Mosselen philippine

8x mosselen eten bij restaurants in Philippine

Mosselen kunnen in het seizoen altijd, zeggen ze in Philippine. En hier kunnen ze het weten want het staat internationaal bekend als mosseldorp omdat het aan de oorsprong en het ontstaan van de mosselcultuur stond. De mosselen werden vroeger in de haven van Philippine geknipt en in zakken gedaan om zo vervoerd te worden. In eigen land of naar België en Frankrijk. Tegenwoordig voeren vrachtwagens de allerbeste mosselen uit Yerseke aan. De kunst van het klaarmaken van mosselen zijn ze bij restaurants in Philippine nooit verleerd. Wil je het zelf een keer proeven? Ga dan naar één van deze restaurants.

Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Restaurant De Mosselbank

In het ongedwongen, gezellige en verzorgde interieur van De Mosselbank geniet je van Zeeuwse mosselen à volonté, asperges op verschillende manieren of een rijke fruits de mer. Het mossel-, asperge-, en schaal- en schelpdierseizoen wisselt elkaar gedurende het jaar af. Door ze in hun topseizoen klaar te maken krijg je hoge kwaliteit op je bord. De chef maakt graag fruits de mer met kreeft, langoustine, krabscharen of bisque van kreeft voor je klaar. Natuurlijk kun je ook als vleesliefhebber hier terecht om bijvoorbeeld een filet pur met peperroomsaus of champignons te eten. Of je nu reserveert bij restaurant De Mosselbank of op goed geluk komt aanlopen; je bent van harte welkom.

Meer over restaurant de Mosselbank

2. Restaurant Place du Marché

Het warm aangeklede en gastvrije restaurant Place du Marché in Philippine volgt de seizoenen door op de juiste momenten mosselen, zeetong, Oosterscheldekreeft, fruits de mer, Gevelingenpaling, asperges en wildgerechten te serveren. Hun menukaart wisselt hierdoor en is aantrekkelijk. Kies bijvoorbeeld hun bereiding van mosselen Provençale, met witte wijn of in knoflook-roomsaus. Je kunt er alleen, in klein gezelschap of in grote groepen terecht.

Meer over Place du Marché

Place du Marché ©

3. Restaurant Auberge des Moules

Auberge des Moules zit al ruim vijftig jaar in de mosselstad Philippine. In hun warme en gezellige, tikkeltje chique, restaurant voel je je snel thuis en word je hartelijk ontvangen. Bij je aperitief is het mogelijk om een Irish Mor oester of toast met licht gerookte Noorse Bawykov zalm te bestellen. Met gegratineerde mosselen vooraf en gekookte mosselen naar hun familierecept als hoofdgerecht is een avond uit eten pure verwennerij.

Meer over Auberge des Moules

Auberge Des Moules ©

4. Restaurant In Den Vlaemschen Pot

Bij de sfeervolle klassiek romantische In Den Vlaemschen Pot ontvangen ze je graag voor de lunch, om te borrelen of voor een diner. Ze richten zich op seizoensgebonden ingrediënten en dat zorgt voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Mosselen eten is hier altijd gezellig door de dampend zwarte mosselpan op tafel waar je alleen of om beurten een mossel uit vist en opeet. Kinderen zijn van harte welkom en dat merk je aan de extra aandacht die ze aan de borden schenken voor de kleintjes.

Meer over In Den Vlaemschen Pot

Restaurant In Den Vlaemschen Pot

5. Restaurant De Zwaan

De Zwaan is een echt familiebedrijf. De tweede generatie staat nu aan het roer maar de tomatensoep op grootmoederswijze van de stichter en moeder is nog altijd een klasse apart. Aan de markt in Philippine is het bij restaurant De Zwaan altijd gezellig. Of je nu aanschuift voor een kop koffie, drankje, lunch of diner. Met veel plezier maken ze mosselen op Philippiense wijze voor je klaar, gegratineerde mosselen met kruidenboter maar dat geldt ook voor hun biefstuk en seizoensgebonden gerechten. Kinderen ontvangen ze graag en dat laten ze zien door speciale kindergerechten te serveren en een speelhoek met kleurplaten in te richten. Naast het terras is een speeltuintje aangelegd. Of je in het café, restaurant, buitenterras of aan de bar zit; je onthoudt de gemoedelijkheid en de gezellige sfeer.

Meer over Restaurant de Zwaan

6. Restaurant-wijnbar Bij Camiel

Restaurant-wijnbar Bij Camiel heeft een eigentijdse, moderne maar gezellige inrichting met een ongedwongen sfeer. Mooie vis- en vleesgerechten staan op de menukaart die regelmatig wisselt. Mosselen à l’escargots of moules Parquées, dat zijn rauwe mosselen, maken ze op hun eigen manier klaar. Fier zijn ze op hun Josper charcoal-oven. Hier toveren ze rib-eye, lamsrack en zeebaarsfilets of langoustines uit die dankzij de charcoal hun mooie grillsmaak krijgen.

Meer over Bij Camiel

Mosselen Zeeland

7. Restaurant Esplanade

In dit restaurant geniet je van veel verschillende dingen. Op de menukaart staan verschillende visgerechten zoals scampi maison, vispannetje Esplanade of op Oostendse wijze. Op mooie dagen wil je het liefst een plekje op het buitenterras omdat het uitzicht geeft op de nostalgische kiosk aan het Philipsplein, omringd door bomen en struiken. Heel leuk is de ruimte die Esplanade in hun restaurant geeft aan kunstenaars uit de regio. Het werk is gevarieerd en wisselt elke twee tot drie maanden.

Meer over restaurant Esplanade

Restaurant Esplanade ©

8. Mosselrestaurant De Oude Haven

Ook bij dit familierestaurant geniet je van mosselen die dagelijks vers worden aangevoerd. Op de menukaart vind je, naast mossels, een overvloed aan vis, schelpdieren en zeevruchten, zoals zeetong, paling, oesters en garnalen. De royale porties mosselen die je hier geserveerd krijgt, worden bereid volgens een familierecept dat door meerdere restaurants in Philippine wordt gebruikt. Ook dit mosselrestaurant in Philippine heeft zijn eigen uitstraling. Bij mooi weer is het goed toeven op het ruime terras naast de koi-vijver en de bloemrijke tuin. 

Meer over Mosselrestaurant De Oude Haven

Mosselrestaurant de Oude Haven ©

Overnachten in Philippine

Handige informatie

Philippine mossel

Ja, in Philippine is het gratis parkeren. Parkeren kan op verschillende plaatsen in het centrum. Bijvoorbeeld bij het Philipsplein of de Visserslaan.

De lekkerste mosselen eet je in het seizoen van half juli tot half april. Het mosselseizoen begint met de nieuwe oogst.

In Zeeland zijn veel plekken waar je de beste mosselen kunt eten. Veel restaurants hebben mosselen op de kaart staan. Er zijn een paar plekken met het predicaat mosseldorp: Yerseke, Bruinisse en Philippine.