Bevrijdingsfestival Zeeland

Zeeland vandaag en morgen

Volg de actualiteit hieronder op onze Timeline.

Bekijk festivals en evenementen in onze Uitagenda.

Bezoek een van de vele markten via onze Kalender.

Timeline

21 juni
Steffen
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Boswachterij Westerschouwen is het grootste bos van Zeeland en ligt op het eiland Schouwen-Duiveland. Er liggen schitterende wandelroutes, maar je kan hier ook fietsen, mountainbiken en paardrijden. Misschien sta je wel oog in oog met een hert.

Alle tips voor dit natuurgebied ontdek je op hier
Alle tips voor dit natuurgebied ontdek je op hier

Loop met je kinderen het kabouterpad en wie weet kom je kabouters tegen. Grotere avonturen beleef je op de mountainbikeroute of in het aangrenzende klimbos.

20 juni
Steffen
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Van 20 t/m 26 juni 2022 organiseren Staatsbosbeheer en IVN Natuureducatie de 9e editie van de Grevelingenweek. Tijdens de Grevelingenweek zijn er belevingsactiviteiten rondom de Grevelingen. Het excursieprogramma is heel breed, van een huifkar excursie op de slikken naar een snorkelactiviteit om de onderwaterwereld van de Grevelingen eens te bekijken.

Flamingo grevelingenmeer
Tips voor watersportactiviteiten op Schouwen-Duiveland

Als je van watersport houdt, dan kun je op Schouwen-Duiveland je hart ophalen. De ligging aan de Noordzee, het Grevelingenmeer en de Oosterschelde biedt oneindig veel mogelijkheden.

18 juni
Steffen
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Zin in een muzikaal weekend op het terras? De binnenstad van Middelburg barst dit weekend van de bands tijdens ZeelandJazz. Op verschillende plekken kun je neerploffen om te genieten van talent uit binnen- en buitenland. Er is ook een avondprogramma waar tickets voor aangeschaft moeten worden.

Middelburg van boven
Culturele uitstapjes in Middelburg

Ben jij een liefhebber van film, theater en muziek? Middelburg barst van de cultuur. Geniet van een film in een knusse cinema, een optreden bij één van de poppodia of van een voorstelling in het theater. Wij vertellen je waar je moet zijn in Middelburg om het veelzijdige culturele aanbod te ontdekken.

17 juni
Steffen
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Fan van hedendaagse kunst? Dan kun je dit weekend je hart ophalen op Schouwen-Duiveland. Daar vind Kunstschouw plaats, een jaarlijkse kunstroute die bezocht wordt door 10.000 mensen uit binnen- en buitenland. Ongeveer 175 kunstenaars tonen hun werken op zo’n 35 locaties in circa 12 dorpen in de westhoek van het eiland. Schilderijen, beelden, muziek & video's, er is voor ieder wat wils. In de natuur, op boerderijen maar ook in hotels en ateliers. Het thema dit jaar is water.

Boswachterij Westerschouwen
Beleef de geschiedenis van Schouwen-Duiveland

Wil je Schouwen-Duiveland echt leren kennen? Duik dan in de geschiedenis en luister naar de verhalen van het eiland en haar inwoners. Een plek komt pas echt tot leven als je de verhalen kent.

16 juni
Steffen
Steffen

Content Creator/Foto- en videograaf

Dit weekend vindt het Eindeloos Eiland Festival plaats in Kortgene. Een intiem festival met aangename verrassingen. Maar is nog veel meer, de Zeeuwse Cultuur Agenda geeft je de beste tips.

EEF, Eindeloos Eiland Festival
EEF, Eindeloos Eiland Festival

Eindeloos anders, diverse muziekstijlen, verrassende voorstellingen, fun-for-kids, natuur en eerlijk eten en drinken, kleinschalig, sprookjesachtig, ongedwongen, relaxt en voor alle leeftijden.

Paginavan 50