Hulst

Ontdek Hulst

  Ontdek de leukste plekken en activiteiten in Hulst

  Eeuwenoude stadswallen, monumenten, natuurschoon en bourgondische lekkernijen. Dit in combinatie met de vele faciliteiten en de ligging vlakbij de Belgische grens, maken vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen de ideale plek voor een dagje uit, een korte of een lange vakantie.

  Bezig met laden...

  We gingen voor je op pad en maakten deze video's in Hulst

  Zien en doen in Hulst en omgeving

  Hulst pagadder

  Blijven slapen?

  Wil je Hulst en omgeving maximaal beleven? Er zijn in Zeeuws-Vlaanderen uitstekende plekken te vinden om te overnachten. Boek een lang of kort verblijf en geniet van het bourgondische leven. Ontdek fijne restaurants, verrassende natuur en leuke activiteiten.

  Toon accommodaties in Zeeuws-Vlaanderen

  Provincie Zeeland op de kaart

  Boek direct via de kaart

  Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.

  Al het goede van Zeeland in je mailbox?

  Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

  Oldtimer-Veerse-Meer-30

  Stadswandeling Hulst

  Het uitzicht op de stad tijdens een wandeling over de groene stadswallen verveelt nooit. Spot vanaf hier de Sint-Willibrordusbasiliek, in het centrum van Hulst. In 2009 werd deze kerk uitgeroepen tot ‘mooiste kerk van Nederland’. Nog zo’n blikvanger is het Stadhuis op de Grote Markt, gebouwd in gotische stijl. Maak een stadswandeling door Hulst en ontmoet onderweg de Pagadders, kleine Spaanse soldaatjes die een verhaal vertellen over een spannende periode in de geschiedenis van Hulst. Met de speciale Pagadder-app kun je virtuele munten verzamelen. Als je tien munten hebt verzameld, ontvang je een digitale coupon die je kunt inleveren voor een leuke verrassing.

  Reynaert de Vos

  Je kunt er niet omheen als je in Hulst bent: Reynaert de Vos. Hij is de hoofdrolspeler in een verhaal uit de 13e eeuw waarin hij sluwe streken met zijn mede-bosbewoners uithaalt. Ook nu nog leeft de Reynaert-traditie volop in de vestingstad. Zijn naam kom je op veel plekken tegen en aan de zuidelijke ingang van Hulst, bij de Gentsepoort, kun je de vos in volle glorie bekijken.

  Restaurants in Hulst: een bourgondische sfeer

  Hulst wordt vaak gezien als de meest Vlaamse stad van Nederland. Met een ligging zo dicht bij de Belgische grens, ervaar je bij de restaurants in Hulst een bourgondische sfeer. Als je van goed eten en drinken houdt, ben je hier aan het juiste adres. Aan de Grote Markt en rondom de basiliek kun je bij verschillende restaurants goed terecht voor een lunch, borrel of diner. In de zomer strijk je neer op een van de gezellige terrassen.

  Ontdek de natuur in Hulst

  In de omgeving van Hulst vragen kilometers aan wandel- en fietsroutes in de natuur erom ontdekt te worden. Een  perfect uitstapje voor het hele gezin is een wandeling door de Clingse bossen, op de grens van Nederland en België. Je hebt hier de keuze uit 4 korte of lange wandelroutes. Kinderen kunnen zich uitleven op de kabouterroute en bij het speelbos. Of bezoek natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe met een gids. In deze grootste brakwaterwildernis van Europa kun je wadlopen, lekker klunen door de modder met niks anders om je heen dan ruige natuur.

  Overnachten in Hulst

  Wil je de omgeving maximaal beleven? Er zijn uitstekende plekken te vinden om te overnachten in Hulst. Boek een lang of kort verblijf en geniet van het bourgondische leven. Ontdek fijne restaurants, verrassende natuur en leuke activiteiten.