zeeuws-vlaanderen-atelier-kunst

Kunstgaleries bezoeken in Zeeuws-Vlaanderen

Ben jij een kunstliefhebber? In Zeeuws-Vlaanderen zijn er diverse kunstgaleries die je verrassen en prikkelen met objecten in keramiek, hout, sieraden en glaswerk of schilderijen. De werken vertellen je wat de kunstenaar ermee bedoelde of het wordt aan de kijker overgelaten. Kunstgaleries in Zeeuws-Vlaanderen zitten over het algemeen op mooie locaties, in aantrekkelijke panden met artistieke tuinen. Wij hebben vijf kunstgaleries, verspreid over Zeeuws-Vlaanderen, voor je geselecteerd.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

EdeSART, Groede

In kunstenaarsdorp Groede zit EdeSART, een galerie voor moderne kunst en design. Schilderijen, sculpturen, fotografie en toegepaste kunst van kunstenaars uit Nederland en België zie je bij galeriehouder Edwin de Smet. De inrichting en de kunst wisselt elke drie maanden. De eigenaar is op het gebied van kunst autodidact. Naast talent heeft hij het zichzelf dus geleerd. Inspiratie haalt hij uit de natuur en de schoonheid ervan, stoere uitstraling van materialen zoals staal en menselijke emoties. EdeSART is elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 uur en 18.00 uur geopend.

Locatie: Molenstraat 18, 4503 BB Groede

Parkeren: In Groede centrum geldt vrij parkeren het hele jaar door.

Atelier De Test, Zuidzande

In een schuur van zo’n 200 jaar oud zit op een rustige plek, net buiten de bebouwde kom van Zuidzande, Atelier De Test. Een grote collectie handgemaakt keramiek van verschillende kunstenaars en ambachtslieden staan opgesteld in de schuur en de fraai aangelegde tuin. Beelden en schilderijen maar ook objecten van mond geblazen glas exposeren ze hier. Het gevarieerde werk is te bezichtigen en te koop. Kinderen vinden het erg leuk om zelf iets te kleien in een speciaal voor hen ingerichte hoek. Op het tuinterras kun je wat te drinken met een stuk appeltaart of poffertjes. Atelier De Test is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zon- en feestdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. 

Locatie: Mariastraat 38, 4505 AV Zuidzande 

Parkeren op locatie

De Zwarte Kat, Axel

In de ruime kunstgalerie in Axel is elke twee maanden een nieuwe expositie te zien. Het tentoongestelde werk bestaat uit schilderkunst, beeldhouwwerken en keramiek. De eigenaren ontvangen je hartelijk en vertellen je graag meer over de werken als je dat wenst. Mede-eigenares Rinneke van Looveren maakt zelf kleurrijke en meestal grote schilderkunstwerken van olieverf. Haar kunst is abstract en soms figuratief. De galerie opent haar deuren elke vrijdag tussen 14.00 uur en 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. 

Locatie: Noordstraat 15, 4571 GB Axel

Parkeren: Parkeren: Markt, Axel

Lokaal 54, Terneuzen

In het centrum van Terneuzen heeft Anne Mannaert een galerie/beeldenatelier annex kunstcafé. Iedereen kan hier tijdens de openingstijden naar binnen gaan om kunst te kijken of iets te drinken nadat je een rondje langs alle kunstwerken hebt gedaan. De kunst die ze exposeert is van diverse nationale en internationale kunstenaars en vernieuwt ze elke twee maanden. Meestal hangen er schilderijen en staan er beelden die gemaakt zijn van verschillende materialen. Sieraden horen ook tot de collectie. Haar eigen werk, beelden van brons in combinatie met steen, staan er permanent. De galerie is van woensdag tot en met zondag geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur. Buiten de openingstijden kun je er op afspraak terecht. 

Locatie: Nieuwstraat 54, 4531 CX Terneuzen

Parkeergarage Theaterplein

Terra Groda, Graauw

Een verzameling hedendaagse kunst en een beeldentuin ontdek je in het voormalige bankgebouw bij galerie Terra Groda. Het is wisselend werk van vaste en genodigde kunstenaars in moderne, figuratieve en abstracte beelden, schilderijen, grafiek en fotografie. Kunstenaars uit binnen- en buitenland laten hun werk zien in solo- maar ook groepsexposities. Op zaterdag en zondag is de galerie open van 14.00 uur tot 17.30 uur. Op afspraak langskomen kan ook. 

Locatie: Dorpsstraat 44, 4569 AK Graauw

Parkeerplaats Dorpsstraat