Wijnproeverij De Kleine Schorre

Wijnproeverijen in Zeeland: 4 echte aanraders

Verras je smaakpapillen met een van de wijnproeverijen in Zeeland. Wij hebben er 4 voor je op een rij gezet die stuk voor stuk aanraders zijn.

Wahine
Wahine
allyourz redactie
4 min leestijd

1. Genieten van Zeeuwse wijnen tijdens een wijnproeverij bij De Kleine Schorre

Een wijnproeverij die zijn naam geen eer aan doet, want met een wijngaard van 14 hectare is het een van de grootste in Nederland. De heerlijke druivensoorten Pinot Gris, Rivaner en Auxerrois werden in 2001 voor het eerst aangeplant bij deze boerderijwinkel in Dreischor in Schouwen-Duiveland. Deze druiven geven een wijn die perfect bij de Zeeuwse keuken past, zoals de zeegroenten zeekraal en lamsoor of een lekkere schaal oesters. Tijdens de wijnproeverij in de kelder van de Wijnhoeve krijg je een aantal wijnen die perfect bij het seizoen passen, met hapjes erbij en een uitgebreide uitleg over het bottelingsproces van de wijn en het groeiproces van de druiven. Educatief, maar vooral genieten.

Locatie: Zuiddijk 4, 4315 PA Dreischor
Parkeren op locatie

Wijnproeverij Kleine Schorre

2. Een verrassende wijnproeverij bij Vini in Middelburg

“Het leven is te kort om slechte wijn te drinken”, vindt Vini, een mooie wijnbar in Middelburg. Daarom bieden ze acht proeverijen aan die een ware smaaksensatie zijn in een ongedwongen omgeving. Per proeverij krijg je zes wijnen en je hebt de keuze uit een samengesteld menu van wit, wit excellent, chardonnay, rosé, rood, rood blend, bucket wines of rood excellent. Daarnaast kun je je smaak neutraliseren met een uitgebreide borrelplank met onder andere kaas, charcuterie, crackers met smeersels en garnalen. Als je dorst na de proeverij nog niet gestild is, kun je kiezen uit meer dan 150 wijnen van het glas.

Locatie: Plein 1940 14-20, 4331 LH, Middelburg
Parkeren: Parkeergarage Geere

3. Sfeervol proeven in ‘t Vliegendt Hert

In deze sfeervolle wijnbar in Middelburg kun je in de zonnige serre of historische gewelvenkelder genieten van goede wijnen. Het is erg leuk om te doen met z’n tweeën, maar nodig gerust meer mensen uit: bij het Vliegend Hert kunnen tot wel 60 personen tegelijkertijd worden ontvangen. Het is een unieke beleving om in de authentieke ruimtes van het historische pand te mogen proeven. Kies een high wine, een arrangement met 3 bubbel of gewone wijnen, of een goed gevulde borrelplank met een fles rosé en een fles rode wijn. Zit je liever in de serre? Geen probleem. Deze lichte ruimte biedt je mooi uitzicht op de stadstuin. Neem tot slot een bijzonder kijkje in een 16de-eeuwse kelder, waar vroeger de wijnen opgeslagen werden.

Locatie: Dam 61, 4331 GH Middelburg
Parkeren: Damplein, 4331 GC Middelburg

4. Wijnproeven in je (vakantie)huis

Heb je geen zin om de deur uit te gaan? Amber van Wijnwuuf brengt de wijnproeverij naar je toe. Op de camping, in je vakantiehuis of gewoon bij je thuis. Hoe makkelijk is dat? Met je familie of vrienden proef je 7 verschillende wijnen en kom je alles te weten over de verschillende druivenrassen. Alles wordt voor je geregeld: van wijn tot glazen en servies. Zelfs over de afwas hoef je je geen zorgen te maken, die neemt Amber gewoon weer mee terug.

Boek een vakantiehuis in Zeeland

Moriaan Wijnproeverij

Zeeland op de kaart

Ontdek de mooiste plekjes en de fijnste vakantieverblijven.