Stranden op Zuid-beveland

Zuid-Beveland: 6 fijne stranden

Zeeland is dé provincie voor strandliefhebbers. Met zo’n 650 kilometer aan kustlijn zijn er veel stranden waar je kunt zonnebaden, zwemmen, wandelen of watersportactiviteiten kunt doen. Ontdek de Zuid-Bevelandse stranden en geniet het hele jaar door van de prachtige Zeeuwse kust.

Wahine
Wahine
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Fossielen zoeken op het strand in Borssele

In Borssele ligt natuurgebied de Kaloot, met een drie kilometer lang strand ten westen van het dorp. Dit is het enige gebied in Zuid-Beveland waar nog spontane duinvorming plaatsvindt, maar niet alleen daarom is deze locatie uniek. Dit strand is namelijk een goudmijn voor strandjutters, want hier wordt een grote diversiteit aan fossielen gevonden. Het is erg leuk en educatief om met kinderen haaientanden te gaan zoeken tijdens een wandeling over het strand. Wie weet, vind je wel zeer zeldzame restanten van uitgestorven dieren. Zomaar eens lekker uitwaaien aan de waterlijn kan natuurlijk ook. 

Locatie: Europaweg Zuid, Borssele

Parkeergelegenheid bij het strand

strand borssele kitesurfer

2. Ontspannen aan de Piet

De Piet is een natuur- en recreatiegebied achter Arnemuiden. Het gebied bestaat uit een zijtak van het Veerse Meer en een strook natuur. Je vindt hier de bekende strandjes de Meerkoet, De Kleine en Grote Piet, waar je perfect met je gezin van de zon kunt genieten. Neem deel aan tal van watersportactiviteiten zoals kanoën, kajakken of pak de waterfiets en trap een ronde over het water. Kinderen kunnen onbezorgd spelen op het gras, in het zand en in het ondiepe water. Je kunt naar hartenlust zwemmen in het Veerse Meer, al is het wel aan te raden dat te doen op aangewezen zwemwaterlocaties. De waterkwaliteit en veiligheid worden hier regelmatig in de gaten gehouden. Zo weet je zeker dat je volledig kunt ontspannen. Het kan ook handig zijn om een windscherm en parasol mee te nemen. 

Locatie: Muidenweg 221, 4471 NM Wolphaartsdijk

Er is een grote gratis parkeerplaats aan de Muidenweg, vlakbij Outdoorcentrum en kanoverhuurder Kanoa.

Wolphaartsdijk strand

3. Oesters rapen en zwemmen bij de Zandkreekdam

De Zandkreekdam ligt aan een zijtak van de Oosterschelde aan de Katseveerweg. Deze populaire locatie is goed bereikbaar met de auto en de fiets. Er is dan ook veel gratis parkeergelegenheid. Bij aankomst ga je met de trap de dijk over, het strand op. Daar kun je perfect zwemmen binnen de ballenlijn die je veiligheid waarborgt en kinderen kunnen naar hartenlust in het zand spelen. Het is wel aan te raden zwemschoenen aan te doen als je het water in gaat, want op de bodem liggen veel oesterschelpen. Als je liever op het droge blijft, is het leuk om een emmer mee te nemen om zelf oesters te rapen. Aan het eind van je stranddag kun je vrij gebruik maken van de buitendouches, evenals van het mobiele toilet. 

Locatie: 4475 PB Wilhelminadorp

4. Geniet van het uitzicht bij het strand van Wemeldinge

Wemeldinge heeft een gezellig strand met een gemoedelijke sfeer, gelegen aan de Oosterschelde en dicht bij de Jachthaven. Geniet van het mooie uitzicht tijdens je rit over de dijk richting dit strand en parkeer de auto onderaan de dijk op het gratis parkeerterrein. Je kunt kiezen om in het gras op de dijk te zitten, of met je handdoek dicht bij het water te gaan liggen. Dit strand is over het algemeen niet drukbezocht en daarom is het hier heerlijk ontspannen. Kijk naar de langsvarende schepen aan de horizon en spring het verkoelende water in. Een eetgelegenheid is niet ver weg: Casco Eten en Drinken ligt direct aan de dijk heeft verfrissende drankjes en smakelijke gerechten op het menu staan.

Locatie: Het Scheld 36, 4675 RB Wemeldinge

Strand Wemeldinge kindje

5. Ontdekken, zwemmen en spelen op het Damse strand in Yerseke

Het Damse strand ligt aan het begin van Yerseke aan de Oosterschelde. Het strand is zeer overzichtelijk en daarom de ideale plek om kinderen te laten spelen in het zand of tussen de stenen, waar ze talloze schelpen, kreukels, krabben, oesters en garnalen kunnen vinden. Bij mooi weer is het veilig zwemmen voor de ballenlijn. Wel is het ook hier een aanrader om zwemschoenen aan te doen, want er kunnen oesterschelpen op de bodem liggen. Neem een heerlijk ambachtelijk schepijsje van Ticho, die met zijn ijskar over de dijk rijdt. In de koudere maanden kun je perfect wandelen over de dijk en uitwaaien op het strand, waarna je opwarmt in café het Veerhuis met een warme kop koffie of geniet van een pan verse mosselen. Je kunt parkeren onderlangs de dijk of op het parkeerterrein, maar ook als je met de fiets komt, is er genoeg ruimte om deze veilig weg te zetten. In de zomermaanden staat er een mobiel toilet.

Locatie: Dam, 4401 BB Yerseke

Strand Yerseke

6. Roelshoek strand Krabbendijke 

Het strand van Roelshoek vlak bij Krabbendijke is een van de onontdekte parels aan de Oosterschelde. Het strand is niet drukbezocht en leent zich perfect voor het spotten van vogels tijdens een picknick. Neem dus vooral je verrekijker en camera mee. Deze locatie heeft een uitstekende waterkwaliteit om een frisse duik te nemen. Bij eb komt er een uitgestrekt slikkengebied tevoorschijn. Dit drooggevallen stuk bodem leent zich voor een stuk wadlopen. Kortom, dit strand biedt veel mogelijkheden en is ook erg leuk om met kinderen naartoe te gaan. Er is een ruim gratis parkeerterrein.

Locatie: Noordschans, 4675 RB Krabbendijke

Zuid-Beveland op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes, gezelligste restaurants, winkels en de fijnste vakantieverblijven op Zuid-Beveland.