Wemeldinge haven

Ontdek Wemeldinge

  Alles voor jouw bezoek aan Wemeldinge: leuke hotspots en watersport

  Wemeldinge is het oudste dorp van Zuid-Beveland. Het ligt bij Nationaal Park Oosterschelde, waar land en water elkaar ontmoeten. Kies je voor een actieve of relaxte dag op het water? Of hou je het liever droog? In Wemeldinge kan het allemaal.

  Bezig met laden...

  3 fijne plekken om te overnachten in Wemeldinge

  Provincie Zeeland op de kaart

  Boek direct via de kaart

  Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.

  Al het goede van Zeeland in je mailbox?

  Ontvang per mail de leukste overnachten tips, unieke lokale activiteiten en actuele hotspots in heel Zeeland. Schrijf je snel in.

  Oldtimer-Veerse-Meer-30

  Watersport in Wemeldinge

  De jachthaven in Wemeldinge valt direct op wanneer je aankomt in het dorp. Je kijkt je ogen uit naar alle prachtige zeiljachten en motorboten. Wemeldinge is de ideale bestemming om op vakantie te gaan met je eigen zeilboot, of om gewoon een dagje aan te meren als passant. Heb je zelf geen boot? Stap aan boord bij een sportief kajuitzeiljacht en beleef een onvergetelijke tocht bij Sailforce.

  Duiken tussen Kattendijke en Wemeldinge

  Wie van duiken houdt, zit hier goed. Een van de populairste duiklocaties voor de ervaren duiker aan de Oosterschelde is die aan de Oude Zeedijk tussen Kattendijke en Wemeldinge. Je kunt hier zowel bij hoog als laag water duiken en het unieke onderwaterleven en de bodem ontdekken.

  Strand Wemeldinge: klein maar fijn

  In Wemeldinge ben je altijd dichtbij het strand. Parkeer je fiets of auto onderaan de dijk of loop vanuit je accommodatie naar het knusse strandje. Het is weliswaar niet groot, maar daardoor wel overzichtelijk en je staat zo aan het water. Maak ook eens een wandeling over diezelfde dijk en vergaap je aan het spectaculaire uitzicht op de Oosterschelde, met recht het grootste nationale park van Nederland. 

  Restaurants in Wemeldinge

  Lunchen, borrel of dineren met uitzicht over de Oosterschelde of in het hartje van Wemeldinge. Hier vind je talloze restaurants om uit te kiezen. Neem plaats bij Eeterij Juno of Havenbrasserie Bom Dia voor lekker eten met als smaakmaker een geweldig uitzicht over de jachthaven en Oosterschelde. Of ga naar de Dorpsstraat en eet vis, vlees, schaal- en schelpdieren bij restaurant de Oude Sluis.

  Omgeving van Zuid-Beveland

  Vanuit Wemeldinge kun je alle kanten uit. Bezoek de oesterputten in Yerseke, ga winkelen in Goes of maak een tijdloze reis door de Zak van Zuid-Beveland met de stoomtrein. Wil je meer weten over de geschiedenis van Zuid-Beveland? Maak dan een fiets of autotocht langs het culturele erfgoed. In Zuid-Beveland zijn er tal van prachtige fiets- en wandelroutes om te ontdekken.