Restaurants Wemeldinge

8x fijne restaurants in Wemeldinge

In Wemeldinge zijn fantastische restaurants in overvloed. Ben je een liefhebber van lokale producten, verse vis en heerlijke zeevruchten, dan zit je goed in dit dorp aan de Oosterschelde. Maar houd je van gerechten met bijvoorbeeld een Oosters tintje, ook dan zal Wemeldinge je niet teleurstellen. Wij verzamelden tips van een lokale bewoner voor de leukste restaurants in Wemeldinge. Laat je verrassen.

Lianne van Rijn | allyourz
Lianne
allyourz redactie
3 min leestijd

1. Hotel-Brasserie Smits

Een toplocatie in Wemeldinge. Op de hoek van de Wilhelminastraat en de Westelijke
Kanaalweg staat het karakteristieke pand van Brasserie Smits. Hoewel compleet
gerenoveerd, waan je je binnen in een monumentale herberg. En dat klopt, want al in 1888 begon Cornelis Kopal hier zijn herberg en sinds 1901 heet het Hotel Smits. Al vroeg in het seizoen kan je op het op het zuiden gelegen terras heerlijk van het zonnetje genieten van een lunch, borrel of diner, veelal bereid met streekproducten uit Zeeland.

Parkeren: Gratis parkeren rondom het hotel.

2. Thong Thai Restaurant

Dit Thaise restaurant is misschien wel de grootste verrassing van Wemeldinge en de verre omgeving. Bij Thong Thai Restaurant kun je Aziatisch genieten met een hoofdletter G. De vriendelijke, jonge crew verwent je met verrassende smaken en gezonde authentieke Thaise gerechten. En heb je een avond geen zin om uit eten te gaan? Dan kun je hier ook terecht om maaltijden af te halen.

Adres: Prinses Julianastraat 30, 4424 AW Wemeldinge (Vanaf 26 januari 2024: Wilhelminastraat 82, Wemeldinge)
Parkeren: Gratis parkeren in de directe omgeving

3. Eeterij Juno

De eerste troef zie je gelijk als je bij Eeterij Juno arriveert: een overheerlijk terras vlakbij de grote jachthaven van Wemeldinge. Een fantastische plek om te borrelen of om lekker te lunchen tijdens een mooie fietstocht. Bij Juno worden voornamelijk wilde vissoorten geserveerd en op de kaart is ook ruimte voor lekkere steaks. Kiezen van de uitgebreide cocktailkaart is niet makkelijk en dus genoeg te ontdekken voor cocktail liefhebbers. Dit is een echt familiebedrijf en dat merk je: hart voor de zaak én voor de gasten, dus altijd tijd voor een praatje.

Adres: Sluisplateau 30b, Wemeldinge
Parkeren: Gratis parkeren op het parkeerterrein van de jachthaven

Haven in Wemeldinge, Zuid-Beveland

4. Brasserie Iets Anders

Bij Brasserie Iets Anders kun je kiezen tussen een bezoek aan de cafetaria voor een snelle
hap of de brasserie voor een lekker diner. De eigengemaakte, verse friet die je krijgt bij de
cafetaria wordt ook geserveerd bij maaltijden in de drukbezochte brasserie. Bij Brasserie
Iets Anders vind je geen ‘moeilijke’ gerechten op de wisselende menukaart, bijna alle
klassiekers zijn wel voorhanden. Je zou bijna denken dat de kok een zwak heeft voor het maken van voor- en nagerechten. Daar zitten vaak echte pareltjes bij. Hier kun je gewoon
lekker en betaalbaar eten. Samen, met het hele gezin of met een gezellige groep vrienden.

Adres: Westelijke Kanaalweg 23-25, 4424 BE, Wemeldinge
Parkeren: Gratis parkeren in de directe omgeving

Eeterij Iets Anders Wemeldinge ©

5. Havenbrasserie Bom Dia

Bij Havenbrasserie Bom Dia ligt de Oosterschelde op je bord. Als je niet voor vlees kiest. De kreeften bivakkeren in een groot bassin midden in het restaurant. Door de kleine raampjes heen heb je zicht op de gezellige drukte van de jachthaven. In Havenbrasserie Bom Dia krijg je kwaliteit en geniet je van een lunch, borrel of diner in een fijne ambiance.

Adres: Sluisplateau 30, 4424 BK Wemeldinge
Parkeren: Gratis parkeren op het parkeerterrein van de jachthaven

Wemeldinge Zeeland

6. Gasterij Schoudee

Iets afzijdig van het dorp gelegen, maar wel vlakbij de jachthaven en de grootste camping
van Wemeldinge, ligt de Brasserie van Gasterij Schoudee. Aan de buitenkant een prachtige monumentale boerderij met rieten dak. Wie naar binnen gaat ziet eerst de gezellige grote zaal voor feesten en partijen, maar komt daarna – heel verrassend – in een prachtige, moderne aanbouw waar het restaurant is gevestigd. Zoek in de zomer een plekje op het grote en aangename terras. Het verrassende menu wisselt regelmatig. Reden om nog eens terug te komen. Ook met kinderen is het hier goed toeven. Zowel binnen als buiten zijn er speelvoorzieningen voor de kleintjes.

Adres: Schoudeeweg 1, Wemeldinge
Parkeren: Gratis parkeren voor de deur.

7. Casco eten & drinken

Direct achter de Oosterscheldedijk en de Wemeldingse strandjes ligt Club Casco. In de zomer is het hier gezellig druk, maar ook tijdens de wintermaanden is dit een favoriete plek voor lokale bewoners, maar ook voor wielrenners. Dat laatste is niet zo gek, want de eigenaar, voormalig profwielrenner Peter Hoondert, heeft subtiele wielerdetails in de zaak verwerkt. Een van die details is hét wielerbier bij uitstek dat er geschonken wordt: Kwaremont. Een sympathieke kaart met veel klassiekers waar vaak nét even een andere twist aan wordt gegeven.

Adres: ’t Scheld 22, 4424 NZ, Wemeldinge
Parkeren: Gratis parkeren onderlangs de dijk

8. Restaurant Bobby’s

Midden in het beschermde dorpsgezicht van Wemeldinge vind je Bobby’s. Een ouderwets
gezellig eetcafé waar de Wemeldingenaren even een biertje komen drinken en waar je
goed kunt eten. De kaart is er in geen jaren veranderd, maar juist dat maakt Bobby’s tot een begrip op Zuid-Beveland. Je weet precies wat je kan verwachten: de porties zijn groot, het eten is goed en de eigenaar is als een echte waard voor z’n gasten. In het restaurant is een collectie boeken en snuisterijen uitgestald in een kastenwand. Valt het gesprek even stil, dan is er genoeg te bekijken.

Adres: Dorpsstraat 94
Parkeren: Gratis parkeren op het Dorpsplein

Local tips Café Restaurant Bobby's Wemeldinge

Al het goede van Zeeland in je mailbox?

Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

Winter in Zeeland | Nieuwsbrief