met waterjets, sjees door de glijbaan, of pak juist even je rust met een heuse knuffelmuur. Bovendien zijn er ook twee kinderzwembadjes voor de allerkleinsten. 

In Arnemuiden ligt openluchtzwembad Julianabad, een buitenbad dat in de zomer vooral bij inwoners geliefd is. Op zonnige dagen zorgt het knusse zwembad en het peuterbadje voor verkoeling. Voor de jongste bezoekers zijn er speeltoestellen waar ze kunnen klimmen en klauteren. Controleer voor je bezoek de openingstijden.

Zwembaden in Zeeland
Hotel in Zeeland

Hotels in Middelburg

Wandelen, winkelen en cultuur snuiven, ontdek Middelburg. Heb je geen zin om 's avonds weer naar huis te gaan? Dan blijf je toch gezellig slapen. Je vindt hier al snel een slaapplek die aan je wensen voldoet.