Hulst Pagadders

Dagje uit met kinderen in Hulst

Vestingstad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen is een leuke plek voor uitstapjes met kinderen. Heb je zin om eropuit te gaan met de kleintjes? Dan is er in Hulst genoeg te doen. Bekijk deze tips.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
3 min leestijd

1. Speeltuin De Vindplaats

Bij het bolwerk achter de Keldermanspoort ligt speeltuin De Vindplaats, een tuin waar kinderen kunnen spelen en waar ze van alles lezen en horen over de Spaanse bezetting. Balanceer op het kanon of luister naar de verhalen van de pratende kanonskogel die ernaast ligt. De hele grote Spaanse helm herinnert aan de soldaten die daar ooit liepen en vochten. 

Hulst speelplaats stadswallen

2. Luister naar de verhalen van de Pagadders

Ook nu nog kun je kleine Spaanse soldaatjes tegenkomen in het park en op andere plekken in de stad: de Pagadders. Zij vertellen je alles over een spannende periode in de geschiedenis van de vestingstad. Met de speciale Pagadder-app wordt een wandeling langs alle punten nog leuker. Hiermee spaar je digitale Pagaddermunten. Je volgt de wandelroute tot je in de buurt van een soldaatje komt. Heb je hem gevonden? Dan hoor je een signaal en verdien je een muntje. Als je 10 munten hebt verzameld, krijg je een digitale coupon die je bij Infopunt #inulst kunt inleveren voor een verrassing.

Hulst Pagadder Keldermanspoort

3. Wandel de Reynaert kinderroute 

De Reynaert Kinderroute maakt zelfs kinderen die niet warmlopen voor wandelen enthousiast. Tijdens deze route loop je over de vestingwerken die tijdens de Tachtigjarige Oorlog zijn aangelegd. Door het beantwoorden van verschillende vragen kom je erachter wat de vestingwallen en Reynaert de Vos met Hulst te maken hebben. Niets leuker dan kinderen zelf te laten navigeren aan de hand van de routekaart. Zo wordt wandelen leuk voor het hele gezin. 

Hulst Reynaert de Vos Gentse Poort

4. Bezoek Stadsmolen Hulst

Als je een rondje maakt over de stadswallen in Hulst, dan mag een kijkje bij de Stadsmolen aan het Molenbolwerk niet ontbreken. Deze fotogenieke korenmolen is al van verre zichtbaar. In het verleden beschikte de molen over een ondergrondse bakkerij met drie ovens. De toegang hiervan is dichtgemetseld en niet meer toegankelijk. Dat geldt niet voor de Stadsmolen zelf. Deze is iedere zondagmiddag te bezichtigen.

5. Leef je uit in het Clingse bos

Het bos bij Clinge is een fijne plek voor het hele gezin. Voor kinderen is er een speciale kabouter wandelroute en een speelbos waar ze zich heerlijk kunnen uitleven. De speciale wandelroute is ongeveer 1,5 kilometer lang. Op het Kabouterpad kunnen kinderen speuren naar houten kabouters in het bos. De kabouters wijzen de weg naar een avontuurlijk speelbos. Hier kunnen kinderen op paddenstoelen klimmen, hutten bouwen en met de waterpomp spelen. Vervelen doe je je hier zeker niet.

Clingse Bos Zeeuws-Vlaanderen met kinderen

6. Naar het zwembad

Voor kleine waterratjes is zwemmen in een binnen- of buitenzwembad altijd leuk om te doen. In Reynaertland in Hulst kun je het hele jaar rond in één van de zwembaden terecht om te spelen met vrienden en vriendinnen. Het 25 meter bad heeft een beweegbare bodem. Reynaertland heeft naast het instructiebad ook nog een speelbad van maar liefst 150 m2. In de zomermaanden openen ze het buitenbad met rondom een ligweide waar je op zomerse dagen kunt zonnen en spelen. 

Locatie: Kreekzoom 2, 4561 GX Hulst

Handige informatie

Hulst-Bierkaai

In de binnenstad van Hulst is het overal betaald parkeren. Dit gebied is omringd door de stadswallen en aangeduid met verkeersborden. Buiten de stadswallen parkeer je gratis.