Hulst luchtfoto ©Inulst

Stedentrip Hulst: 6 tips voor een citytrip

Tijdens een stedentrip ontdek je wat Hulst allemaal te bieden heeft. Hier kun je bezienswaardigheden ontdekken, cultuur snuiven, winkelen en ongegeneerd bourgondisch genieten. Doe je tegoed aan lokale specialiteiten, wandel over de stadswallen, kom meer te weten over Reynaert de Vos en ontmoet de Pagadders. Wij geven je 6 redenen waarom Hulst een verrassend leuke bestemming is voor een stedentrip.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
3 min leestijd

1. Hulst: bourgondische vestingstad

Hulst is een stad voor levensgenieters en bourgondiërs. Lekker eten en drinken, dat kan zeker in Hulst. In het centrum van de stad vind je smaakvolle restaurants en gezellige cafés. In het voorjaar en de zomer plof je neer op één van de zonnige terrassen. Of je nu zin hebt in een lunch, borrel of diner, hier kun je op veel plekken terecht. Doe je tegoed aan producten uit de streek. Asperges, zeekraal, lamsoor of een lokaal gebrouwen Hulster biertje. Laat het je smaken.

2. Wandelen en fietsen

Als je Hulst bezoekt, dan mag een wandelrondje over de eeuwenoude stadswallen niet ontbreken op je to do-lijst. Tijdens een wandeling over de 3,5 kilometer lange stadswal kun je genieten van een prachtig uitzicht op de stad met zijn markante gebouwen en torentjes. Ook rondom de stad kun je fantastische wandelingen en fietstochten maken. Trek eropuit langs contrastrijke natuurgebieden, kleine dorpen, eindeloze akkers, een zeedijk langs de Westerschelde en een bos op de grens met België. In de regio vind je restanten van militaire verdedigingswerken uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog: de Staats-Spaanse Linies. Langs verschillende toegangswegen van vestingsteden zoals Hulst en Sluis werden forten, schansen en redoutes opgericht.

Stadswallen Hulst

3. Shoppen bij leuke winkels

In Hulst kun je winkelen bij modeketens, speciaalzaken, woon- en lifestyle winkels. Of je nu een nieuwe outfit zoekt of accessoires voor je huis, hier winkel je bij landelijke ketens en bijzondere lokale adresjes. De nieuwste stijlen van het seizoen shop je tijdens het Modeweekend in Hulst. In het laatste weekend van maart presenteren deelnemende winkeliers de laatste modetrends. Dan kun je onder het genot van een hapje en drankje de nieuwste collecties bekijken.

4. Maak kennis met Reynaert de Vos

Als je Hulst bezoekt, kun je er niet omheen: Reynaert de Vos. Deze sluwe vos is de hoofdrolspeler in een eeuwenoud verhaal, dat gaat over de strijd van goed tegen kwaad. De karakters die een rol spelen, zijn dierenfiguren. Reynaert de Vos stelt het eigenbelang, de ijdelheid, de hebzucht en de jaloezie van de andere dieren aan de kaak, terwijl hij zelf de grootste boef is. In de fabel komen plekken in de omgeving van Hulst terug. Niet gek dus dat je deze beroemde vos op veel plaatsen in de stad tegenkomt. Zo heeft hij een eigen kamer in Museum Hulst en dragen verenigingen, straten en gebouwen in Hulst namen die verwijzen naar het verhaal.

Hulst Reynaert de Vos Gentse Poort

5. Ontmoet de Pagadders

Als je Hulst met kinderen bezoekt, moet je zeker de Pagadders ontmoeten. Deze kleine Spaanse soldaatjes kom je op verschillende plekken in de binnenstad tegen. Zij vertellen je alles over een spannende periode in de geschiedenis van de vestingstad. Met de speciale Pagadder app wordt een wandeling langs alle punten nog leuker. Hiermee kun je digitale Pagadder munten sparen. Je volgt gewoon de route tot je in de buurt van een soldaatje komt. Heb je hem gevonden? Dan hoor je een signaal en verdien je een muntje. Als je 10 munten hebt verzameld, krijg je een digitale coupon die je bij Infopunt #inulst kunt inleveren voor een verrassing.

Locatie Infopunt: Overdamstraat 15, 4561 AL Hulst

Hulst Pagadders

6. Mooie festivals en evenementen

Of het nu gaat om muziek, sport of culinair, in Hulst blijft bijna geen thema onbelicht bij de organisatie van festivals en evenementen. Muziekfestival Vestrock zorgt drie dagen lang voor een gevarieerd muziekprogramma voor een even divers publiek. De vestingwerken vormen het parcours voor Vestingcross, een internationale wedstrijd veldrijden waar toppers tegen elkaar strijden. De driedaagse vestingfeesten met muziekpodia en activiteiten zetten jaarlijks het Oranjebolwerk op z’n kop. Ook tijdens het carnaval laten Hulstenaren zien dat ze weten hoe je een feestje bouwt. Als je er dan toch bent, kun je net zo goed een nachtje blijven slapen. Check alle overnachtingsmogelijkheden in Zeeuws-Vlaanderen.

Vestrock Hulst ©Inulst

We gingen voor je op pad en maakten deze video's in Hulst

Vestingstad Hulst behoort tot de oudste steden van Zeeland. Hier ontmoet Zeeland het bourgondische Vlaanderen en dat voel je meteen.

Wij wilden wel eens weten hoe bier wordt gebrouwen. We vroegen het aan John Vermeersen van Brouwerij Vermeersen in Hulst, die al sinds 1821 bestaat.

Hulst op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes, gezelligste restaurants, winkels en de fijnste vakantieverblijven in Hulst.