Hulst restaurants

Restaurants in Hulst: bourgondisch genieten

Op steenworp afstand van België geniet je in Hulst van lekker eten, drinken en gezelligheid. De Vlaamse invloeden zie je goed terug in de levensstijl van de locals. Hier ervaar je het echte bourgondische leven. Niet gek dat er genoeg fijne restaurants te vinden zijn waar je goed kunt lunchen, borrelen en dineren. Wij geven je tips.

Loes van Bree - allyourz
Loes
allyourz redactie
3 min leestijd

1. Restaurant Napoleon

Dit restaurant is sinds 1968 een begrip in Hulst met ondertussen de derde generatie aan het roer. Aan de rand van het centrum dineer je op hoogstaand niveau. Laaf je aan de klassieke keuken en een bijzondere collectie fijne wijnen. Neem daarvoor plaats op het (verwarmde) terras of kies de geborgenheid van de fraaie zaal. In alle opzichten keus te over. In het seizoen geniet je hier van Oosterscheldekreeft. Bestel à la carte of kies uit een van de menu’s en je krijgt gegarandeerd een mooi opgemaakt gerecht op tafel. 

2. Restaurant Het Bonte Hert

Direct aan de Grote Markt in Hulst kun je bij Het Bonte Hert zeer goed terecht voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner. Op het terras ervaar je de bourgondische gezelligheid van Hulst. Binnen zit je eveneens heerlijk. Mede door de prachtige visgraat vloer straalt het interieur sfeer uit. De menukaart is een feest van herkenning voor iedereen. Van oesters tot vegetarische pasta’s, een kaasproeverij en hamburgers. Het zou ons verbazen als je hier niks lekkers vindt.

Het Bonte Hert Hulst

3. FERM Bistrot

Als je langs deze bistro loopt, zie je vrijwel altijd mensen binnen zitten. Het frisse interieur met prachtige droogbloemen op tafel en de mooie gerechten maken dit een populaire plek. Van lunch tot diner en alles wat daartussen zit. De gerechten zien er allemaal even mooi uit met een ludieke twist. Neem bij mooi weer plaats in de binnentuin van FERM. Wil je verzekerd zijn van een plekje? Dan is het aan te raden om te reserveren.

Locatie: Gentsestraat 27, 4561 EJ Hulst | Telefoonnummer: 06 20773595

4. Bistrot En Passant

Alleen al voor het retro interieur is deze bistro een bezoekje waard. Door de jaren heen hebben eigenaren Carl en An klassieke stukken verzameld die het interieur sieren. Bij Bistrot En Passant geniet je van een Franse keuken met mediterrane invloeden. Van scampi tot steak. Vis- en vleesliefhebbers zijn hier aan het juiste adres. Op de uitgebreide lunchkaart vind je altijd iets lekkers.

Bistrot en Passant Hulst

5. Brasserie Oud Hulst

Gezellig lunchen en dineren in een voormalige goederenloods. Dat kan in Hulst. Deze unieke locatie deed in het verleden dienst als opslagplaats van de Treinmaatschappij Terneuzen-Mechelen en is nu in gebruik als een gezellige brasserie. Op de uitgebreide menukaart vertrouwde gerechten als een uitsmijter, croque monsieur, kogelbiefstuk, verschillende maaltijdsalades en de XXL kalfshamburger voor de échte trek. Zeker met kinderen is dit een leuke plek om te bezoeken. Zij vermaken zich tussen de gangen door in de speciale kinderhoek en bij mooi weer op de speeltoestellen buiten. Ideaal om gedurende de maaltijd de boel weer even lekker de boel te laten en in rust te genieten. 

Brasserie Oud Hulst

6. Brasserie The Schuur

Met een locatie direct aan het water en een afgeschermde speeltuin voor de kleinste gasten is dit een fijne plek voor families en iedereen die van een informele sfeer houdt. Ongedwongen en overdadig genieten. Bij deze brasserie kun je goed terecht voor tosti’s, pannenkoeken, pasta's, pizza’s en andere succesnummers. Geen opsmuk. Op de dinerkaart vind je voornamelijk vis en vleesgerechten. Bestel als afsluiter een van de vele speciaalbieren, cocktails of Gin & Tonic.

7. Restaurant State

Bij Restaurant State draait alles om creativiteit, beleving en een betere wereld. Of je nu kiest voor een middag- of avondvullende ervaring, je wordt gegarandeerd verrast door de verfijnde gerechten. Eigenaren Michiel en Joyce gebruiken voornamelijk lokale producten. Denk aan groente afkomstig uit tuinen van Zeeuwse boeren, biologisch vlees uit de polder en vis rechtstreeks uit de Noordzee. Daardoor wisselt de menukaart elk seizoen. Kies voor een seizoensmenu met bijpassende wijn of bestel à la carte. Als je liever geen vlees eet, is er een vegetarisch menu. Dat duurzaamheid hoog in het vaandel staat bij Restaurant State, zie je niet alleen terug in de keuken. Het pand is duurzaam gebouwd en ze gaan verspilling van voedsel tegen. In 2024 heeft Restaurant State 13 punten verdiend in de befaamde Gault&Millau gids.


Handige informatie

Hulst-Bierkaai

In de binnenstad van Hulst is het overal betaald parkeren. Dit gebied is omringd door de stadswallen en aangeduid met verkeersborden. Buiten de stadswallen parkeer je gratis.