Kinderboerderij volière

Kinderboerderijen in en om Middelburg

Voor kleine en grote dierenvrienden is een bezoek aan een kinderboerderij altijd een leuk uitstapje. In en om Middelburg vind je boerderijen waar van alles te beleven is. Wij tippen ze voor je.

Gemeente Middelburg
Editorial
i.s.m. Gemeente Middelburg
3 min leestijd

1. Kinderboerderij Klepperhoeve

Met een bezoek aan kinderboerderij Klepperhoeve in Middelburg maak je je kroost zeker blij. Hier kunnen ze boerderijdieren aaien en knuffelen zoveel als ze willen. Trek laarzen aan, want wie weet mag je wel helpen met het verzorgen van de dieren en het schoonmaken van de hokken. Het is één van de vele activiteiten die wekelijks worden georganiseerd. Net als knutselen, schilderen, pony rijden en dieren borstelen. De lekkere trek stil je bij het Kleppercafé. Daar kun je koek, snoep, koffie, thee en frisdrank afhalen om van te smikkelen. 

Locatie: Meiveldpad 55, 4336 XW Middelburg | Gratis parkeren: Regentenlaan, 4336 Middelburg. Vanaf de parkeerplaats loop je 450 meter langs het fietspad naar de kinderboerderij.

Kinderboerderij Klepperhoeve geiten

2. Kinderboerderij Mariekerke

Kaasboerderij Mariekerke is een echte aanrader om naartoe te gaan. Hier vermaken kinderen zich op de kinderboerderij met verschillende soorten (klein)vee. Schapen en koeien, maar ook reuzen konijnen, kippen, ganzen, eenden en dwerggeiten. Maak ook kennis met Schotse Hooglander Saar, een prachtig dier om van dichtbij te zien. De entree van € 3,- per kind staat garant voor een paar uur speelplezier. Niet alleen op de kinderboerderij, maar ook in de buitenspeeltuin en de speelschuur. Na afloop kun je in de boerenwinkel terecht om een van de zelfgemaakte producten zoals kaas te kopen. 

Locatie: Mariekerke 24, 4365 NL, Meliskerke

Kaasboerderij Mariekerke

3. Kaasboerderij Schellach

Kaasboerderij Schellach is geen echte kinderboerderij, maar de grotendeels geautomatiseerde stal is voor kinderen wel leuk om te ontdekken. Volg de witte voetstappen op de grond naar de stallen. Vanaf het platform heb je goed zicht op de melkkoeien in de stal. De kalfjes in de stal mag je aaien. Op diverse plekken op het terrein hangen QR-codes die je kunt scannen als je meer wilt weten over de manier van werken op de boerderij. Voor kinderen is hier een puzzeltocht aan verbonden. Deze kun je ophalen in de winkel. 

Locatie: Prooijenseweg 26, 4333 KD Middelburg

Koeienstal boerderij Schellach

4. Kinderboerderij de Beestenbende

Met twee pony's, schapen, geiten, kippen, konijnen, cavia's, hamsters, ganzen, kalkoenen, duiven en schildpadden is het niet verwonderlijk dat deze kinderboerderij in Aagtekerke de naam ‘de Beestenbende’ heeft gekregen. Marit en Lieke, twee vriendinnen uit Aagtekerke, delen hun liefde voor dieren graag met anderen. Daarom zijn ze in 2018 gestart met deze kinderboerderij. Omdat ze zelf nog naar school gaan, is de kinderboerderij niet regelmatig geopend, maar als hij open is, zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Als het bord aan de kant van de weg staat, zijn ze geopend. Dan mogen kinderen dieren aaien en knuffelen. 

Locatie: Prelaatweg 11 a, 4363 NB, Aagtekerke

Hotel in Zeeland

Hotels in Middelburg

Wandelen, winkelen en cultuur snuiven, ontdek Middelburg. Heb je geen zin om 's avonds weer naar huis te gaan? Dan blijf je toch gezellig slapen. Je vindt hier al snel een slaapplek die aan je wensen voldoet.