Terneuzen Capaco Oud Terneuzen
Justa
Justa
allyourz redactie
4 min leestijd

Vijf restaurants voor een lekkere lunch in Terneuzen

Terneuzen is een stoere havenstad. Het ligt ook aan één van de grootste natuurgebieden van Nederland: de Westerschelde en heeft een oud stadsgedeelte. Voldoende redenen om Terneuzen te bezoeken en op ontdekkingstocht te gaan. Trek er gerust een dag voor uit en ga tussen de middag lunchen bij één van deze vijf lunch restaurants die wij voor je hebben geselecteerd.

Tapasrestaurant ’t Zusje

Tapasrestaurant ’t Zusje heeft zo’n 25 restaurants in Nederland. Het leuke is dat ze familie van elkaar zijn maar ieder heeft toch een eigen inrichting en aankleding. Bij dit tapasrestaurant in Terneuzen, dat in het prachtige voormalige postkantoor zit, kies je uit verschillende hartige en zoete gerechten. De lunchkaart is uitgebreid wat maakt dat je hier moeiteloos een paar uur lekker kunt zitten en genieten. Kies bijvoorbeeld oma’s draadjesvlees met bloemkoolsalade en piccalilly mayonaise en ‘mislukte’ appelcake. Het gastvrije en vriendelijke team zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. 

Locatie: Nieuwstraat 70, 4531 CX Terneuzen
Telefoon: 085 902 6888

Terneuzen-23-zusje

Restaurant ’t Gerecht

Op de markt van Terneuzen kun je bij het industrieel ingerichte restaurant ’t Gerecht iets drinken, uitgebreid lunchen, dineren of naar de fingerfood kaart vragen. Buiten op het terras, in de serre met een gezellige gashaard of binnen, kies maar waar jij het prettigst zit. Voor de lunch is de trio van vis of de vegetarische quinoa salade een aanrader. Blijf je avondeten? De klassieke coq au vin of huisgemaakte stoverij kunnen dan voor je op tafel staan. Een Spaans plankje, de Holland mix of ambachtelijke bitterballen trekken je zonder twijfel op de fingerfood kaart aan. 

Locatie: Havenstraat 12, 4531 EK Terneuzen
Telefoon: 0115 610 900

Terneuzen gerecht

Grandcafé restaurant De Graanbeurs

De knipoog naar Frankrijk zie je bij De Graanbeurs terug in de gastvrijheid, aankleding, sfeer en het eten dat ze serveren. Een lekkere kop koffie of een goed glas wijn, en soms lekker uitpakken met champagne. Dip voor je lunch wat brood in de camembert die uit de oven komt. Geniet van je salade de la Mer, charcuterie plank of een goed gevulde bouillabaisse. 

De Graanbeurs-03

Meer over restaurant de Graanbeurs

Gasterij de Thuishaven

De Thuishaven ligt een paar honderd meter van de Westerscheldekust en in de Blokken in Terneuzen. De Blokken is een sfeervolle straat in de havenstad. De eigenaar bereidt als barista graag een goede kop koffie voor je. Goed, eerlijk en vers eten krijg je bij deze brasserie. Een sneukel(snack)plank van het huis, broodje Cheddar of een salade tomates crevettes met stokbrood of friet. Als hoofdgerecht kun je gebakken paling nemen. Eet je liever vlees? Dan kun je bijvoorbeeld een lamsbout met honing en tijmsaus kiezen.  

Locatie: De Blokken 1, 4531 GN Terneuzen
Telefoon: 0115 615 185

Brasserie Westbeer

Op de Scheldeboulevard zit brasserie Westbeer. Het uitzicht op de Westerschelde maakt je lunch of diner binnen of buiten nog leuker. De zeeschepen varen voorbij terwijl jij een drankje of wat te eten bestelt. Versere vis kun je niet krijgen. Het komt rechtstreeks uit de zee op je bord. Bij het ruim opgezette Westbeer koken ze in een strandsfeer volgens de seizoenen met lokale en ambachtelijke producten. Een fijne plek om rond lunchtijd uiteten te gaan. 

Terneuzen-24-westbeer

Meer over Brasserie Westbeer

Handige informatie

Terneuzen-22-schoolmuseum

In het centrum van Terneuzen moet je betalen voor het parkeren en zijn verschillende blauwe zones ingesteld.
Parkeergarages:
Oostkolk - De Blokken 21, 4531 GN Terneuzen
Theaterplein - Westkolkstraat 1, 4531 AV Terneuzen
Schuttershof - Verlengde van Steenbergenlaan 29, 4537 BB Terneuzen