Goese Sas-4

Ontspannen aan het water bij het Goese Sas

Beleef een heerlijk ontspannen dag aan de waterkant bij het Goese Sas. Luier aan de waterkant, ontdek het onderwaterleven tijdens een duik of ga oesters rapen. Hier geniet je het hele jaar door van de Zeeuwse buitenlucht met het hele gezin.

Wahine
Wahine
allyourz redactie
4 min leestijd

Duiken bij het Goese Sas: bekijk uniek onderwaterleven

Het Goese Sas is een buurtschap aan de monding van het havenkanaal dat Goes verbindt aan de Oosterschelde. Daarom is het een echte aanrader om als ervaren duiker hier het water in te gaan, want het barst van het unieke onderwaterleven. Tussen 5 en 20 meter is de bodem begroeid met oesters en mossels. Je vindt hier ook krabbetjes, kreeften, heremietkreeftjes, donderpadden en botervisjes. Dieper kom je veel meer brokkelsterren tegen. Ook zeldzame zeepaardjes en blauwtipjes komen hier voor en in het voorjaar vind je er veel zeekatten, sepia's en pijlinktvissen. Daarnaast is deze duiklocatie zeer geschikt voor onderwaterfotografie en je kunt er zelfs ’s nachts duiken. Duiken bij het Goese Sas is comfortabel, want er zijn trappen aanwezig om gemakkelijk het water in te gaan. 

Duiken in Zeeland

Oesters rapen en ontspannen aan de dijk

Ook als je liever op het droge blijft, is er genoeg te doen. Een leuke activiteit om met kinderen of als koppel te ondernemen is Japanse oesters rapen op het schelpenstrandje aan het Goese Sas. Trek je stevige schoenen aan en neem een emmer mee, want je mag tot wel tien kilo oesters per persoon rapen voor eigen gebruik. Het is aan te raden ook een hamer of beitel mee te nemen, want sommige oesters zitten vast op de stenen. In de zomermaanden is het heerlijk ontspannen aan de dijk. Kijk naar de langsvarende boten die gaan aanmeren in de haven en geniet van de zon. Kinderen kunnen op deze locatie naar hartenlust spelen en dit is de perfect locatie voor een rustige picknick.  

Fietsen en wandelen over de gebroken dijk

Het gehele stuk langs de Oosterschelde tussen Kattendijke en het Goese Sas is perfect voor een fiets- of wandeltochten. Je komt tijdens zo’n tocht langs een bijzonder stukje geschiedenis, namelijk de gebroken dijk. Dit was een dijk die tijdens een storm 1943 is doorgebroken. Daarbij is een groot aantal van de versterkingselementen van de dijk verspreid komen te liggen over het strand. Deze zogenaamde muraltmuurtjes werden gebruikt om dijken te verhogen. Na de stormvloed van 1953 zijn ze nog verder verspreid geraakt en daarna nooit opgeruimd. Daardoor is er een interessant natuurgebied ontstaan waarbij je de oude resten van de dijk bij eb kan bekijken en beklimmen.

E chopper goese sas

Genieten bij restaurant Het Loze Vissertje

Geniet bij eetgelegenheid Het Loze Vissertje, vlak bij de sluizen van het Goese Sas. Dit restaurant met een lange historie straalt gezelligheid en ongedwongenheid uit. De keuken werkt voornamelijk met verse, lokale producten van hoge kwaliteit. Zo komen de mosselen en schelpdieren uit Yerseke en het ijs van de kaasboerderij uit Nisse. Geniet van een uitgebreide borrelplank met vrienden of neem een gezonde maaltijdsalade als lunch. ‘s Avonds kun je hier terecht voor een heerlijk diner. Wat dacht je van gegrilde zalm met citroen, pesto en groenten, mosselen of een vispannetje met kabeljauw, zeevruchten en zalm? Dit restaurant is heel geschikt om met kinderen te bezoeken, want er staan ook kindergerechten op het menu. Dit is de ideale afsluiter van je dag aan het water. 

Locatie: Het Sas 11, 4475 NA Wilhelminadorp

Goese Sas

Handige informatie

Goese Sas Zeeland

Parkeren kan in de kant van de weg en is gratis.